Turku-Uusikaupunki-sähköistysurakka valmistui

Sähköistysurakkamme Turku-Uusikaupunki -alueella valmistui aikataulussaan. Vuonna 2019 aloitettu projekti on nyt luovutettu ja marraskuun loppuun mennessä valmistuvat loputkin viimeistelytyöt. Urakan kokonaisarvo on noin 8,5 miljoonaa euroa.

Turku–Uusikaupunki–Hangonsaari välille rakennettiin sähköistys suunnittele ja toteuta -periaatteella. Urakassa asennettiin yli tuhat uutta sähköratapylvästä ja vedettiin yli 70 kilometriä uusia ajojohtimia. Lisäksi rakennettiin kaksi nostettavaa ajojohdinjärjestelmää Suikkilan ja Kustavintien tasoristeyksiin sekä asennettiin 28 imumuuntajaa, seitsemän lämmitysmuuntajaa, viisi erotusjaksoa, kaksi ryhmityseristintä ja 12 erotinta.

Urakka sisälsi monia isoja työvaiheita, joita olivat monipuolisten asennustehtävien lisäksi mittaus- ja viimeistelytyöt sekä maadoitukset. Uudenkaupungin alueelle asennetut pyöreät erikoispylväät ovat GRK Rail Oy:n suunnittelemia. Uudenlaisissa sähköratapylväissä ulkonäön merkitys korostui ja pylväiden pyöreä muoto haastoi vanhat toimintatavat imumuuntajien asennuksessa.

Töitä tehtiin menestyksekkäästi myös GRK-konsernin sisäisesti, sillä GRK Infra osallistui perustuksien suunnitteluun ja paalutustöihin. Urakassa työskenteli yhtäjaksoisesti 4–10 henkilöä ja työtunteja heille kertyi yhteensä yli 30 000.