Harjoittelijan kokemuksia – Jyrki Tuovinen

Jyrki Tuovinen opiskelee Metropolia-ammattikorkeakoulussa kolmatta vuotta sähköinsinööriksi. Hän työskenteli kesällä 2022 haalariharjoittelijana GRK:lla Kalasatamasta Pasilaan -hankkeessa, missä alueiden välille rakennetaan raitiotie sekä lukuisia siihen liittyviä hankkeita, kuten katualueita. Kesäharjoittelun jälkeen Jyrki on työskennellyt GRK:lla myös opintojensa ohella.

Olit viime kesänä GRK:lla harjoittelussa ensimmäistä kertaa. Miten valitsit GRK:n harjoittelupaikaksi?

GRK oli minulle jo entuudestaan hieman tuttu, koska GRK:n pääkonttori on lähellä kotiani. Keskustelimme koulukavereiden kanssa harjoittelupaikoista ja GRK nousi esiin yhtenä vaihtoehtona. Kävin tutustumassa verkkosivuihin ja tein hakemuksen verkkosivuilta joulu–tammikuun vaihteessa.

Mitä teit harjoittelusi aikana?

Sähkövoimatekniikka on pääaineeni, joten pääsin tekemään monipuolisia sähköalan hommia. Työskentelin pääsääntöisesti Kalasatamasta Pasilaan -hankkeessa, jossa tein muun muassa maadoituksia, ajolankojen vetoa ja virransyöttöä. En ole aiemmin tehnyt sähköalan töitä, joten pääsin kokeilemaan työtä käytännössä. Pääsin myös tekemään valaistuksia katutyömaalla Hermannissa. Minulla on aiempaa kokemusta koneistuspuolelta, mitä pystyin viime kesänä hyödyntämään hyvin. Sanoisin, että noin 60–70 prosenttia töistä oli rakentamista, ja loppuosa sähkötöitä.

Hakuprosessi sujuu helposti ja nopeasti. Hakemuksen lähettämisestä kului puolitoista viikkoa siihen, kun olin allekirjoittanut sopimuksen GRK:n kanssa.

Opitko kesän aikana uutta?

Kyllä opin. En ole ollut aikaisemmin sähköpuolella töissä, ja niitä töitä pääsin tekemään kesän aikana.

Miten sinut otettiin vastaan, kun aloitit haalariharjoittelun kesän alussa?

Erittäin hyvin. GRK erottui positiivisesti monesta paikasta, koska heti alussa porukka tuli esittelemään itsensä ja kertomaan itsestään ja työstään oma-aloitteisesti. Se helpottaa, koska aina uudessa paikassa on hakusessa, että kuka kukin on, ja mitä kaikki työkaverit tekevät.

Haetko kesäksi 2023 uudelleen töihin?

Viime kesänä olin GRK:lla haalariharjoittelijana, ensi kesänä puolestaan insinööriharjoittelijana. Olen kuitenkin ollut koko ajan GRK:lla töissä opiskelujeni ohella. Olen pystynyt ilmoittamaan, milloin voin tehdä töitä ja milloin keskityn opiskeluun. Olen parhaillaan työmaalla, mutta välillä minulla oli noin kahden kuukauden tauko, jolloin opinnot veivät enemmän aikaa.

Mitä sanoisit niille, jotka miettivät harjoittelua GRK:lla?

Ilman muuta kannattaa hakea. GRK:lla on hyvä henki ja kaikkien kanssa tulee hyvin toimeen. GRK:n etuna on myös yrityksen monipuolisuus, koska täällä on niin monipuoliset liiketoiminnot. Löytyy sekä infrarakentamista että rataliiketoimintaa. Täällä voi tehdä monipuolisesti töitä raitioliikenteessä, ratapuolella tai taito-,väylä- tai siltarakentamisessa.

Kesällä 2022 Jyrki työskenteli Kalasatamasta Pasilaan -hankkeessa raitiotien sähkörakentamisen tehtävissä.