Poroaita rakentuu Rovaniemeltä Muurolaan

Tänä syksynä Winco rakentaa poroaitaa Lapissa junaradan varteen liikenneturvallisuuden parantamiseksi sekä estämään porojen hyppelyn raiteille. Liikenneviraston tilaama urakka ulottuu liikennepaikkojen Koivu, Muurola ja Rovaniemi välille.

Pääurakoitsijana urakassa on Winco ja alihankkijana aitaa asentaa GPP Perimeter Protection Oy. Winco huolehtii aitamateriaalin kuljetuksesta asennuspaikalle raiteita pitkin. Urakassa aitaa rakennetaan 30-40 km. Työt alkoivat syyskuussa aitamateriaalin tilauksilla ja valmista pitäisi olla vuoden loppuun mennessä.

Wincon rakennusurakkaan kuuluu aitalinjan puuston ja pensaikon raivaustyöt sekä poroaidan ja sen porttien rakentaminen viimeistelytöineen. ”Haasteita työmaalla on tarjonnut maasto: radan varressa on jyrkkiä penkkoja, isoja puita ja pehmeikköalueita”, kertoo projektipäällikkö Pekka Mertaniemi.

Winco ei ole aiemmin rakentanut eläinten suoja-aitoja, mutta tarttui haasteeseen mielenkiinnolla. Ydinliiketoiminta kuitenkin keskittyy tulevaisuudessa raideliikenteen eri tekniikan osa-alueisiin.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Pekka Mertaniemi, 0406585065