Soukan ötökät asennettiin koristamaan alikulkua Espoossa

Soukan alueella Espoossa valmistuu syyskuun lopulla toteuttamamme katualueen uudelleen rakentamisurakka. Urakka on sisältänyt niin katujen, puistojen, vesihuollon ja taitorakenteiden rakentamista kuin ötököiden asentamista.

Lokakuussa 2020 alkaneessa urakassa on saneerattu Yläkartanontien länsipää ja Kaskilaaksontie sekä osa Kartanonkulman ja Kartanonkallion puistojen alueista. Alueelta purettiin vanha rumpusilta ja tilalle rakennettiin uusi teräsbetoninen ulokelaattasilta. Kunnallisteknisinä töinä urakassa uusittiin vesijohtolinjoja, sähkö-, tele ja tietoliikennekaapelireittejä sekä kaukolämpöreittejä. Lisäksi urakassa rakennettiin tukimuureja 150 metrin matkalle, louhittiin pois kalliota ajoratojen levennyksen tieltä sekä tehtiin viher-, kivi- ja asfaltointitöitä.

Urakan viimeisimpiin töihin kuului ötököiden asentaminen. Jalankulku- ja pyörätien, Yläkartanonreitin, uuden alikulun laatoitusta varten urakassa teetätettiin graafisia betonilaattoja. Laatoissa seikkailee Soukan ötökät -nimellä kulkevan kuvataiteen projektityön tuotoksia. Alikulun käyttäjiä piristävät kuvat ovat Soukan koulun oppilaiden piirtämiä.