Rataliiketoiminta

Suunnittelusta rakentamiseen ja kunnossapitoon

Monipuoliset raiderakentamisen palvelumme kattavat koko raiderakentamisen elinkaaren Suomen, Ruotsin ja Viron alueilla.

Suunnittelu
Suunnitteluyksikkömme tuottaa laadukkaita suunnitelmia asiakkaille sekä omiin projekteihimme. Osaamisalueitamme ovat rautateiden, metrolinjojen ja raitioteiden teknisten järjestelmien suunnitelmat. Meiltä saat suunnitelmat ratasähköistykseen, turvalaitteisiin ja vaativiin rakenneteknisiin kohteisiin perustuksista telemastorakenteisiin (FISE:n pätevyysluokka V+). Toteutamme suunnittelun omana projektinaan tai osana muuta urakkaa. Molemmissa tapauksissa toimimme dynaamisesti hankkeen kaikki osa-alueet huomioiden.

Toteutamme suunnitelmat nykyaikaisilla työvälineillä ja kehitämme suunnitteluohjelmistoja proaktiivisesti asiakkaiden tarpeiden mukaan. Kehitämme myös aktiivisesti tietomallipohjaista suunnittelua sähkörata- ja turvalaitesuunnittelun avuksi. Muita suunnittelupalveluitamme ovat perustussuunnittelu, teräsrakennesuunnittelu ja radan merkkien suunnittelu.

Rakentaminen
Rakennamme rautateillä, metrolinjoilla ja raitioteillä. Toteutamme uudis- ja korjausrakennusprojektit ratasähköistykseen, turvalaite- ja liikenteenohjaukseen sekä päällys- ja taitorakenteisiin. Meillä on vuosikymmenien kokemus rakentamisprojekteista ympäri Suomea. Asentajamme ovat alan rautaisia ammattilaisia ja meillä on laajat aliurakointisopimukset, jotka yhdessä varmistavat laadun toimitusketjun loppuun saakka.

Kunnossapito
Palvelutarjontamme kattaa myös radan kunnossapidon. Meillä on toimipisteitä ympäri Suomea, mikä mahdollistaa tehokkaan ylläpidon ja vauriokorjaukset nopealla vasteajalla. Käytössämme on laaja kalusto kiskotyökoneista työjuniin, joilla teemme isot ja pienet korjaustyöt. GRK:n kunnossapitosopimuksiin kuuluvat Länsi-Suomen kunnossapitoalueiden sähkörata- ja vahvavirtajärjestelmät sekä Etelä-Suomen kunnossapitoalueen radan ja turvalaitteiden kunnossapito.

Tutustu kohteisiimme!