Uudenmaan ratojen kunnossapito, Kuura-allianssi

Väyläviraston, Fintraffic Raide Oy:n ja GRK:n muodostama allianssi vastaa Uudenmaan ratojen kunnossapidosta ainakin viiden vuoden ajan alkaen huhtikuussa 2020. Kunnossapidon sopimus kattaa koko Uudenmaan rataverkon, joka sisältää mm. 315 kilometriä moniraiteista rataa, 1 100 vaihdetta, ohjaus- ja turvalaitejärjestelmät, 440 siltaa, 23 kilometriä tunneleita järjestelmineen sekä liikennepaikat ja ulkoalueet.

Projektin tiedot

Urakoitsijan yhteyshenkilö Eija Laukkanen +358 40 658 8465
Asiakas Väylävirasto
Urakka-aika
  • Käynnissä
  • 04/2020 - 03/2025

Päivystäjä on aina valmiina matkaan

Suomen rataverkkoa pidetään liikennekelpoisena koko ajan. Se edellyttää jatkuvaa kunnossapitoa, jotta liikennöinti on turvallista ja tehokasta.

Vaikka raiteita huolletaan suunnitelmallisesti, aina sattuu ja tapahtuu myös yllättäviä tilanteita. Näissä tapauksissa vikailmoitukset tulevat suoraan päivystäjälle, joka on aina valmiina hommiin. Päivystys on tärkeä osa kunnossapitoa.

GRK vastaa vilkkaista rataverkoista

Suomen rataverkko on jaettu kahteentoista alueeseen, joiden kunnossapidon Väylävirasto kilpailuttaa määräajoin, esimerkiksi 3–9 vuoden välein. GRK vastaa parhaillaan kahdesta Suomen vilkkaimpiin kuuluvista rataosuuksista: Uudenmaan ratojen lisäksi myös  ​Lounais-Suomen ratojen kunnossapidosta.​