14.07.2020

GRK Rail AB sai tehokkaan aloituksen Ruotsissa

Ruotsissa kesäkuussa toimintansa aloittanut GRK Rail AB sai toimitusjohtajansa Anneliina Kupiaisen johdolla vauhdikkaasti ensimmäisen merkittävän urakan. GRK Rail AB toimittaa yhteistyössä GRK Infra AB:n kanssa uuden ERTMS-kulunohjausjärjestelmän laajennuksen Trafikverketille Pohjois-Ruotsissa.

Projekti sisältää rata-, sähkörata-, turvalaite-, vahvavirta-, tietoliikenne/telematiikka sekä kauko-ohjauslaitteiden asennustyöt Kiirunan ja Bodenin rataosuuksien välillä Napapiirin valvonta-alueella. Asennustyöt käynnistyvät vuoden 2020 lopussa ja kestävät vuoteen 2022 saakka. Uuden kulunohjausjärjestelmän käyttöönotto tapahtuu vuonna 2023.

Eurooppalainen rautatieliikenteen hallintajärjestelmä (ERTMS) on EU:n yhteinen kulunohjausjärjestelmä. Se tulee käyttöön koko Ruotsin rautateille ja korvaa vanhentuneen järjestelmän sekä yksinkertaistaa liikenteen hallintaa ja ylläpitoa. Uusi kulunohjausjärjestelmä on osa rautateiden digitalisaatiota ja pidemmällä aikavälillä se tuo myös helpotusta eri maiden väliseen liikenteeseen, sillä se on ennakkoedellytys suurnopeusjunaraiteille ja tulevaisuuden automaatiolle. Lähde: Trafikverket