GRK pääsi finaaliin kansainvälisessä World Sustainability Awards -vastuullisuuskilpailussa

GRK on päässyt kansainvälisen World Sustainability Awards 2022-vastuullisuuskilpailun finaalistien joukkoon.

World Sustainability Awards on vuosittain järjestettävä ja alallaan arvostettu kilpailu, jossa raati palkitsee maailmanlaajuisesti yhtiöitä 11 eri kilpailusarjassa.

Yrityksiä palkitaan muun muassa päästövähennyksistä, kiertotaloudesta, hankintaketjujen vastuullisuudesta ja monimuotoisuudesta. Tänä vuonna kilpailussa on mukana monia tunnettuja yrityksiä, kuten Electrolux, Grunfos, Schneider Electric, Canon ja Colgate-Palmolive.

“GRK:n strategiassa korostuu yritysvastuu: tavoitteenamme on olla kestävän infrarakentamisen edelläkävijä, jonka oma toiminta on hiilineutraalia vuoteen 2030 mennessä. Olemme tehneet monia tekoja tavoitteen saavuttamiseksi, joten olen todella iloinen siitä, että tähänastinen työmme on noteerattu”, GRK Infra Oyj:n liiketoiminnan kehitysjohtaja Riina Rantsi sanoo.

GRK haki mukaan päästövähennystä koskevaan kilpailusarjaan, jossa se valittiin finaaliin kuuden muun yhtiön kanssa. Sarjan muut finalistit ovat kansainvälisiä ja suuria organisaatioita eri toimialoilta. Kilpailun tulokset julkaistaan lokakuussa 2022. Vuonna 2021 päästövähennyssarjan voitti Posti Group.

GRK onnistui vähentämään oman toimintansa suoria päästöjä merkittävästi vuoden 2021 aikana. GRK:n Suomen yhtiöiden hiilijalanjälki pieneni jopa 13 prosenttia 14 812 CO 2-ekvivalenttitonniin. Rakennusalalla oman toiminnan hiilijalanjäljen suuruuteen vaikuttavat ennen kaikkea työmaakaluston ja ajoneuvojen polttoainepäästöt. Tämän vuoksi GRK:n työmailla käytettiin vuonna 2021 lähes miljoona litraa uusiutuvia polttoaineita päästöjen vähentämiseksi.

”Olemme seuranneet ja vähentäneet päästöjämme. Seuraavaksi haluamme mitata uusiomateriaalin käytön ja kiertotalouden vaikutuksia. Esimerkiksi viime vuonna hyödynsimme maarakentamisessa uusiomateriaaleja yhteensä 439 000 tonnia, ja määrää on tarkoitus kasvattaa”, Rantsi kertoo yritysvastuun edistämisestä.

Kaikki kilpailun sarjat sekä finalistit löytyvät kilpailun verkkosivuilla osoitteessa https://worldsustainabilityleaders.com/events/awards/shortlist/

Kilpailun tuomariston jäsenet:
https://worldsustainabilityleaders.com/events/awards/judges/

Kilpailun järjestää Sustainability Leaders -verkosto.