Työharjoittelijoiden kesä alkanut

Kesä on jo alkanut, jos asiasta kysytään GRK:n kesäharjoittelijoilta. Yli puolet GRK:n kesän 2021 harjoittelijoista ovat jo siirtyneet työmaille ja päässeet perehtymään tuleviin tehtäviinsä. Joukossa on työnjohto-, haalari- ja asentajaharjoittelijoiden lisäksi muutama mittaaja ja koneenkuljettaja. Yhteensä infra- ja raiderakentamisen töissä työskentelee tänä kesänä yli 50 harjoittelijaa.

Hakemuksia kesärekryjä hoitaneet Mikot, Härkin ja Niemenmaa, saivat yhteensä huimat 355 kappaletta. ”Erityisesti mieltä lämmitti hakemusten suuri määrä ja monipuolisuus. Hakijoiden koulutustaustat vaihtelivat ammattikoulusta yliopistoon. Rautateillä työskentely koetaan selkeästi tulevaisuuden alana ja GRK kiinnostavana työnantajana,” toteaa GRK Railin harjoitteluhauista vastannut Mikko Niemenmaa. Hakijoiden moninaisuus on huomioitu myös infrarakentamisen puolella. ”Ilokseni olen huomannut, että naishakijoiden määrä alalla on kasvanut vuosi vuodelta,” kertoo GRK Infran harjoitteluhauista vastaava Mikko Härkin.

Kuluneen vuoden aikana oppilaitosyhteistyö siirtyi koronan johdosta verkkoon, ja niin kävi myös kevään harjoittelijoiden haastatteluille. “Aiemmin kasvotusten pidetyt haastattelut pidettiin poikkeuksellisesti tänä vuonna etänä, mikä mahdollisti tavallista useamman hakijan tapaamisen,” kertoo Härkin. ”Teamsin välityksellä käydyt haastattelut sujuivat hyvin ja oli mukavaa päästä keskustelemaan näiden fiksujen nuorten ihmisten kanssa,” lisää Niemenmaa. Moni hakija olikin tänä vuonna uusi tuttavuus, mutta mukana aloittajissa on myös vajaa 20 edellisten kesien infraharjoittelijaa.

Tervetuloa osaksi GRK:n porukkaa ja aurinkoista kesää!