Muutoksia GRK:n johtoryhmässä ja Viron organisaatiossa

GRK:n Viron tytäryhtiön toimitusjohtaja vaihtuu. Nykyinen toimitusjohtaja Tarvi Kliimask on ilmoittanut jättävänsä tehtävänsä 10.2.2022 alkaen. Uuden toimitusjohtajan hakuprosessi on jo aloitettu.

GRK-konsernin Viron tytäryhtiö on vakiinnuttanut toimintansa luotettavana sopimuskumppanina. Vuonna 2013 perustetun yhtiön liikevaihto on kasvanut koko sen toiminnan ajan. Vuonna 2021 liikevaihto oli 42 miljoonaa euroa, joka tuplaantui vuoteen 2020 verrattuna. Infran liiketoiminta-alueen yksikkö on kasvanut Virossa kannattavasti ja sillä on erittäin vahva tilauskanta.

Viron yksikön liiketoiminnasta vastaa uuden toimitusjohtajan nimitykseen saakka GRK-konsernin hallituksen jäsen Keijo Haavikko. Hän on tukenut useiden vuosien ajan aktiivisesti Tarvi Kliimaskia työssään, joten liiketoiminta jatkuu Virossa normaalisti toimitusjohtajan haun ajan. Yhtiön hallinnosta vastaa toistaiseksi GRK-konsernin henkilöstöjohtaja ja hallituksen jäsen Johanna Korhonen.

Tarvi Kliimask on toiminut Viron tytäryhtiön toimitusjohtajana sen perustamisesta lähtien. Hän on ollut myös GRK-konsernin johtoryhmän jäsen vuodesta 2018 alkaen.

”Haluan kiittää Tarvi Kliimaskia hänen pitkästä työurastaan ja vakuuttavasta otteestaan. Toivotan tässä vaiheessa Tarville mielekästä sapattivuotta, ja hyvin ansaitun tauon jälkeen menestystä uusiin tehtäviin”, GRK-konsernin hallituksen jäsen Keijo Haavikko sanoo.

Virossa tavoitellaan merkittävää kasvua


GRK:n on julkaissut uuden strategiansa, jossa on merkittävä kasvutavoite. GRK:n tavoitteena on saavuttaa yli 700 miljoonan euron liikevaihto vuoden 2025 loppuun mennessä. Kyseessä on yli 80 prosentin liikevaihdon kasvu vuoteen 2020 verrattuna.

”GRK on yksi johtavista infra-alan toimijoista Suomessa, mutta erityisesti Viron ja Ruotsin toimintojen merkitys GRK:lle kasvaa entisestään seuraavan strategiakauden aikana. Haemme Viroon toimitusjohtajaa, joka pystyy kasvattamaan liiketoimintaa tavoitteiden mukaisesti”, Haavikko kertoo.

Viron tytäryhtiö toimii kaikilla infrarakentamisen osa-alueilla Virossa, jossa yhtiöllä on käynnissä useita hankkeita. Muutokset eivät vaikuta projekteihin tai asiakassuhteisiin.

GRK hakee kasvua muun muassa Rail Baltica -hankkeesta, jossa yhtiön päänavaus on sillan rakentaminen raidealueelle Raplamaan maakunnassa. Lisäksi GRK parantaa parhaillaan Tallinnan ja Tarton välistä valtatietä kaksikaistaiseksi moottoritieksi yhteensä noin 28 kilometrin matkalla.

Lisätietoja:

Johanna Korhonen, hallituksen jäsen ja henkilöstöjohtaja, GRK Infra Oy, puh. +358 50 476 1076, johanna.korhonen@grk.fi
Keijo Haavikko, hallituksen jäsen, GRK Infra Oy, puh. puh +358 50 448 5447, keijo.haavikko@grk.fi
Juha Toimela, toimitusjohtaja, GRK Infra Oy, +358 40 594 5473, juha.toimela@grk.fi