Uudet teknologiaratkaisut tehostamaan kilpailukykyä

GRK:n uudet teknologiat -tiimissä aloittivat helmikuun alussa teknologia-alan ammattilaiset, johtaja Markus Melander ja lead data scientist Petri Hienonen. Tarmoa, tehokkuutta ja yrittäjämäistä asennetta kummaltakaan ei puutu, mikä onkin tärkeää uutta toimintoa aloittaessa.

Yhtenä keskeisenä GRK:n tavoitteena on teknologisen kehityksen kärjessä kulkeminen. Tämän tavoitteen toteuttamiseksi uudet teknologiat -tiimi osaltaan etsii teknologiaa hyödyntäviä ratkaisuja lisäämään tulevaisuuden kilpailukykyä, profiloi GRK:ta teknisenä edelläkävijänä sekä mahdollisuuksien mukaan myös luo uutta liiketoimintaa. Erityishuomion kohteena tiimillä tulee olemaan GRK:n omien prosessien ja asiakkaiden tarpeiden läpikäynti sekä uudet liiketoiminnot.

Markus Melander (upseeri, teknologiayrittäjyyden DI) on työskennellyt Väylävirastossa 2011–2016. Vastuullaan hänellä oli Väyläviraston tietojärjestelmäprojekteja ja viimeisenä tehtävänään Väyläviraston digitalisaatiohankkeen johtaminen. Melander siirtyi pois Väylävirastolta perustettuaan Petri Hienosen kanssa konenäköön erikoistuneen Vionice Oy:n, mikä myöhemmin myytiin Vaisala Oyj:lle.

”On hienoa aloittaa GRK:lla. Olemme kumpikin toimineet yrittäjinä ja sen kautta GRK:n tekeminen ja arvot ovat meille läheisiä. Uskon, että tuleminen puhtaasti ICT-alalta antaa meille erilaisen näkökulman tarkastella mahdollisuuksia ja meille esitettyjä ideoita”, kertoo Markus Melander.

Petri Hienosen (konenäön ja koneoppimisen DI, tohtorikoulutettava) taustalta löytyy vahva sovelluskehittämisen, koneoppimisen ja tekoälyn osaaminen. Hienosen erityisosaamisaluetta on järjestelmien kehittäminen ja intohimona on käyttää modernia teknologiaa uuden liiketoiminnan luomiseen.

”Meillä on tärkeää olla edellytykset itse tekemiseen ja sen ymmärtämiseen, mikä on oikeasti mahdollista tai teknisesti järkevää, kun etenemme kohti kehitystoimenpiteitä. Pyrimme aidosti tuotteistamaan digitaalisia ratkaisuja infra-alalle. Toimialataustaa ei ole, mutta uskon, että siitä ei ole haittaa. Olen tehnyt nuorempana yhdelle pienelle rakennusliikkeelle toiminnanohjausjärjestelmän ja siinä yhteydessä rakentamisen perusprosessit ja tarpeet tulivat tutuiksi”, kertoo Petri Hienonen.

Lappeenrannan ja Vantaan väliä vielä toistaiseksi pendelöivä Melander viihtyy vapaa-ajalla jääkiekon, hiihdon ja eräharrastusten parissa. Helsingissä asuvan Hienosen mielenkiinnon kohteet ovat hiihdon ja suunnistuksen lisäksi lukemisessa sekä robotiikassa.

Tervetuloa GRK:lle ja menestystä uusiin tehtäviin!