Kiertotalous

Ympäristö huomioiden

Tarjoamme monipuolisia kiertotalouspalveluita teollisuuden eri toimialoille ja orgaanisen jätteen tuottajille. Vastaanotamme ja käsittelemme jätteitä ja teollisuuden sivutuotteita sekä omissa että asiakkaiden toimipisteissä.GRK vastaanottaa, käsittelee ja hyödyntää jätteitä ja teollisuuden sivutuotteita sekä omissa että asiakkaiden toimipisteissä, joita oli 14 kappaletta eri puolella Suomea.

GRK vastaanottaa esimerkiksi hyötykäyttökelpoisia, jäteluokiteltuja ja käsiteltäviä teollisuuden mineraalisia rejektejä, lentoja pohjatuhkia sekä pohja- ja valimohiekkoja.

Asiakkaan tai meidän tiloissamme

Vastaanotettavia jakeita ovat mineraaliset ja orgaaniset materiaalit. Toimitamme jalostustuotteita, esimerkiksi kierrätyspolttoaineita ja Mara-materiaaleja, myös toimipisteiden ulkopuoliseen käyttöön. Asiakkaan toimipisteissä suoritamme jalostuspalveluina esimerkiksi luokittelua, murskausta, paalausta, re-hibausta, lajittelua ja stabilointia. Valmistetut jalostustuotteet jäävät sopimuksen mukaisesti joko GRK:lle tai asiakkaan käyttöön. Vastaanotto tapahtuu kunkin toimipisteen kapasiteetin mukaan.

Case: Metallien kierrätys

Suomessa metallinkierrätykselle on omat keräyspisteensä, mutta tavallisen yhdyskuntajätteen sekaan saattaa esimerkiksi kotitalouksissa joutua säilyke- ja juomatölkkejä, alumiinivuokia ja -foliota tai esimerkiksi tuikkukynttilöiden metallikuoria.

GRK:lla on ollut kiertotaloustoimintaa useiden vuosien ajan. Yksi osa toimintaa on metallien talteenotto ja kierrätys. Käytännössä GRK ottaa talteen muun muassa kotitalousjätteen energiahyödyntämisessä voimalan kuonaan jääneet, palamattomat metallit, jotta ne voidaan toimittaa metallisulatoille ja käyttää uudelleen.

GRK toimittaa arvokkaan metalliseoksen edelleen jalostettavaksi ja uuden metallin raaka-aineeksi asiakkailleen. Metallien tuotanto on erittäin energiaintensiivistä ja kaivokset kuormittavat ympäristöä monin tavoin. Tästä syystä metalliraaka-aineiden uudelleen käyttö ympäristön säästämiseksi kannattaa aina.

Ota yhteyttä

Antti Määttänen Johtaja, kiertotalous
+358 40 539 3534
Petri Ilama Aluepäällikkö, eteläinen suomi
+358 40 725 4435
Petri Kuutti Asiakaspäällikkö, eteläinen Suomi
+358 44 723 4250
Harri Roiha Asiakaspäällikkö, pohjoinen Suomi
+358 40 764 5507
Janne Huovinen Aluepäällikkö, pohjoinen Suomi
+358 40 527 7213