GRK:n yhtiörakenteen muutokset

GRK muuttaa yhtiörakennettaan ja toimii jatkossa maayhtiöiden kautta

GRK uudistaa organisaatiotaan ja toimintamalliaan. Tavoitteena on aiempaa selkeämpi rakenne, jossa GRK-konserni koostuu emoyhtiö GRK Infra Oyj:n lisäksi kolmesta maayhtiöstä Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Uusi yhtiörakenne on toiminnassa vuoden 2023 alkuun mennessä.

Hyvät asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme!

GRK-konserni muuttaa yhtiörakennettaan, ja Suomessa palvelemme asiakkaitamme jatkossa nimellä GRK Suomi Oy. Muutos tehdään askel kerrallaan. Ensimmäisessä vaiheessa GRK Infra Oyj:n infrarakentamisen liiketoiminta siirretään uuteen yhtiöön ja GRK Rail Oy:n nimi muuttuu. Nämä muutokset astuvat voimaan 1.10.2022.

Muutoksen tarkoituksena on yksinkertaistaa yhtiörakennettamme, eikä uudistuksella ole vaikutuksia palveluihimme tai operatiiviseen toimintaamme. Meillä työskentelevät edelleen tutut ammattilaiset ja projekteissa edetään suunnitelmien mukaan – ihan kuten tähänkin saakka.

Muutos tehdään, koska yksinkertaistamme konsernirakennettamme.  GRK on toiminut usean vuoden ajan Suomessa kolmen eri yhtiön nimellä, jotka ovat olleet GRK Infra Oyj, GRK Rail Oy ja GRK Road Oy. Jatkossa rakennamme nimellä GRK Suomi Oy.

Suomen operatiivinen liiketoiminta keskitetään yhteen maayhtiöön GRK Suomi Oy:öön, jonka palveluihin kuuluvat taito- ja väylärakentaminen sekä päällystys, ratasuunnittelu ja -rakentaminen sekä ratojen kunnossapito ja ympäristöliiketoiminta.

Käytännössä muutos tarkoittaa sitä, että asiakkaamme saavat jatkossa koko GRK:n osaamisen ja palvelut kotimaassaan toimivan maayhtiön kautta.

Miten muutos vaikuttaa GRK Rail Oy:n toimintaan?

Tietoa asiakkaille

Vaihdamme nimemme, olemme 1.10.2022 alkaen GRK Suomi Oy. Laskutustietomme pysyy nimeämme lukuun ottamatta täysin ennallaan. Voit olla meihin yhteydessä entiseen tapaan.

Tietoa yhteistyökumppaneille

Vaihdamme nimemme, olemme 1.10.2022 alkaen GRK Suomi Oy. Laskutustietomme pysyy nimeämme lukuun ottamatta täysin ennallaan, eikä sopimuksia tarvitse päivittää. Voit olla meihin yhteydessä entiseen tapaan.

Miten muutos vaikuttaa GRK Infra Oyj:n toimintaan?

Tietoa asiakkaille

GRK Infra Oyj:n rakentamiseen liittyvä liiketoiminta siirretään 1.10.2022 alkaen GRK Suomi Oy:öön.

Tämän vuoksi nimemme muuttuu ja olemme 1.10.2022 alkaen GRK Suomi Oy. Yhtiön nimen lisäksi myös y-tunnuksemme ja laskutustietomme muuttuvat. Uudet laskutustietomme löytyvät tältä sivulta. Muuten yhteystietomme säilyvät ennallaan ja voit olla meihin yhteydessä tuttuun tapaan.

GRK Infra Oyj on jatkossa konsernin emoyhtiö, jonne jää konsernin hallinnolliset palvelut.

Tietoa yhteistyökumppaneille

Osana muutosta kaikki GRK Infra Oyj:n rakentamiseen liiketoimintaan liittyvät sopimukset siirretään GRK Suomi Oy:öön. Sopimusten sisällöt pysyvät ennallaan, mutta sopimuskumppaniksi vaihtuu toinen GRK-konserniin kuuluva yhtiö. Olemme syyskuussa toimittaneet  yhteistyökumppaneillemme sopimusten siirtoa koskevan lomakkeen allekirjoitettavaksi.

Miten muutos vaikuttaa GRK Road Oy:n toimintaan?

GRK Road Oy fuusioidaan GRK Suomi Oy:öön vuoden 2022 loppupuolella. Tiedotamme muutoksesta tarkemmin myöhemmin.

GRK Suomi Oy:n laskutusosoitteet 1.10.2022 alkaen

GRK Suomi Oy
Y-tunnus 2810844–3 

Verkkolaskut
Operaattorimme on MAVENTA
Operaattoritunnus on 003721291126
OVT-tunnus 003728108443
Pankkiverkosta lähetettäessä, välittäjänä toimii Danske Bank (DABAFIHH).

PDF-laskut sähköpostilla
invoice-28108443@kollektor.fi
pdf-lasku liitteineen tulee lähettää yhtenä (1) tiedostona.

Paperilaskut
GRK Suomi Oy
28108443
PL 100
80020 Kollektor Scan

Laskutusosoitteen tulee lukea jokaisella paperilaskun, myös mahdollisten liitteiden, sivuilla. Ethän lähetä laskutusosoitteisiin muuta postia kuin laskuja liitteineen. Muut postit voi lähettää Vantaan toimipisteemme postiosoitteeseen:

GRK Suomi Oy
Jaakonkatu 2
01620 Vantaa

Viitetiedot

Pyydämme varmistamaan, että seuraavat tiedot löytyvät laskulta, tietojen puuttuessa lasku palautetaan lähettäjälle.

• Työnumero/alanumero, kirjoitettuna yhteen, välissä kauttaviiva, esim. 220xxx/1600
• Tilaajan etu- ja sukunimi

jos kyseessä alihankinta, lisäksi: 

• Työmaa-avain
• Työntekemisen ajankohta

Yleinen maksuehtomme on 30 pv netto tai 14 pv netto -2 %. Ostolaskuja ja maksuja koskevat tiedustelut osoitteesta ostoreskontra@grk.fi. GRK Suomi Oy on arvonlisäverolain (AVL) 8 c §:n 1 momentissa tarkoitettu elinkeinonharjoittaja, johon sovelletaan käännettyä arvonlisäverovelvollisuutta rakentamispalveluiden ostossa.  

Muutoksia myös muissa maissa

Suunniteltu muutos tulee kokonaisuudessaan voimaan vuoden 2023 alusta, mutta rakennemuutos toteutetaan osissa. GRK Infra Oyj säilyy maayhtiöiden emoyhtiönä, joka tuottaa jatkossa vain konsernin hallintopalveluja.

Kaikki rakennusprojektimme Suomessa tehdään jatkossa GRK Suomi Oy:n voimin.

Ruotsissa toimii jatkossa GRK Sverige AB ja Virossa GRK Eesti AS.  Jos olet kiinnostunut lukemaan aiheesta lisää, saa lisätietoa julkaisemastamme tiedotteesta >