GRK:lle E4, Börjelslandet -tiehanke Ruotsissa

GRK Infra AB on valittu Ruotsin Liikenneviraston, Trafikverketin, tiehankkeen E4, Börjelslandet välillä Persön – S. Råneå toteuttajaksi. Hanke on kehitystä edistävä pilottihanke, jossa painopisteenä on hiilidioksidipäästöjen vähentäminen.

Trafikverket on nimennyt hankkeen kehitystä edistäväksi hankkeeksi, jonka tavoitteena on kannustaa urakoitsijaa pienentämään hiilijalanjälkeään vähentämällä rakennusaikaisia hiilidioksidipäästöjä (CO2).

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme tämän mielenkiintoisen ja haastavan urakan. Odotamme urakan alkamista, ja että pääsemme omalla osaamisellamme vähentämään merkittävästi hankkeen hiilidioksidipäästöjä”, GRK Infra AB:n toimitusjohtaja Mika Mäenpää kertoo. Samalla haluamme olla alan edelläkävijä, mitä tulee innovatiivisiin hiilijalanjälkeä pienentäviin ratkaisuihin.

Hanke käsittää keskikaiteen, riista-aidan ja jalankulku- ja pyöräilytunnelin rakentamisen E4-tielle sekä näihin liittyvien jalankulku- ja pyöräilyväylien, uuden tielinjauksen sekä eläinten poistumistien rakentamisen. Lisäksi linja-autopysäkkejä siirretään ja yhdistetään jalankulku- ja pyöräilyväyliin, useita nykyisiä yhteyksiä E4:llä suljetaan ja liikenne ohjataan uusiin liittymiin. Hanke käynnistyy syksyllä 2021 ja sen on määrä valmistua syksyllä 2022.

Kartta urakka-alueen sijainnista E4-tiellä välillä Persön – S. Råneå
Hankealue E4-tiellä välillä Persön – S. Råneå

Lisätietoja hankkeesta Ruotsin Liikenneviraston sivulla E4, Börjelslandet, mötesfri väg.