Harjoittelijahaku 2023

Harjoitteluhaku kesälle 2023 on päättynyt. Kiitos kaikille hakijoille!

GRK on yksi Suomen suurimmista infra-alan yrityksistä, joka tekee monipuolisia hankkeita Suomessa, Ruotsissa ja Virossa.

Työharjoittelijat pääsevät meillä tekemään monipuolisia ja vastuullisia töitä. Moni harjoittelijoistamme viihtyy meillä niin hyvin, että tulee seuraavana kesänä uudelleen.

Meiltä saat hyvää kokemusta, joka auttaa opinnoissa ja tulevissa työtehtävissä!

Kesällä 2022 GRK:lla työskenteli ennätyksellinen määrä uusia osaajia. Yhteensä GRK:n eri toiminnoissa työskenteli lähes 90 harjoittelijaa. Samoihin lukuihin tähdätään myös kesällä 2023. Hae siis ihmeessä meille!

Kuka voi hakea GRK:lle harjoitteluun?

GRK hakee sekä haalariharjoittelijoita, eli 1. tai 2. vuoden infra-alan korkeakouluopiskelijoita ja ammattiin opiskelevia, että työnjohto- ja työmaainsinööriharjoittelijoita, joilla on jo jonkin verran käytännön kokemusta infra-alan työtehtävistä tai työnjohtamisesta. Harjoittelijoiden joukkoon mahtuu myös esimerkiksi raiderakentamisen asentajaharjoittelijoita, mittaajia ja koneenkuljettajia.

Millaisia töitä tarjoamme harjoittelijoille?

GRK:lla harjoittelijat pääsevät oikeisiin infra-alan rakennustöihin ja alansa kovimpien osaajien oppiin. Harjoittelupaikkoja meillä on ympäri Suomen. Haluamme järjestää harjoittelun lähellä kotiasi. Jos se ei onnistu, huolehdimme majoituksestasi lähellä työmaata.

Millaisia urakoita rakennamme?

Meillä on Suomessa meneillään lähes 100 urakkaa, joissa on todella mielenkiintoisia työmahdollisuuksia myös harjoittelijoillemme.

Harjoittelijoitamme voi ensi kesänä päästä esimerkiksi seuraaville työmaille
• Kehä III parantaminen Vantaalla
• Aurajoen sillat Turussa
• rataosan päällystäminen ja siltojen korjaaminen Luumäki–Lappeenranta-radalla
• Uudenmaan tai lounaisrannikon ratojen kunnossapito
• kesän päällystystyömaat eri puolilla Suomea
• Kalasatamasta Pasilaan -raitiotiehanke Helsingissä.

Haluatko lisätietoja harjoittelusta?

Kerromme mielellämme lisää!

Soita tai laita viestiä Jerelle, Jere Hänninen, +358 40 559 4046, jere.hanninen@grk.fi.

Harjoittelijoidemme kokemuksia

Osa harjoittelijoistamme on kertonut kesän kuulumisiaan GRK:n somekanavissa. Lue täältä lisää, mitä sinunkin harjoittelusi voi sisältää.

Miten harjoittelu sujui – kysyimme kokemuksia viime kesän haalariharjoittelijalta

Jyrki Tuovinen opiskelee Metropolia-ammattikorkeakoulussa kolmatta vuotta sähköinsinööriksi. Hän työskenteli viime kesänä haalariharjoittelijana GRK:lla Kalasatamasta Pasilaan -hankkeessa, missä alueiden välille rakennetaan raitiotie sekä lukuisia siihen liittyviä hankkeita, kuten katualueita. Kesäharjoittelun jälkeen Jyrki on työskennellyt GRK:lla myös opintojensa ohella.

Olit viime kesänä GRK:lla harjoittelussa ensimmäistä kertaa. Miten valitsit GRK:n harjoittelupaikaksi?
GRK oli minulle jo entuudestaan hieman tuttu, koska GRK:n pääkonttori on lähellä kotiani. Keskustelimme koulukavereiden kanssa harjoittelupaikoista ja GRK nousi esiin yhtenä vaihtoehtona. Kävin tutustumassa verkkosivuihin ja tein hakemuksen verkkosivuilta joulu–tammikuun vaihteessa.

Miten hakuprosessi sujui?
Helposti ja nopeasti. Hakemuksen lähettämisestä kului puolitoista viikkoa siihen, kun olin allekirjoittanut sopimuksen GRK:n kanssa.

Mitä teit harjoittelusi aikana?
Sähkövoimatekniikka on pääaineeni, joten pääsin tekemään monipuolisia sähköalan hommia. Työskentelin pääsääntöisesti Kalasatamasta Pasilaan -hankkeessa, jossa tein muun muassa maadoituksia, ajolankojen vetoa ja virransyöttöä. En ole aiemmin tehnyt sähköalan töitä, joten pääsin kokeilemaan työtä käytännössä. Pääsin myös tekemään valaistuksia katutyömaalla Hermannissa. Minulla on aiempaa kokemusta koneistuspuolelta, mitä pystyin viime kesänä hyödyntämään hyvin. Sanoisin, että noin 60–70 prosenttia töistä oli rakentamista, ja loppuosa sähkötöitä.

Opitko kesän aikana uutta?
Kyllä opin. En ole ollut aikaisemmin sähköpuolella töissä, ja niitä töitä pääsin tekemään kesän aikana.

Miten sinut otettiin vastaan, kun aloitit haalariharjoittelun kesän alussa?
Erittäin hyvin. GRK erottui positiivisesti monesta paikasta, koska heti alussa porukka tuli esittelemään itsensä ja kertomaan itsestään ja työstään oma-aloitteisesti. Se helpottaa, koska aina uudessa paikassa on hakusessa, että kuka kukin on, ja mitä kaikki työkaverit tekevät.

Haetko täksi kesäksi uudelleen töihin?
Viime kesänä olin GRK:lla haalariharjoittelijana, ensi kesänä puolestaan insinööriharjoittelijana.
Olen kuitenkin ollut koko ajan GRK:lla töissä opiskelujeni ohella. Olen pystynyt ilmoittamaan, milloin voin tehdä töitä ja milloin keskityn opiskeluun. Olen parhaillaan työmaalla, mutta välillä minulla oli noin kahden kuukauden tauko, jolloin opinnot veivät enemmän aikaa.

Mitä sanoisit niille, jotka miettivät harjoittelua GRK:lla?
Ilman muuta kannattaa hakea. GRK:lla on hyvä henki ja kaikkien kanssa tulee hyvin toimeen. GRK:n etuna on myös yrityksen monipuolisuus, koska täällä on niin monipuoliset liiketoiminnot. Löytyy sekä infrarakentamista että rataliiketoimintaa. Täällä voi tehdä monipuolisesti töitä raitioliikenteessä, ratapuolella tai taito-,väylä- tai siltarakentamisessa.

Jakelle työharjoittelu oli ponnahduslauta työnjohtajan töihin

Jake Heikkinen on opiskellut Oulun ammattikorkeakoulussa rakennusmestariksi. Hän tuli ensin GRK:lle kesäharjoitteluun, mutta nykyään hän työskentelee GRK:lla työnjohtajana.

”Kannattaa hakea GRK:lle, täällä pääsee tekemään heti mielenkiintoisia hommia!”

Jake tuli GRK:lle työharjoitteluun ensimmäisen kerran kesällä 2020. Hänellä oli kokemusta talonrakentamisesta, mutta infra-ala kiinnosti. ”Ensimmäisenä kesänä olin Simossa työnjohtoharjoittelijana. Teimme siellä ohituskaistaa. Minut otettiin tosi hyvin vastaan. Koko ajan kehotettiin kysymään, jos en jotain tiennyt. Kesän aikana pääsin tekemään töitä monipuolisesti.”

Kesäharjoittelun myötä GRK vaikutti Jakesta hyvältä työpaikalta, ja mielenkiintoisia hommia on riittänyt. Viime talvena Jake työskenteli Kemissä Sahasaarenkadulla, jossa Kemin kaupungilla on jättiurakka tulevan sellutehtaan ympäristössä. Toukokuussa Jake siirtyi Kemin työmaalta Kuusamon siltaurakkaan, jossa korjattiin Nilojoen silta ja uusittiin Niloniskan  silta  Kuusamon  keskustan  alueella.

Tällainen on yksi urakka, jota Jake oli rakentamassa

Sahansaarenkadun rakentamisurakkaan sisältyy kadun, vesihuollon, valaistuksen, melusuojauksien ja viiden sillan rakentaminen rakennussuunnitelman mukaisesti kaikkine töineen, järjestelyineen ja materiaalinhankintoineen. Urakassa myös puretaan vanha Marttalan ylikulkusilta ja Leinosenpolun alikulkukäytävä sekä asennetaan GRK:n suojatunneli raiteiden suojaksi Marttalan ylikulkusillan rakennustöiden ajaksi. Kohteen paikallavalurakenteisiin käytetään valmisbetonia yhteensä noin 4 000 m3rtr ja betoniraudoitusta noin 590 000 kg. Urakkaan kuuluvat myös kaikki työnaikaiset liikennejärjestelyt kiertoteineen.

Sahansaarenkadun rakentaminen Kemissä