Turunväylän lisäkaistat käyttöön yhdeksän kuukautta etuajassa

Liikenneviraston ja Espoon kaupungin yhteishankkeessa Turunväylälle Kehä II:n ja Tuomarilan välille rakennetaan kolmannet kaistat, melusuojausta ja kevyen liikenteen yhteyksiä. GRK:n hanke on edennyt vauhdikkaasti ja lisäkaistat sekä Kehä II:n uusi ramppi avautuvat liikenteen käyttöön tiistaina 11.12.2018, 9 kuukautta etuajassa.

Liikenneviraston ja Espoon kaupungin Vt 1 Turunväylän lisäkaistat ja Kehä II–Tuomarila -hankkeen rakennustyöt ovat edenneet odotettua nopeammalla aikataululla. Lisäkaistat avataan liikenteelle tiistaina 11.12.2018 ja sitä myöten hanke valmistuu yhdeksän kuukautta etuajassa. Lisäkaistojen käyttöön ottamisen jälkeen työmaalla jatketaan vielä viimeistelytöitä. ”Kulunut kesä oli sääolosuhteiltaan erittäin suotuisa töiden kannalta, sillä sateita ei ollut paljon. Lisäksi kelit suosivat vielä pitkälle syksyyn. Saimme onnistuneesti suoritettua louhinnat ja meluestetyöt, jotka osaltaan vauhdittivat muiden töiden etenemistä”, työmaapäällikkö Teemu Palosaari GRK:sta kertoo. ”On tietysti iloinen asia niin meille kuin tiellä liikkujillekin, että hanke saadaan päätökseen etuajassa. Hyvin onnistuneella projektinhallinnalla on niin ikään ollut vaikutusta lopputulokseen”, Liikenneviraston projektipäällikkö Jukka Hietaniemi iloitsee.

Hankkeessa on kesän ja kuluneen syksyn aikana rakennettu kahta kevyen liikenteen kulkureittiä Turunväylän lävitse. Vanha Jondalin ulkoilureitti purettiin ja sen lähettyville rakennettiin uusi Turunväylän alittava ulkoilureitti. Turunväylän pääsee vastedes ylittämään jalan ja pyörällä myös Kuurin ylikulkusillan kautta, joka otettiin käyttöön marraskuun lopussa. Uudet kolmannet kaistat ja eritasoliittymien ramppimuutokset sujuvoittavat liikennettä vilkkaalla Turunväylällä ja tekevät tieosuudesta entistä turvallisemman. Meluesteiden ja uusien kevyen liikenteen kulkureittien myötä alueen viihtyisyys paranee ja liikkuminen helpottuu. Lisätietoja hankkeesta on saatavilla Liikenneviraston verkkosivuilla ja hankkeen Facebook-sivulla.

Lisätietoa:
Projektijohtaja Jukka Hietaniemi, Liikennevirasto p. 029 534 3513, jukka.hietaniemi@liikennevirasto.fi
Työmaapäällikkö Teemu Palosaari, GRK Oy p. 050 088 8297, teemu.palosaari@grk.fi