Ilmalan ratikka – tiedote arkisto

Liikenne- ja työmaatiedotteet ajalla 07/2020–12/2021

Palaa hankkeen pääsivulle tästä

Ilmalan ratikan työmaa jää torstain 23.12.2021 jälkeen joulutauolle. Toivotamme kaikille iloista joulunaikaa! ✨🎄

Ilmalantorilla töitä jatketaan loppiaisen jälkeisellä viikolla. Työmaan muiden alueiden työt ovat talven ajan tauolla, ja töiden pariin palataan keväällä. Työmaan viestinnän viikkopäivitykset jäävät samalla myös tauolle. Tavoitat meidät tauonkin aikana joko sähköpostitse osoitteesta ilmalanratikka@grk.fi tai lähettämällä viestin Uusi Pasila -Facebook-ryhmän kautta.

Viikolla 20.–23.12.2021 tehtäviä töitä
• Ilmalantorilla tehdään tukimuurien eristystöitä ja taustatäyttöjä sekä yhteiskäyttöpylväiden perustuksia, rakennetaan sadevesilinjaa ja kaapelisuojaputkituksia sekä asennetaan kiskoja ja tukimuurien verhoilukiviä.

Ilmalantorilla tehtiin viikolla 50 muun muassa tukimuurien taustatäyttöjä ja asennettiin kuvassa taka-alalla näkyvän muurin verhoilukiviä.

Tiedote – Viikonlopputöitä Ilmalantorilla 18.–19.12.2021
Viikonloppuna Ilmalantorilla asennetaan verhoilukiviä ja tehdään ratalaatan muottitöitä. Töitä tehdään klo 7–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Viikolla 13.–17.12.2021 tehtäviä töitä
• Ilmalankujalla puretaan vanhoja valaisinpylväitä sekä asennetaan yhteiskäyttöpylväitä ja valaisimia.
• Ilmalantorilla tehdään tukimuurien eristystöitä ja taustatäyttöjä sekä yhteiskäyttöpylväiden perustuksia, rakennetaan sadevesilinjoja sekä asennetaan kiskoja ja tukimuurien verhoilukiviä.

Ilmalantoria rakennetaan rinnakkain viereen tulevan Ilmalanlinna-toimistorakennuksen kanssa.

Tiedote – Viikonlopputöitä Ilmalantorilla 11.–12.12.2021
Viikonloppuna Ilmalantorilla asennetaan verhoilukiviä ja hitsataan kiskoja. Töitä tehdään klo 7–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Viikolla 7.–10.12.2021 tehtäviä töitä
• Radiokadulla tehdään kivitöitä ja siivouksia, tyhjennetään varastoalueita sekä asennetaan valaisimia.
• Ilmalantorilla tehdään tukimuurien ja portaiden muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä, rakennetaan sadevesilinjaa sekä asennetaan tukimuurien verhoilukiviä.

Radiokadun uudet pysäköintipaikat ja ajoradat otettiin käyttöön viikolla 48.

Tiedote – Viikonlopputöitä Ilmalantorilla 4.–6.12.2021
Viikonloppuna ja itsenäisyyspäivänä Ilmalantorilla tehdään muotti- ja raudoitustöitä sekä asennetaan verhoilukiviä. Töitä tehdään klo 7–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Ilmalan raitiotieyhteyden rakentamisen valmiusaste 11/2021

Kuvassa näkyvät hankkeen valmiusasteprosentit marraskuun lopussa.
Raitiotiekiskoista on asennettu 91 %. Ilmalantorin betonitöistä on valmiina 99 % ja koko urakka-alueen kivitöistä 40 %.

Mitä kuvassa on ja miksi se on siinä?
Radiokadulta löytyy yksi pylväs, jonka sijainti saattaa hämmentää ohikulkijan. Kyseessä on tilapäinen yhteiskäyttöpylväs, joka jouduttiin pystyttämään maan alla olevien kaapeleiden ja betonikanaalin sijainnin vuoksi keskelle jalkakäytävää. Kuten sanottua, pylväs on kuitenkin tilapäinen ratkaisu. Valaistuksen ja ratasähköjen kiinnitys tulee myöhemmin siirtymään kohdalle rakennettavan uuden rakennuksen seinään. Sen jälkeen pylväs poistetaan. Kuvan oikeassa laidassa näkyvän rakennuksen purkutyöt alkavat tämänhetkisen tiedon mukaan tammikuussa 2022.

Viikolla 29.11.–3.12.2021 tehtäviä töitä
• Radiokadun itäisellä osuudella istutetaan puita ja asennetaan puiden runkosuojia.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kasvualustoja, kaapelointeja ja kivitöitä, istutetaan pensaita sekä asennetaan yhteiskäyttöpylväitä ja valaisimia.
• Ilmalankujalla asfaltoidaan sekä asennetaan yhteiskäyttöpylväitä ja valaisimia.
• Ilmalantorilla tehdään tukimuurien teline-, muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä, rakennetaan sadevesilinjaa sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja tukimuurien verhoilukiviä. Lisäksi tehdään uuden sadevesilinjan kaivannosta esiin tulleen kallion poraus- ja louhintatöitä.

Radiokadulla Kuuluttajankadun ja Ilmalankadun välisellä alueella olleet liikennevalot poistuivat käytöstä viikolla 47.

Tiedote – Viikonlopputöitä Ilmalantorilla 27.–28.11.2021
Viikonloppuna Ilmalantorilla tehdään muotti- ja eristystöitä sekä asennetaan verhoilukiviä. Töitä tehdään klo 7–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Pasilankadulla pe 26.11.2021
Pasilankadulla Kronqvistinkadun ja Radiokadun välisellä alueella otetaan uudet ajoradat ja pyöräkaistat käyttöön pe 26.11.2021 klo 9. Kadun keskialue on jatkossa vain joukkoliikenteen käytössä.

Viikolla 22.–26.11.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kivitöitä, asfaltointeja ja liikennejärjestelyjä, asennetaan valaisimia sekä istutetaan pensaita.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään rakennekerroksia, kasvualustoja, kivitöitä ja asfaltointeja, asennetaan valaisimia sekä istutetaan puita.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja, kivitöitä ja asfaltointeja sekä asennetaan valaisimia.
• Ilmalankujalla tehdään kivitöitä ja asfaltointeja sekä asennetaan yhteiskäyttöpylväitä.
• Ilmalantorilla tehdään kaapeliputkituksia, rakennekerroksia, tukimuurien teline-, muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja tukimuurien verhoilukiviä.

Radiokadun (kuvassa) ja Pasilankadun uudet pysäkit otettiin käyttöön viikolla 46.

Tiedote – Viikonlopputöitä Radiokadulla ja Ilmalantorilla 20.–21.11.2021
Viikonloppuna Radiokadulla tehdään kivitöitä ja Ilmalantorilla asennetaan verhoilukiviä. Töitä tehdään klo 9–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia pysäkkeihin Radiokadulla
Radiokadulla Uutiskadun ja Hannanportin välissä olevat uudet pysäkit otetaan käyttöön pe 19.11.2021. Samalla tilapäiset pysäkit poistuvat käytöstä. Katso HSL:n tiedote: https://www.hsl.fi/hsl/uutiset/liikennetiedote/2021/11/tv-keskuksen-pysakkipari-radiokadulla-siirtyy-19.11

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia pysäkkeihin Pasilankadulla
Pasilankadulla Halkopiipunkallion kohdalla Poliisitalojen välissä olevat uudet pysäkit otetaan käyttöön ma 15.11.2021. HSL:n tiedote: https://www.hsl.fi/hsl/uutiset/liikennetiedote/2021/11/pysakkimuutoksia-15.11.-lansi-pasilassa

Viikolla 15.–19.11.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kasvualustoja, kivitöitä, asfaltointeja ja ajoratamaalauksia, asennetaan pysäkkien kaiteita ja valaisimia sekä istutetaan puita ja pensaita.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelointeja, rakennekerroksia, kasvualustoja, kivitöitä ja asfaltointeja.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja, kivitöitä ja asfaltointeja sekä asennetaan yhteiskäyttöpylväitä, valaisimia ja pysäkkien kaiteita.
• Ilmalankujalla tehdään kivitöitä ja asfaltointeja sekä asennetaan yhteiskäyttöpylväitä.
• Ilmalantorilla tehdään kaapeliputkituksia, rakennekerroksia, tukimuurien teline-, muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä sekä taustatäyttöjä ja asennetaan sääsuojaa, raitiotiekiskoja ja tukimuurien verhoilukiviä.

Viikolla 45 Pasilankadulla istutettiin puita ja asennettiin pysäkkien kaiteita.

Tiedote – Viikonlopputöitä Radiokadulla ja Ilmalantorilla 13.–14.11.2021
Viikonloppuna Radiokadulla tehdään kivitöitä ja Ilmalantorilla asennetaan verhoilukiviä. Töitä tehdään klo 9–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Ilmalan raitiotieyhteyden rakentamisen valmiusaste 10/2021

Kuvassa näkyvät hankkeen valmiusasteprosentit lokakuun lopussa.
Raitiotiekiskoista on asennettu 89 %. Ilmalantorin betonitöistä on valmiina 96 % ja koko urakka-alueen kivitöistä 34 %.

Viikolla 8.–12.11.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kasvualustoja, kivitöitä, asfaltointeja ja ajoratamaalauksia, asennetaan pysäkkien kaiteita sekä istutetaan puita ja pensaita.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelointeja, rakennekerroksia, kasvualustoja, kivitöitä, asfaltointeja ja ajoratamaalauksia sekä asennetaan yhteiskäyttöpylväitä.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja, kivitöitä ja asfaltointeja sekä asennetaan yhteiskäyttöpylväitä ja pysäkkien kaiteita.
• Ilmalankujalla tehdään asfaltointeja ja asennetaan yhteiskäyttöpylväitä.
• Ilmalantorilla tehdään kaapeliputkituksia, rakennekerroksia, tukimuurien teline-, muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä sekä taustatäyttöjä, porataan kalliotartuntoja sekä asennetaan tukimuurien verhoilukiviä.

Viikolla 44 Ilmalantorilla tehtiin torin pohjoisreunan viimeisen tukimuurilohkon teline-, muotti- ja raudoitustöitä.

Tiedote – Viikonlopputöitä Ilmalantorilla 6.11.2021
Lauantaina Ilmalantorilla tehdään tukimuurien telinetöitä. Töitä tehdään klo 7–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Viikolla 1.–5.11.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kasvualustoja, kivitöitä, asfaltointeja ja ajoratamaalauksia, asennetaan pysäkkien kaiteita sekä istutetaan pensaita.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelointeja, rakennekerroksia, kasvualustoja, kivitöitä ja asfaltointeja sekä asennetaan yhteiskäyttöpylväitä.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja, kivitöitä ja asfaltointeja sekä asennetaan yhteiskäyttöpylväitä ja pysäkkien kaiteita.
• Ilmalankujalla tehdään asfaltointeja ja asennetaan yhteiskäyttöpylväitä.
• Ilmalantorilla tehdään kaapeliputkituksia, tukimuurien teline-, muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä sekä taustatäyttöjä, porataan kalliotartuntoja sekä asennetaan tukimuurien verhoilukiviä.

Pasilankadun viheralueille istutettiin viikolla 43 ensimmäisiä pensaita. Koko Ilmalan ratikan urakka-alueelle tullaan istuttumaan yhteensä noin 3 400 pensaan taimea. Pensaslajikkeita on yhdeksää erilaista.

Tiedote – Viikonlopputöitä Radiokadulla ja Ilmalantorilla 30.–31.10.2021
Viikonloppuna tehdään kivitöitä ja kaapelisuojaputkituksia Radiokadulla sekä asennetaan verhoilukiviä Ilmalantorilla. Töitä tehdään klo 9–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Viikolla 25.–29.10.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kasvualustoja, kivitöitä, asfaltointeja ja ajoratamaalauksia sekä asennetaan yhteiskäyttöpylväitä ja liikennevalojen tunnistinsilmukoita.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapeleiden siirtoja, rakennekerroksia, kasvualustoja, kivitöitä ja asfaltointeja sekä asennetaan yhteiskäyttöpylväitä.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja, kivitöitä ja asfaltointeja sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja yhteiskäyttöpylväitä.
• Ilmalankujalla asennetaan raitiotiekiskoja sekä tehdään rakennekerroksia ja asfaltointeja.
• Ilmalantorilla tehdään kaapeliputkituksia, tukimuurien teline-, muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä sekä taustatäyttöjä, porataan kalliotartuntoja, rakennetaan sadevesilinjoja sekä asennetaan tukimuurien verhoilukiviä.

Tiedote – Viikonlopputöitä Radiokadulla ja Ilmalantorilla 23.–24.10.2021
Viikonloppuna Radiokadulla tehdään kivitöitä ja pysäkkikaiteiden porauksia. Ilmalantorilla tehdään tukimuurien muotti- ja raudoitustöitä sekä verhoilukivien asennuksia. Töitä tehdään klo 9–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Radiokadun läntisellä osuudella
Radiokadulla Kuuluttajankadun ja Ilmalankadun välisellä alueella avataan suljettuna ollut jalankulku- ja pyöräilyreitti kadun itäreunalle. Liikennejärjestelyt toteutetaan viikon 42 loppupuolella. Samassa kohdassa aloitetaan kaapelisuojaputkituksien rakentaminen kadun länsireunalla talojen seinustalla. Kulku ulko-oville ja ajoyhteys pihalle pidetään avoinna myös työvaiheiden ajan. Pahoittelemme häiriötä.

Viikolla 18.–22.10.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaapelointeja, kasvualustoja, kivitöitä ja asfaltointeja sekä asennetaan yhteiskäyttö- ja liikennevalopylväitä.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapeleiden siirtoja, rakennekerroksia, kasvualustoja, kivitöitä, asfaltin jyrsintää ja asfaltointeja sekä asennetaan yhteiskäyttöpylväitä.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja, kivitöitä ja asfaltointeja sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja yhteiskäyttöpylväitä.
• Ilmalankujalla asennetaan raitiotiekiskoja sekä tehdään kivitöitä ja asfaltointeja.
• Ilmalantorilla tehdään tukimuurien teline-, muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä sekä taustatäyttöjä, porataan kalliotartuntoja, rakennetaan sadevesilinjaa sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja tukimuurien verhoilukiviä.

Radiokadun jalkakäytäville tehtiin viikolla 41 lopullisia asfaltointeja.

Tiedote – Viikonlopputöitä Radiokadulla ja Ilmalantorilla 16.–17.10.2021
Viikonloppuna Radiokadulla tehdään kivitöitä ja hitsataan kiskoja. Ilmalantorilla tehdään tukimuurien muotti- ja raudoitustöitä sekä verhoilukivien asennuksia. Töitä tehdään klo 9–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Radiokadun, Ilmalankadun ja Ilmalankujan risteyksessä ma 11.10.2021
Radiokadun, Ilmalankadun ja Ilmalankujan risteysalueella aloitetaan raitiotiekiskojen asentamiseen liittyvät työt, minkä vuoksi risteyksen liikennejärjestelyihin tehdään muutoksia ma 11.10.2021 aikana. Ilmalankujan ylittävä jalankulun ja pyöräilyn reitti siirretään noin 10 metriä pohjoiseen päin. Ajokaista siirretään kiertämään työkohde kadun eteläreunan kautta. Pahoittelemme töistä aiheutuvaa haittaa.

Viikolla 11.–15.10.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja, kasvualustoja, kivitöitä, asfaltointeja ja ajoratamaalauksia sekä asennetaan yhteiskäyttö- ja liikennevalopylväitä.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapeleiden siirtoja, rakennekerroksia, kasvualustoja, kivitöitä, asfaltin jyrsintää ja asfaltointeja sekä asennetaan yhteiskäyttöpylväitä.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja, kivitöitä ja asfaltointeja sekä asennetaan yhteiskäyttöpylväitä.
• Ilmalankujalla asennetaan raitiotiekiskoja.
• Ilmalantorilla tehdään tukimuurien teline-, muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä sekä taustatäyttöjä, porataan kalliotartuntoja sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja tukimuurien verhoilukiviä.

Pasilankadulta löytyvät työmaan ensimmäiset valmiit asfalttipinnat ja niihin maalatut suojatiemaalaukset. Höyrykadun päässä oleva suojatie on jo käytössä, mutta muut eivät vielä.

Tiedote – Viikonlopputöitä Radiokadulla ja Ilmalantorilla 9.10.2021
Viikonloppuna tehdään Radiokadulla kivitöitä ja Ilmalantorilla tukimuurien muotti- ja raudoitustöitä sekä verhoilukivien asennuksia. Töitä tehdään lauantaina klo 9–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Ilmalan raitiotieyhteyden rakentamisen valmiusaste 9/2021

Kuvassa näkyvät hankkeen valmiusasteprosentit syyskuun lopussa.
Raitiotiekiskoista on asennettu 77 %. Ilmalantorin betonitöistä on valmiina 83 % ja koko urakka-alueen kivitöistä 25 %.
Urakan osuuksien valmistumisajankohdat ovat tarkentuneet. Tavoitteena on saada Pasilankadun, Radiokadun ja Ilmalankujan osuudet valmiiksi tämän vuoden puolella. Ilmalantorilla rakennustyöt jatkuvat ensi vuoden kesäkuuhun asti.

Tiedote – Ilta- ja yötöitä Pasilankadulla sekä ajoyhteyden sulkeminen 7.–8.10.2021
Pasilankadulla Kyllikinportin ja Radiokadun risteysalueilla jyrsitään työnaikaisia asfaltointeja sekä tehdään lopullisia asfaltointeja torstain ja perjantain välisenä yönä 7.10. klo 20.00–8.10. klo 7.00. Työt toteutetaan ilta- ja yöaikaan, kun liikenne on vähäisempää ja kun raitiovaunuliikenne on tauolla.

Työvaiheiden ajaksi ajokaistat Pasilankadulta Radiokadun risteyksen kohdalta Veturitielle suljetaan ja liikenteenohjaajat ohjaavat ajoneuvoliikennettä Kyllikinportin kohdalla työkohteen ohi. Kaistojen sulkemisen ajan korvaava ajoreitti kulkee kartassa esitetyn mukaisesti Veturitien kautta.

Töistä saattaa kantautua ääniä lähellä oleviin kiinteistöihin. Pahoittelemme aiheutuvaa haittaa.

Viikolla 4.–8.10.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja, kasvualustoja, kivitöitä, asfaltin jyrsintää ja asfaltointeja.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapeleiden siirtoja, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia, rakennekerroksia, kasvualustoja, kivitöitä, asfaltin jyrsintää ja asfaltointeja sekä asennetaan yhteiskäyttöpylväitä.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja ja asfaltointeja, poistetaan työnaikaisia asfaltointeja sekä asennetaan raitiotiekiskoja, reunakiviä ja yhteiskäyttöpylväitä.
• Ilmalankujalla asennetaan raitiotiekiskoja.
• Ilmalantorilla tehdään tukimuurien teline-, muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä sekä taustatäyttöjä ja asennetaan raitiotiekiskoja ja tukimuurien verhoilukiviä.

Ilmalantorin 12 metristen tukimuurien taustoja alettiin täyttämään viikolla 39. Taustatäyttöihin hyödynnettävä maa-aines on urakan aikana työmaan alueelta poistettua ja välivarastoitua louhetta ja mursketta.

Tiedote – Viikonlopputöitä Ilmalankujalla ja Ilmalantorilla 2.–3.10.2021
Viikonloppuna tehdään Ilmalankujalla kiskojen hitsauksia ja Ilmalantorilla tukimuurien muotti- ja raudoitustöitä sekä verhoilukivien asennuksia. Töitä tehdään lauantaina ja sunnuntaina klo 9–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Radiokadun läntisellä osuudella
Radiokadulla Pasilan Urheiluhallin kohdalla siirretään ajokaistat kadun keskialueelle torstain 30.9.2021 aikana. Samalla Uutiskadun ja Pasilan Urheiluhallin välisellä alueella olevat liikennevalot siirretään lähemmäs Kuuluttajankatua.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Pasilankadulla
Pasilankadun liikennejärjestelyt Kyllikinportin ja Radiokadun välisellä alueella muuttuvat ti 28.9.2021, jolloin molemmat ajokaistat siirretään kadun keskialueelle.

Ti 28.–to 30.9.2021 Pasilankadulla tehdään Kyllikinportin ja Radiokadun risteyksissä asfaltin jyrsintää ja asfaltointitöitä. Töiden ajan liikenteenohjaajat ovat hetkittäin ohjaamassa ajoneuvoliikennettä työkohteen ohi yhtä kaistaa pitkin. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Viikolla 27.9.–1.10.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään liikennejärjestelyjä, kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja, kasvualustoja, kivitöitä, asfaltin jyrsintää ja asfaltointeja sekä asennetaan yhteiskäyttöpylväitä.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapeleiden siirtoja, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia, rakennekerroksia, kasvualustoja, kivitöitä, asfaltin jyrsintää ja asfaltointeja.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään liikennejärjestelyjä, kaapelisuojaputkituksia ja asfaltointeja, poistetaan työnaikaisia asfaltointeja sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja reunakiviä.
• Ilmalankujalla asennetaan raitiotiekiskoja.
• Ilmalantorilla tehdään tukimuurien kallioankkureiden koevetoja, teline-, muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä sekä taustatäyttöjä ja asennetaan raitiotiekiskoja ja tukimuurien verhoilukiviä.

Radiokadun varrella on jo nähtävissä paikkoja, joihin uusia katupuita on tarkoitus istuttaa vielä tämän syksyn aikana. Kuvassa näkyvät mustat ritilät suojaavat puiden juuristoja.

Tiedote – Viikonlopputöitä Radiokadulla ja Ilmalantorilla 25.–26.9.2021
Viikonloppuna tehdään Radiokadulla ratalaatan ympärystäyttöjä ja bitumointitöitä sekä kivitöitä. Ilmalantorilla tehdään tukimuurien teline-, muotti- ja raudoitustöitä sekä asennetaan tukimuurien verhoilukiviä. Töitä tehdään lauantaina ja sunnuntaina klo 9–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Radiokadulla
Radiokadulla Leanportin Uutiskadun välisellä alueella siirrytään rakentamaan lopullisia ajokaistoja ja katujen reuna-alueita, minkä vuoksi ajokaistat siirretään kuluvan viikon aikana vaiheittain kadun keskialueelle.

Viikolla 20.–24.9.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään liikennejärjestelyjä, kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja, kivitöitä ja asfaltointeja, poistetaan työnaikaisia asfaltointeja sekä asennetaan liikennevalopylväitä.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään liikennejärjestelyjä, kaapelisuojaputkituksia, kaapeleiden siirtoja, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia, rakennekerroksia, kasvualustoja, kivitöitä ja asfaltointeja.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään liikennejärjestelyjä, kaapelisuojaputkituksia ja asfaltointeja, poistetaan työnaikaisia asfaltointeja sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja reunakiviä.
• Ilmalankujalla asennetaan raitiotiekiskoja.
• Ilmalantorilla tehdään kaapeliputkituksia, tukimuurien teline-, muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä sekä taustatäyttöjä, rakennetaan sadevesilinjaa sekä asennetaan tukimuurien verhoilukiviä.

Pasilankadun suljetulla katuosuudella tehtiin viikolla 37 asfaltointeja ennen kadun avaamista liikenteelle.

Tiedote – Viikonlopputöitä Radiokadulla ja Ilmalantorilla 18.–19.9.2021
Radiokadulla tehdään ratalaatan muottitöitä ja kivitöitä sekä Ilmalantorilla asennetaan tukimuurien verhoilukiviä ja tehdään telinetöitä viikonloppuna 18.–19.9.2021. Töitä tehdään lauantaina ja sunnuntaina klo 9–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Pasilankadulla
Työt suljettuna olleella Pasilankadun osuudella Radiokadun ja Televisiokadun välillä saatiin perjantaiaamun 17.9.2021 aikana valmiiksi ja ajokaistat otetaan käyttöön klo 10.

Seuraavat muutokset Pasilankadun liikennejärjestelyihin tehdään ti 21.9.2021, kun pohjoiseen päin menevä ajokaista siirretään kadun itäreunaan oheisen kartan mukaisesti.

Viikolla 13.–17.9.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään liikennejärjestelyjä, vanhan vesijohdon muutoksia, kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja, rakennekerroksia, kivitöitä ja asfaltointeja, poistetaan vanhoja asfaltointeja sekä asennetaan yhteiskäyttö- ja liikennevalopylväitä.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapeleiden siirtoja, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia, rakennekerroksia, kasvualustoja, kivitöitä ja asfaltointeja.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, rakennekerroksia ja asfaltointeja sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja reunakiviä.
• Ilmalankujalla asennetaan raitiotiekiskoja.
• Ilmalantorilla tehdään tukimuurien teline-, muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä, rakennetaan sadevesilinjaa sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja tukimuurien verhoilukiviä.

Viikolla 36 Ilmalantorilla nostettiin paikoilleen länsireunan kallioleikkaukseen yli 14 metriä korkeita keltaisia teräspilareita. Yhteensä kallioleikkaukseen asennetaan kuusi pilaria, joiden varaan torin länsireunan tukimuuri osittain rakennetaan.

Tiedote – Viikonlopputöitä Radiokadulla ja Ilmalantorilla 11.–12.9.2021
Radiokadulla tehdään kiskojen hitsauksia ja ratalaatan muottitöitä ja Ilmalantorilla asennetaan tukimuurien verhoilukiviä ja tehdään telinetöitä viikonloppuna 11.–12.9.2021. Töitä tehdään lauantaina ja sunnuntaina klo 9–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Tiedote – Yötöitä Radiokadulla pe 10.9.2021
Radiokadulla Uutiskadun ja Hannanportin välisellä alueella tehdään kiskojen valuasfaltointia torstain ja perjantain välisenä yönä 9.–10.9.2021 klo 2.00–5.00. Työvaiheen aikana joudutaan ajorataa tilapäisesti kaventamaan, minkä vuoksi se on toteutettava yöllä, kun liikenne on vähäisempää. Työstä saattaa kantautua ääniä lähellä oleviin kiinteistöihin. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Pasilankadulla ja Radiokadun itäisellä osuudella
Pasilankadulla Radiokadun risteyksen pohjoispuolella aloitetaan vanhan katuosuuden purkaminen sekä uusien kadun pintarakenteiden tekeminen. Töiden ajaksi ma 13.9. – ti 21.9.2021 suljetaan Pasilankatu moottoriajoneuvoliikenteeltä välillä Radiokadun risteys – Televisiokadun risteys. Korvaavat ajoreitit kulkevat kartassa esitetyn mukaisesti Firdonkadun ja Veturitien kautta. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.
Radiokadun itäisellä osuudella siirretään to 9.9.2021 alkaen ajokaistoja Leanportin ja Pasilankadun välillä kadun eteläreunaan. Samassa kohdassa avataan suljettuna ollut jalankulun ja pyöräilyn reitti Poliisitalon seinustalla. Pasilankadulla jalankulun ja pyöräilyn reitti palaa kokonaisuudessaan takaisin Poliisitalon talon seinustalle.

Viikolla 6.–10.9.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja, kivitöitä ja asfaltointeja sekä asennetaan yhteiskäyttö- ja liikennevalopylväitä.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapeleiden siirtoja, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia, rakennekerroksia, kivitöitä ja asfaltointeja.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, rakennekerroksia, kivitöitä ja asfaltointeja sekä asennetaan raitiotiekiskoja.
• Ilmalankujalla asennetaan raitiotiekiskoja.
• Ilmalantorilla tehdään tukimuurien teline-, muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä ja radan rakennekerroksia, rakennetaan sadevesilinjaa sekä asennetaan tukimuurien verhoilukiviä.

Radiokadulla tehtiin viikolla 35 muun muassa asfaltointeja ja kivitöitä.

Tiedote – Viikonlopputöitä Radiokadulla ja Ilmalantorilla 4.–5.9.2021
Radiokadulla tehdään kivitöitä, kiskojen hitsauksia ja ratalaatan muottitöitä sekä Ilmalantorilla telinetöitä viikonloppuna 4.–5.9.2021. Töitä tehdään lauantaina ja sunnuntaina klo 9–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Ilmalan raitiotieyhteyden rakentamisen valmiusaste 8/2021

Kuvassa näkyvät hankkeen valmiusasteprosentit elokuun lopun tilanteessa.
Kaikki tiedossa olevat louhinnat on saatu päätökseen. Myös vesijohtolinjojen ja kaukolämpö- ja kaukojäähdytyslinjojen rakentaminen on valmistunut. Raitiotiekiskoista on asennettu 58 %.
Uusina seurannan kohteina ovat Ilmalantorin betonityöt ja koko urakka-alueen kivityöt. Betonitöistä on valmiina 70 % ja kivitöistä 19 %.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Pasilan Urheiluhallin kohdalla ma 6.9.2021 alkaen
Radiokadulla Pasilan Urheiluhallin kohdalla aloitetaan raitiotiekiskojen asentamiseen liittyvät työt, minkä vuoksi ajokaistoja siirretään tilapäisesti. Liikennejärjestelyjen muutokset toteutetaan ma 6.9.2021 aikana. Pahoittelemme töistä aiheutuvaa haittaa.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Radiokadun läntisellä osuudella ja pysäkin tilapäinen siirto ke 1.9.2021 PÄIVITYS: työ siirtyy perjantaille 3.9.2021
Radiokadun läntisellä osuudella Hannanportin ja Rahakamarinportin välisellä alueella tehdään keskiviikkona 1.9.2021 –> perjantaina 3.9.2021 ratalaatan valutöitä. Töiden ajan ajoneuvoliikenne ohjataan Radiokadun läntisellä osuudella, Ilmalankadun ja Rahakamarinportin välillä, tilapäisesti yhtä kaistaa pitkin. Liikenteenohjaajat ovat paikalla ohjaamassa autoilijat työkohteen ohi. Töistä johtuen Radiokadun pysäkki ”TV-keskus” (H2090) siirretään keskiviikon 1.9.2021 –> perjantaina 3.9.2021 ajaksi tilapäisesti noin 50 metriä Pasilan suuntaan. Pahoittelemme työvaiheesta aiheutuvaa haittaa.

Tiedote – Yötöitä Radiokadulla ti 31.8.2021
Radiokadulle toimitetaan Pasilan Urheiluhallin ja Kuuluttajankadun väliselle alueelle raitiotiekiskoja maanantain ja tiistain välisenä yönä 30.–31.8.2021 klo 2.15–4.15. Kiskojen paikalleen nostamista varten joudutaan ajorataa tilapäisesti kaventamaan, mistä johtuen työvaihe on toteutettava yöllä bussiliikenteen katkon aikana, ja kun muu liikenne on vähäisempää. Työstä saattaa kantautua ääniä lähellä oleviin kiinteistöihin. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Viikolla 30.8.–3.9.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja, kivitöitä ja rakennekerroksia sekä asennetaan yhteiskäyttö- ja liikennevalopylväitä.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapeleiden siirtoja, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia, rakennekerroksia, kivitöitä ja asfaltointeja sekä puretaan käytöstä poistettua kaukolämpölinjaa.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, rakennekerroksia, kivitöitä ja asfaltointeja sekä asennetaan raitiotiekiskoja.
• Ilmalankujalla asennetaan runkomelueristyslevyjä ja raitiotiekiskoja.
• Ilmalantorilla tehdään tukimuurien teline-, muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä ja radan rakennekerroksia, injektoidaan kallioankkureita, rakennetaan sadevesilinjaa sekä asennetaan tukimuurien verhoilukiviä.

Ilmalan raitiotieyhteys -urakan noin 1,2 kilometrin pituiselle urakka-alueelle asennetaan yhteensä yli 38 kilometriä uusia kaapelisuojaputkituksia.

Tiedote – Viikonlopputöitä Radiokadulla ja Ilmalantorilla 28.–29.8.2021
Radiokadulla tehdään kivitöitä ja kiskojen hitsauksia sekä Ilmalantorilla telinetöitä viikonloppuna 28.–29.8.2021. Töitä tehdään lauantaina ja sunnuntaina klo 9–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Viikolla 23.–27.8.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaapelisuojaputkituksia, kivitöitä ja rakennekerroksia sekä poistetaan työnaikaisen ajoradan asfaltointia.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapeleiden siirtoja, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia, rakennekerroksia ja kivitöitä sekä puretaan käytöstä poistettua kaukolämpölinjaa.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, rakennekerroksia ja asfaltointeja sekä asennetaan raitiotiekiskoja.
• Ilmalankujalla tehdään kaapelisuojaputkituksia ja rakennekerroksia.
• Ilmalantorilla tehdään tukimuurien teline-, muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä ja radan rakennekerroksia, injektoidaan kallioankkureita, rakennetaan sadevesilinjaa sekä asennetaan tukimuurien verhoilukiviä.

Halkopiipunkallion pysäkki odottaa kaidetta ja liikenteen siirtoa oikeille kaistoille, jotta se voidaan ottaa käyttöön.

Tiedote – Viikonlopputöitä Pasilankadulla, Radiokadulla ja Ilmalantorilla 21.–22.8.2021
Pasilankadulla ja Radiokadulla tehdään kivitöitä, Radiokadulla kiskojen hitsauksia sekä Ilmalantorilla telinetöitä viikonloppuna 21.–22.8.2021. Töitä tehdään lauantaina ja sunnuntaina klo 9–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Radiokadun läntisellä osuudella ja pysäkin tilapäinen siirto to 19.8.2021
Radiokadun läntisellä osuudella Pasilan Urheiluhallin ja Rahakamarinportin välisellä alueella tehdään torstaina 19.8.2021 ratalaatan valutöitä. Töiden ajan ajoneuvoliikenne ohjataan Radiokadun läntisellä osuudella, Ilmalankadun ja Rahakamarinportin välillä, tilapäisesti yhtä kaistaa pitkin. Liikenteenohjaajat ovat paikalla ohjaamassa autoilijat työkohteen ohi. Töistä johtuen Radiokadun pysäkki ”TV-keskus” (H2090) siirretään torstain 19.8.2021 ajaksi tilapäisesti noin 50 metriä Pasilan suuntaan. Pahoittelemme työvaiheesta aiheutuvaa haittaa.

Päivitys: Ratalaatan valutyöt Radiokadulla jatkuvat tänään torstaina 19.8. myöhäiseen iltaan asti. Työt jouduttiin päivän aikana tilapäisesti keskeyttämään rankan sateen vuoksi. Pahoittelemme häiriöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Pasilankadulla ja Radiokatu 6 kohdalla
Pasilankadun ja Radiokadun risteyksessä oleva liikenneympyrä poistuu käytöstä. Risteys muutetaan T-risteykseksi, jossa väistämisvelvollisuus on Radiokadulta kääntyvillä. Samalla Pasilankadun ajokaistoja siirretään Kyllikinportin ja Radiokadun välillä lähemmäs kadun länsireunaa ja Pasilankadun itäreuna otetaan työmaan käyttöön. Pasilankadun jalankulun ja pyöräilyn reitti Fennian talon kohdalla (Pasilankatu 14) palaa talon seinustalle. Liikennejärjestelyjen muutokset toteutetaan ti 17.8.2021 aikana.

Radiokatu 6 kohdalla aloitetaan kaapeliputkituksien ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksien tekeminen, minkä johdosta kadun reuna-alue otetaan tilapäisesti työmaan käyttöön ja jalankulku ja pyöräily siirretään pois talojen seinustalta. Kulku talojen ulko-oville järjestetään myös työvaiheiden ajan. Samalla ajokaistat välillä Leanportti–Radiokuja siirretään kadun pohjoisreunaan. Liikennejärjestelyn muutokset toteutetaan viikon 33 aikana.

Pahoittelemme töistä aiheutuvaa haittaa.

Viikolla 16.–20.8.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaapelisuojaputkituksia, pylväsasennuksia, kivitöitä, asfaltointeja sekä liikennejärjestelyjä.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia, rakennekerroksia, liikennejärjestelyjä ja kivitöitä, puretaan käytöstä poistettua kaukolämpölinjaa sekä asennetaan raitiotiekiskoja.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, rakennekerroksia ja kaukolämpökaivannon täyttötöitä, rakennetaan vesijohtolinjaa sekä asennetaan raitiotiekiskoja.
• Ilmalankujalla tehdään maankaivuutöitä, kaapelisuojaputkituksia sekä asennetaan vesijohdon suojaputkea.
• Ilmalantorilla tehdään kalliotartuntojen poraus- ja asennustöitä ja tukimuurien teline-, muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä, injektoidaan kallioankkureita, rakennetaan sadevesilinjaa sekä asennetaan tukimuurien verhoilukiviä.

Tiedote – Viikonlopputöitä Pasilankadulla ja Radiokadulla 14.–15.8.2021
Pasilankadulla tehdään kivitöitä ja Radiokadulla Pasilan Urheiluhallin ja Rahakamarinportin välisellä alueella kiskojen asennus- ja muottitöitä viikonloppuna 14.–15.8.2021. Töitä tehdään lauantaina ja sunnuntaina klo 9–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Tiedote – Yötöitä Radiokadulla ti 17.8.2021
Radiokadulle Kuuluttajankadun ja Ilmalankadun väliselle alueelle toimitetaan raitiotiekiskoja maanantain ja tiistain välisenä yönä 16.–17.8.2021 klo 2.15–5.10 välillä. Kiskojen paikalleen nostamista varten ajorata joudutaan tilapäisesti sulkemaan, mistä johtuen työvaihe on toteutettava yöllä bussiliikenteen katkon aikana. Liikenteenohjaajat ovat paikalla ohjaamassa autoilijat työkohteen ohi. Työstä saattaa kantautua ääniä lähellä oleviin kiinteistöihin. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Tiedote – Vesikatko ma 16.8.2021 osoitteissa Ilmalankatu, Kuuluttajankuja, Kuuluttajankatu ja Radiokatu
HSY tekee ma 16.8.2021 vesijohdon muutostöitä, joiden aikana kiinteistöissä on vesikatko. Katkon arvioitu kesto on klo 8.00–11.00. HSY vastaa vesikatkoon liittyvästä tiedottamisesta: https://www.hsy.fi/vesi-ja-viemarit/vesikatkot-ja-hairiot/.

Tiedote – Yötöitä Radiokadulla to 12.8.2021 ja pe 13.8.2021
Ilmalan raitiotieyhteys -urakkaan kuuluvia kaukolämpökaivannon täyttö- sekä vesijohtoputken kaivuu-, nosto- ja asennustöitä tehdään Radiokadun ja Kuuluttajankadun risteysalueella keskiviikon ja torstain 11.-12.8 sekä torstain ja perjantain 12.-13.8 välisinä öinä klo 2.00–7.00 välillä.
Vesijohto- ja kaukolämpöputkien liitoskohdat ovat osittain Radiokadun ajoradan alla ja katua on kavennettava työn ajaksi, mistä johtuen työ on toteutettava yöllä bussiliikenteen katkon aikana ja kun muu liikenne on vähäisempää. Työstä kantautuu ääniä lähellä oleviin kiinteistöihin. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Viikolla 9.–13.8.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaapelinsuojaputkituksia, kaapelointeja, pylväsasennuksia, kivitöitä sekä asfaltin jyrsintää ja asfaltointeja.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelinsuojaputkituksia, kaapelisiirtoja, rakennekerroksia, asfaltointeja ja kivitöitä sekä asennetaan raitiotiekiskoja.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kaapelinsuojaputkituksia, rakennekerroksia ja kaukolämpökaivannon täyttötöitä, rakennetaan vesijohtolinjaa sekä asennetaan raitiotiekiskoja.
• Ilmalankuja suljetaan ajoneuvoliikenteeltä ja sieltä aloitetaan poistamaan vanhoja asfaltteja sekä asentamaan vesijohdon suojaputkea.
• Ilmalantorilla tehdään kalliotartuntojen poraus- ja asennustöitä ja tukimuurien teline-, muotti-, raudoitus-, betonointitöitä, injektoidaan kallioankkureita, rakennetaan sadevesilinjaa sekä asennetaan tukimuurien verhoilukiviä.

Tiedote – Viikonlopputöitä Radiokadulla
Radiokadulla tehdään viikonloppuna 7.–8.8.2021 raitiotiekiskojen asennus-, hitsaus- ja hiontatöitä lauantaina ja sunnuntaina klo 9:00–18:00 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Ilmalankujalla ma 9.8.2021 alkaen

Ilmalankujalla aloitetaan raitiotiekiskojen asentamiseen liittyvät työt, minkä johdosta Ilmalankujan ajokaistat suljetaan tilapäisesti. Korvaava ajoreitti osoitteeseen Ilmalantori 1 / Televisiokatu 11–13 kiertää työkohteen oheisen kartan mukaisesti. Ilmalankujan jalankulku- ja pyöräilyväylä säilyy käytössä töiden ajan. Töiden ajaksi Ilmalankujan taksitolppa siirtyy väliaikaisesti Ilmalankatu 2:n kohdalle. Pahoittelemme häiriötä. Poikkeusjärjestelyt ovat voimassa noin kuusi viikkoa.

Ilmalan raitiotieyhteyden rakentamisen valmiusaste 7/2021

Kuvassa näkyvät hankkeen valmiusasteprosentit heinäkuun lopun tilanteessa.
Työmaalla tehdään viimeisiä tiedossa olevia kiilauksia ja louhinnoista on siten valmiina jo 99 %. *Louhinnan määrä on lisääntynyt urakan edetessä, sillä kaivannoissa on tullut esiin poistettavaa kalliota huomattavasti suunniteltua enemmän.
Myös vesijohtolinjojen ja kaukolämpölinjan rakentaminen on loppuvaiheessa. Kaukojäähdytyslinjan muutokset on saatu jo valmiiksi. Vesijohtolinjoista valmiina on 98 % ja kaukolämpö- ja kaukojäähdytyslinjoista 95 %. Raitiotiekiskoista on asennettu 37 %.
Töiden pääpaino Pasilankadulla ja Radiokadulla siirtyy jatkossa pintarakenteiden tekemiseen ja kivitöihin. Ilmalantorilla jatketaan tukimuurien rakentamista. Seuraavassa valmiusasteessa otetaan seurantaan koko urakka-alueen kivityöt ja Ilmalantorin betonointityöt.

Viikolla 2.–6.8.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja ja kivitöitä sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja katuvaloja.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapelisiirtoja, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia ja rakennekerroksia sekä asennetaan raitiotiekiskoja.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kallion poraus- ja kiilaustöitä, kaapelisuojaputkituksia, rata-alueen rakennekerroksia ja kaukolämmön hitsaustöitä, rakennetaan vesihuoltolinjoja sekä asennetaan raitiotiekiskoja.
• Ilmalantorilla tehdään kalliotartuntojen poraus- ja asennustöitä ja tukimuurien muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä, rakennetaan sadevesilinjoja ja salaojia sekä asennetaan tukimuurien verhoilukiviä.

Viikolla 30 työmaalla tehtiin asfaltointeja muun muassa Pasilankadulla.

Tiedote – Kaukolämmön jakelukeskeytys ti 3.8.2021
Helen tekee kaukolämmön liitostöitä, mistä johtuen Länsi-Pasilan alueella on kaukolämmön jakelukeskeytys ti 3.8.2021 klo 8–16.
Keskeytys koskee seuraavia kiinteistöjä:
• Ilmalankatu 2
• Ilmalantori 2
• Kuuluttajankatu 2, 4, 6
• Radiokatu 11, 13, 17, 19, 20, 22, 26
• Uutiskatu 2, 3
• Rahakamarinkatu 6
Helen vastaa jakelukeskeytykseen liittyvästä tiedottamisesta:
https://www.helen.fi/suunnitellut-kayttokatkot/kaukol%C3%A4mm%C3%B6n-jakelukeskeytys-289884
https://www.helen.fi/suunnitellut-kayttokatkot/kaukol%C3%A4mm%C3%B6n-jakelukeskeytys-289885

Tiedote – Yötöitä Radiokadulla ti 3.8.2021
Radiokadulle toimitetaan Pasilan Urheiluhallin ja Rahakamarinportin väliselle alueelle raitiotiekiskoja maanantain ja tiistain välisenä yönä 2.–3.8.2021 klo 2.10–5.10. Kiskojen paikalleen nostamista varten joudutaan toinen ajorata tilapäisesti sulkemaan, mistä johtuen työvaihe on toteutettava yöllä bussiliikenteen katkon aikana ja muun liikenteen ollessa vähäisempää. Liikenteenohjaajat ovat paikalla ohjaamassa autoilijat työkohteen ohi. Työstä saattaa kantautua ääniä lähellä oleviin kiinteistöihin. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Tiedote – Ilmalankadun yötyöt ja pysäkin tilapäinen siirto to 29.7.2021
Maarakennustöitä aloitetaan Ilmalankadulla tekemään keskiviikon ja torstain välisenä yönä 28.–29.7.2021 poikkeuksellisesti klo 4.30 alkaen. Ajorataa ja jalkakäytävää kavennetaan työn alkuvaiheessa, mistä johtuen työvaihe aloitetaan turvallisuussyistä yöaikaan, kun liikenne on vähäisempää. Työstä saattaa kantautua ääniä lähellä oleviin kiinteistöihin. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.
Töistä johtuen Ilmalankadun pysäkki ”Ilmalantori” (H2088) siirretään torstain 29.7.2021 ajaksi tilapäisesti noin 100 metriä länteen päin. Katso myös HSL:n tiedote: https://www.hsl.fi/hsl/uutiset/liikennetiedote/2021/07/ilmalantorin-pysakki-h2088-siirtyy-tyomaan-vuoksi-29.7. Päivän aikana pysäkin kohdalta poistetaan työnaikaiset päällysteet ja tehdään lopullisia asfaltointeja.

Viikolla 26.–30.7.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja, kivitöitä ja asfaltointeja sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja yhteiskäyttöpylväitä.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapelisiirtoja, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia, rakennekerroksia ja asfaltointeja sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja reunakiviä.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kallion poraus- ja kiilaustöitä, kaapelisuojaputkituksia, rata-alueen rakennekerroksia, asfaltointeja ja kaukolämmön hitsaustöitä sekä rakennetaan vesihuoltolinjoja.
• Ilmalantorilla tehdään kallioankkureiden ja -tartuntojen poraus- ja asennustöitä ja tukimuurien muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä, rakennetaan kaapelisuojaputkituksia ja salaojia sekä asennetaan tukimuurien verhoilukiviä.

Pasilankadulla asennettiin viikolla 29 raitiotien ajolankoja ja valaistusta kannattelevia yhteiskäyttöpylväitä. Pylväät asennetaan ennalta suunniteltuun kaltevuuteen hieman vinoon raitiotiestä poispäin. Ajolankojen asennus vetää pylväät suoraksi.

Tiedote – Viikonlopputöitä Pasilankadulla 24.–25.7.2021
Pasilankadulla tehdään tulevana viikonloppuna kivitöitä sekä Pasilankadun ja Radiokadun risteysalueella kiskojen hitsaus- ja hiontatöitä. Töitä tehdään lauantaina ja sunnuntaina klo 9–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Tiedote – Yötöitä Radiokadulla ke 21.7.2021
Radiokadun ja Kuuluttajankadun risteysalueella tehdään kaukolämpökaivannon kaivuutöitä tiistain ja keskiviikon välisenä yönä 20.–21.7.2021 klo 2.00–7.00 välillä. Kaukolämpölinja kaivetaan osittain Radiokadun alle ja katua kavennetaan työn ajaksi, mistä johtuen työ on toteutettava yöaikaan bussiliikenteen katkon aikana. Työstä kantautuu ääniä lähellä oleviin kiinteistöihin. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Viikolla 19.–23.7.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja ja kivitöitä sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja yhteiskäyttöpylväitä.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia ja rakennekerroksia sekä asennetaan raitiotiekiskoja.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kallion poraus- ja kiilaustöitä, kaapelisuojaputkituksia, rata-alueen rakennekerroksia ja kaukolämmön maarakennus- ja hitsaustöitä sekä rakennetaan vesihuoltolinjoja.
• Ilmalantorilla tehdään kallioankkureiden ja -tartuntojen poraus- ja asennustöitä ja tukimuurien muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä, rakennetaan kaapelisuojaputkituksia ja salaojia sekä asennetaan tukimuurien verhoilukiviä.

Kakkonen on kulkenut viikon 23 alkusta alkaen taas tutulla reitillään.
Pasilankadulla Kyllikinportin risteyksen pohjois- ja eteläpuolella tehtävien kivitöiden ajan jalankulun ja pyöräilyn reitti kiertää Fennian talon ja Pasilan poliisitalo 2:n takaa.

Viikolla 12.–16.7.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaapelisuojaputkituksia, yhteiskäyttöpylväiden pystytyksiä, kivitöitä ja rata-alueen rakennekerroksia sekä asennetaan raitiotiekiskoja.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia ja rata-alueen rakennekerroksia sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja reunakiviä.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kallion kiilaustöitä, kaukolämpökaivannon kaivuutöitä, kaapelisuojaputkituksia ja rata-alueen rakennekerroksia sekä puretaan käytöstä poistettuja kaukolämpö- ja vesihuoltolinjoja.
• Ilmalankujalla rakennetaan yhteiskäyttöpylväiden perustuksia.
• Ilmalantorilla tehdään kallioankkureiden ja -tartuntojen poraus- ja asennustöitä, tukimuurien muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä ja kaapelisuojaputkituksia, rakennetaan salaojia sekä asennetaan tukimuurien verhoilukiviä.

Radiokadulla suljettuna ollut Radiokujan liittymä otettiin uudelleen käyttöön perjantaina 9.7.2021.

Tiedote – Pasilankadun ja Kyllikinportin risteysalueen yötyöt ja liikennejärjestelyt
HKL asentaa raitiotien ajolankoja Pasilankadun ja Kyllikinportin risteysalueella viikonloppuna 10.–11.7.2021 yöaikaan. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Risteysalueen muut työt ovat valmistuneet ja ajokaistat otetaan käyttöön maanantaiaamuun mennessä. Raitiolinja 2 palaa normaalille reitilleen ma 12.7.2021 alkaen.

Viikolla 5.–9.7.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaapelisuojaputkituksia, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia, kivitöitä, asfaltointeja ja rata-alueen rakennekerroksia sekä asennetaan raitiotiekiskoja.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia, ajoratojen ja rata-alueen rakennekerroksia ja asfaltointeja sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja reunakiviä.
• Radiokadun läntisellä osuudella rakennetaan sadevesilinjoja, tehdään kallion poraus- ja kiilaustöitä, kaukolämpökaivannon kaivuutöitä, kaapelisuojaputkituksia sekä ajoratojen ja rata-alueen rakennekerroksia sekä puretaan käytöstä poistettuja kaukolämpö- ja vesihuoltolinjoja.
• Ilmalankujalla tehdään kallion poraus- ja kiilaustöitä sekä rakennetaan yhteiskäyttöpylväiden perustuksia.
• Ilmalantorilla tehdään kallioankkureiden ja -tartuntojen poraus- ja asennustöitä, tukimuurien teline-, muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä, rakennetaan salaojia sekä asennetaan tukimuurien verhoilukiviä.

Halkopiipunkallion tulevalla ratikkapysäkillä tehtiin viikolla 26 kivitöitä.

Tiedote – Viikonlopputöitä Pasilankadulla
Pasilankadun ja Kyllikinportin risteysalueella tehdään la 3.7.2021 kaapelisuojaputkituksia ja kaivantojen täyttötöitä. Töitä jatketaan tarpeen mukaan myös su 4.7.2021. Työt tehdään klo 7–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Radiokadulla
Kuuluttajankadun ja Ilmalankadun välisellä alueella aloitetaan raitiotiekiskojen asentamiseen liittyvät työt ja kaukolämpötyöt, minkä johdosta Radiokadun länsipuolella oleva jalankulku- ja pyöräilyreitti on poistettu tilapäisesti käytöstä. Kuuluttajankadun risteyksessä samanaikaisesti käynnissä olevien töiden johdosta jalankulun ja pyöräilyn korvaava reitti Kuuluttajankadun ja Ilmalankadun välillä kulkee tilapäisesti Uutiskadun kautta. Pahoittelemme häiriötä. Reitti palautetaan käyttöön heti töiden valmistuttua. Poikkeusjärjestely on voimassa noin kaksi kuukautta.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Radiokadulla Uutiskadun ja Hannanportin risteyksissä ti 29.6.2021
Radiokadulla Hannanportin risteyksestä pohjoiseen päin aloitetaan tällä viikolla raitiotiekiskojen asentamiseen liittyvät työt, mistä johtuen ajokaistat siirretään kadun reunoille ti 29.6. aikana. Töiden ajan Radiokadulta Uutiskadulle kääntyminen pohjoisesta tultaessa ja Uutiskadulta Radiokadulle etelään päin kääntyminen on kielletty. Samoin Radiokadulta Hannanportille kääntyminen etelästä tultaessa ja Hannanportilta Radiokadulle pohjoiseen päin kääntyminen on kielletty. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Viikolla 28.6–2.7.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla rakennetaan sadevesilinjoja, tehdään kaapelinsuojaputkituksia, kasvualustoja, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia, kivitöitä sekä asennetaan raitiotiekiskoja.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelinsuojaputkituksia, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia, ajoratojen ja rata-alueen rakennekerroksia sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja reunakiviä.
• Radiokadun läntisellä osuudella rakennetaan sadevesilinjoja, tehdään kallion poraus- ja kiilaustöitä, kaukojäähdytyskaivannon täyttötöitä, kaapelinsuojaputkituksia sekä ajoratojen ja rata-alueen rakennekerroksia sekä puretaan käytöstä poistettuja kaukolämpö- ja kaukojäähdytyslinjoja.
• Ilmalankujalla tehdään kallion poraus- ja kiilaustöitä sekä rakennetaan yhteiskäyttöpylväiden perustuksia.
• Ilmalantorilla tehdään kallioankkureiden ja -tartuntojen poraus- ja asennustöitä, tukimuurien teline-, muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä, rakennetaan salaojia sekä asennetaan tukimuurien verhoilukiviä.

Pasilankadulle rakennettavat kiskot liittyvä Kyllikinportin vanhoihin kiskoihin.

Viikolla 21.–24.6.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla rakennetaan sadevesilinjoja, tehdään kaapelinsuojaputkituksia, ajoratojen rakennekerroksia, kasvualustoja, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia, kivitöitä, asfaltointeja sekä asennetaan raitiotiekiskoja.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelinsuojaputkituksia, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia, kalliotartuntojen poraustöitä, ajoratojen ja rata-alueen rakennekerroksia, asfaltointeja sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja reunakiviä.
• Radiokadun läntisellä osuudella rakennetaan sadevesi- ja vesijohtolinjoja, tehdään kallion poraus- ja kiilaustöitä, kaukojäähdytyskaivannon täyttötöitä, kaapelinsuojaputkituksia sekä ajoratojen rakennekerroksia ja asfaltointeja.
• Ilmalantorilla tehdään kallioankkureiden ja -tartuntojen poraus- ja asennustöitä, tukimuurien teline-, muotti-, raudoitus- ja betonointitöitä, rakennetaan salaojia ja sadevesilinjoja sekä asennetaan tukimuurin verhoilukiviä. Ilmalankujalla tehdään kallion poraus- ja kiilaustöitä sekä rakennetaan yhteiskäyttöpylväiden perustuksia.

Viikonloppu- ja yötöitä Pasilankadulla 18.–20.6.2021
Pasilankadun ja Kyllikinportin risteysalueella tehdään viikonloppuna 18.–20.6.2021 raitiotiekiskojen ja raideristeyksen vaihteen asennus-, hitsaus- ja hiontatöitä. Kiskojen asennus ja hiontatöitä tehdään klo 9.00–20.00 välisenä aikana. Vähemmän melua aiheuttavia kiskojen hitsaustöitä tehdään pe-la ja la-su myös yöaikaan klo 20.00-9.00. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Viikolla 14.–18.6.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla rakennetaan sadevesilinjoja, tehdään kivitöitä, kaapelisuojaputkituksia, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia, rata-alueen rakennekerroksia, asfaltointeja ja kiskojen asennustöitä sekä puretaan vanhoja asfaltointeja iskuvasaroimalla.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään ajoratojen ja rata-alueen rakennekerroksia, asfaltointeja, kaapelisuojaputkituksia, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia ja kalliotartuntojen poraustöitä sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja reunakiviä.
• Radiokadun läntisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään ajoratojen ja rata-alueen rakennekerroksia, asfaltointeja, kaapelisuojaputkituksia ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia.
• Ilmalantorilla tehdään kallioankkureiden ja -tartuntojen poraus- ja asennustöitä, kallioseinämän lujitustöitä, tukimuurien teline-, raudoitus-, muotti-, betonointi- ja vesieristystöitä, rakennetaan salaojia ja sadevesilinjoja sekä asennetaan tukimuurin verhoilukiviä. Ilmalankujalla tehdään kallion poraus- ja kiilaustöitä.

Tiedote – Viikonlopputöitä Radiokadulla
Radiokadun itäisellä osuudella tehdään viikonloppuna 12.–13.6.2021 raitiotiekiskojen hitsaus- ja hiontatöitä. Töitä tehdään klo 10–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Tiedote – Putkirikko Radiokadulla ti 8.6.2021
Vesijohdon rikkoutumisesta seurannut vesivuoto on eristetty. Korjaustöiden ajan kiinteistössä Rahakamarinportti 3 on katko vedenjakelussa. Vedenjakelun arvioidaan palautuvan normaaliksi klo 18.00 mennessä. Pahoittelemme häiriötä.
Lisätietoja asiasta HSY:n sivulla: https://www.hsy.fi/vesi-ja-viemarit/vesikatkot-ja-hairiot/

Tiedote – Kaukolämmön jakelukeskeytys to 10.6.2021
Helen tekee kaukolämmön liitostöitä, mistä johtuen Länsi-Pasilan alueella on kaukolämmön jakelukeskeytys to 10.6.2021 klo 8–20.
Keskeytys koskee seuraavia kiinteistöjä:
• Radiokatu 1
• Hertanmäenkatu 4
• Leankatu 3, 4, 6, 7f
• Leanportti 2
• Pasilanraitio 13
• Radiokatu 5, 6, 7, 9, 10, 11, 13, 20, 22
• Radiokuja 2, 4, 6
• Rahakamarinkatu 1, 2, 4, 6
• Rahakamarinportti 1, 2, 3
• Studioaukio 1
• Televisiokatu 1, 3, 4
• Uutiskatu 2, 3
Helen vastaa jakelukeskeytykseen liittyvästä tiedottamisesta: https://www.helen.fi/suunnitellut-kayttokatkot/kaukol%C3%A4mm%C3%B6n-jakelukeskeytys-289344

Viikolla 7.–11.6.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla rakennetaan sadevesilinjoja, tehdään kivitöitä, kaapelisuojaputkituksia, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia, asfaltointeja, liikennejärjestelyjä ja kaukolämmön muutostöitä sekä puretaan vanhaa ratalaattaa ja asfaltointeja iskuvasaroimalla.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään ajoratojen rakennekerroksia, asfaltointeja, kaapelisuojaputkituksia, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia ja kalliotartuntojen poraustöitä sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja reunakiviä.
• Radiokadun läntisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään ajoratojen rakennekerroksia, asfaltointeja, kaukojäähdytyksen hitsauksia, kaapelisuojaputkituksia ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia.
• Ilmalantorilla tehdään kallioankkureiden ja -tartuntojen poraus- ja asennustöitä, kallioseinämän lujitustöitä, tukimuurien teline-, raudoitus-, muotti-, betonointi- ja vesieristystöitä, rakennetaan salaojia ja sadevesilinjoja sekä asennetaan tukimuurin verhoilukiviä.

Pasilankadulla tehdään töitä viikon aikana myös ilta-aikaan. Työt lopetetaan meluluvan mukaisesti viimeistään klo 22. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Pasilankadulla kivityöt etenevät ja syreenit kukkivat.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Radiokadun itäisellä osuudella ma 7.6.2021
Radiokadun itäisellä osuudella kiskojen asentamista jatketaan länteen päin, mistä johtuen Radiokujan risteys suljetaan tilapäisesti. Tilapäinen ajoreitti Radiokujalle tulee kulkemaan Ylen liittymän kautta. Samalla Radiokadun ylittävä suojatie siirretään risteysalueen länsipuolelle. Liikennejärjestelyn muutokset toteutetaan ma 7.6.2021 aikana. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Ilmalan raitiotieyhteyden rakentamisen valmiusaste 5/2021

Kuvassa näkyvät hankkeen valmiusasteprosentit toukokuun lopun tilanteessa.
Toukokuun aikana kalliota on poistettu enimmäkseen paikoista, missä sitä ei suunnitelmien perusteella oletettu olevan. Näin ollen, vaikka louhintaa on tehty, ei prosenttiluku ole juuri kasvanut. Louhinnoista valmiina on noin 98 %. *Louhinnan määrä on lisääntynyt urakan edetessä, sillä kaivannoissa on tullut esiin poistettavaa kalliota huomattavasti suunniteltua enemmän.
Uusien ja siirrettävien vesijohtolinjojen töistä valmiina on 93 % ja kaukolämpö- ja kaukojäähdytyslinjojen töistä 94 %.
Raitiotiekiskoista on asennettu 18 %.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Pasilankadun ja Kyllikinportin risteyksessä ma 7.6. – su 11.7.2021
Pasilankadun ja Kyllikinportin risteysalueella aloitetaan raideristeyksen vaihteen ja kiskojen asennustyöt. Samassa yhteydessä risteysalueella rakennetaan kaapeliputkituksia ja vesihuoltolinjoja sekä uusitaan valaistusta ja liikennevalot. Töistä johtuen liikenne ohjataan tilapäisesti poikkeusreiteille.

Kyllikinportin ajokaistat suljetaan Pasilankadun ja Kyllikinportti 2:n pysäköintialueen väliltä ma 7.6. Korvaava ajoreitti Pasilanraitiolle ja Kyllikinportin kiinteistöihin kulkee yksisuuntaisesti Maistraatinportin kautta. Poliisilla ja pelastusviranomaisilla on lupa ajaa korvaavalla reitillä myös etelään päin. Kyllikinportin ylittävä suojatie suljetaan työalueen kohdalta. Jalankulun ja pyöräilyn reitti kiertää työkohteen Kyllikinportti 2:n edustan ja Pasilanraition kautta.

Rakennustöiden ajaksi raitiolinja 2 siirtyy poikkeusreitille eikä liikennöi Oopperan ja Pasilan välillä. Puuttuvaa osuutta korvaa bussi 2X Lasipalatsi – Ooppera – Pasila. Lisätietoja raitioliikenteen poikkeusjärjestelystä HSL:n sivulta: https://www.hsl.fi/hsl/uutiset/liikennetiedote/2021/05/lansi-pasilaan-ei-raitioliikennetta-7.6.11.7.-korvaava-bussi-2x-lasipalatsi-ooppera-pasila

Pahoittelemme töistä aiheutuvaa haittaa.

Tiedote – Muutos Pasilankadun pysäkin sijaintiin ti 1.6.2021
Kyllikinportin raideristeyksen asentamiseen liittyvien liikennejärjestelyjen johdosta pysäkki ”Eevanmäki” (H2096) Pasilankadulla siirretään ti 1.6. noin 60 metriä etelään päin. Lisätietoja HSL:n tiedotteessa: https://www.hsl.fi/hsl/uutiset/liikennetiedote/2021/05/pysakki-eevanmaki-siirtyy-lansi-pasilassa-1.6
Päivitys: pysäkin siirto on viivästynyt ja toteutetaan arviolta viikon sisään. Alkuperäinen pysäkki on käytössä normaalisti siirtoon asti.

Viikolla 31.5.–4.6.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla rakennetaan sadevesilinjoja sekä tehdään kivitöitä, kaapelisuojaputkituksia, asfaltointeja ja Kyllikinportin raideristeyksen asentamiseen liittyviä liikennejärjestelyjä.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään ajoratojen rakennekerroksia, asfaltointeja, kaapelisuojaputkituksia, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia ja kalliotartuntojen poraustöitä sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja reunakiviä.
• Radiokadun läntisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään liikennejärjestelyjä, kaukojäähdytyksen hitsauksia, kaapelisuojaputkituksia ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia sekä poistetaan kalliota vesijohtokaivannosta poraamalla, kiilaamalla ja iskuvasaroimalla.
• Ilmalantorilla tehdään kallioankkureiden ja -tartuntojen poraus- ja asennustöitä, kallioseinämän lujitustöitä, tukimuurien teline-, raudoitus-, muotti-, betonointi- ja vesieristystöitä, rakennetaan salaojia ja sadevesilinjoja sekä asennetaan tukimuurin verhoilukiviä.

Pasilankadulta löytyy jo palanen lähes valmista katua.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Radiokadulla pe 28.5. ja ma 31.5.
Radiokadun ja Uutiskadun risteyksessä aloitetaan tekemään Uutiskadun vesijohdon liitosta, minkä johdosta ajoneuvoliikenne ohjataan työkohteen ohi tilapäisesti yhtä kaistaa pitkin oheisen kartan mukaisesti. Liikennejärjestely toteutetaan pe 28.5. aikana.

Radiokatu 11 kohdalla on kaapelisuojaputkitukset saatu valmiiksi ja jalankulku ja pyöräily siirretään takaisin talon seinustalle. Samassa yhteydessä Radiokadun pysäkki ”Tv-keskus” (H2091) palaa aiemmalle paikalleen ma 31.5. alkaen.

Radiokadun ja Kuuluttajankadun risteyksessä siirrytään rakentamaan vesihuolto- ja kaukojäähdytyslinjoja risteyksen keskialueelle, minkä johdosta ajoneuvoliikenne ohjataan kiertämään työkohde tilapäisesti kaivannon itäpuolelta. Liikennejärjestely toteutetaan ensi viikon alussa.

Pahoittelemme töistä aiheutuvaa haittaa.

Viikolla 24.–28.5.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kivitöitä, kaapelisuojaputkituksia ja asfaltointeja, rakennetaan sadevesilinjoja ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia sekä asennetaan raitiotiekiskoja.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään raitiotien ja ajoratojen rakennekerroksia ja kaapelisuojaputkituksia, poistetaan kalliota vesihuoltokaivannosta poraamalla ja kiilaamalla sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja reunakiviä.
• Radiokadun läntisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään kaukojäähdytyksen hitsauksia, kaapelisuojaputkituksia, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia ja asfaltointeja, asennetaan reunakiviä sekä poistetaan kalliota vesijohtokaivannosta poraamalla, kiilaamalla ja iskuvasaroimalla.
• Ilmalantorilla tehdään kallioankkureiden ja -tartuntojen poraus- ja asennustöitä, kallioseinämän lujitustöitä, tukimuurien teline-, raudoitus-, muotti-, betonointi- ja vesieristystöitä, rakennetaan salaojia ja sadevesilinjoja sekä asennetaan tukimuurin verhoilukiviä.

Ilmalanportin kääntöpaikan läheisyyteen rakennetun tukimuurin kiviverhoilussa käytetään Taivassalon punaista graniittia.

Tiedote – Viikonlopputöitä Radiokadulla
Radiokadun itäisellä osuudella tehdään viikonloppuna 22.–23.5.2021 raitiotiekiskojen hitsaus- ja hiontatöitä. Töitä tehdään klo 10–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Radiokatu 7 ja 9 kohdalla ke 19.5.2021 alkaen
Radiokatu 7 ja 9 kohdalla aloitetaan kaapeliputkituksien ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksien tekeminen, minkä johdosta kadun reuna-alue otetaan tilapäisesti työmaan käyttöön ja jalankulku ja pyöräily siirretään pois talojen seinustalta. Kulku talojen ulko-oville järjestetään myös työvaiheiden ajan. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Tiedote – Yötöitä Radiokadulla ti 18.5.2021
Radiokatu 19 kohdalla tehdään kaukojäähdytyksen muutos- ja maarakennustöitä maanantain ja tiistain välisenä yönä 17.–18.5.2021 klo 24.00–7.00 välillä. Kaukojäähdytysputken liitos sijaitsee keskellä katua, mistä johtuen työ on toteutettava yöaikaan bussiliikenteen katkon aikana. Työstä kantautuu ääniä lähellä oleviin kiinteistöihin. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Töiden johdosta Radiokatu suljetaan ajoneuvoliikenteeltä Ilmalankadun ja Kuuluttajankadun väliseltä osuudelta klo 2.10–5.10 väliseksi ajaksi. Liikenteenohjaajat ovat paikalla opastamassa autoilijat kiertämään työkohteen Radiokatu 17 ja 19 takana kulkevan väylän ja Uutiskadun kautta oheisen kartan mukaisesti.

Viikolla 17.–21.5.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kivitöitä ja kaapelisuojaputkituksia, rakennetaan sadevesilinjoja ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia sekä jatketaan raitiotiekiskojen asennuksia.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään raitiotien ja ajoratojen rakennekerroksia ja kaapelisuojaputkituksia, poistetaan kalliota vesihuoltokaivannosta poraamalla ja kiilaamalla sekä asennetaan raitiotiekiskoja.
• Radiokadun läntisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään kaukojäähdytyksen maarakennustöitä ja asennuksia, kaapelisuojaputkituksia, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia ja asfaltointeja, asennetaan reunakiviä sekä poistetaan kalliota vesijohtokaivannosta poraamalla ja kiilaamalla.
• Ilmalantorilla tehdään kallioankkureiden ja -tartuntojen poraus- ja asennustöitä, kallioseinämän lujitustöitä, tukimuurien teline-, raudoitus-, muotti-, betonointi- ja vesieristystöitä, rakennetaan sadevesilinjoja sekä asennetaan tukimuurin verhoilukiviä.

Radiokadulla raitiotiekiskoja asennetaan runkomelueristyslevyjen päälle.

Tiedote – Helen tekee yötöitä Radiokadulla to 13.5.– pe 14.5.2021
Helen tekee Radiokatu 19 kohdalla kaukojäähdytyksen muutostöihin liittyviä valmistelevia töitä torstain ja perjantain välisenä yönä klo 24–5 välisenä aikana. Työstä kantautuu pientä melua lähellä oleviin kiinteistöihin. Pahoittelemme häiriötä.

Tiedote – Kallion porausta ja kiilausta Radiokadun itäisellä osuudella
Radiokadun itäisellä osuudella on vesihuoltokaivannosta tullut esiin kalliota, jota poistetaan viikon 19 alussa poraamalla ja kiilaamalla. Pahoittelemme häiriötä.

Viikolla 10.–14.5.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään asfaltointeja ja ratapohjan rakennekerroksia, rakennetaan kaapelisuojaputkituksia ja sadevesilinjoja sekä asennetaan reunakiviä.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään ratapohjan rakennekerroksia ja aloitetaan raitiotiekiskojen asentaminen.
• Radiokadun läntisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään kaukojäähdytyksen maarakennustöitä, kaapelisuojaputkituksia ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia sekä poistetaan kalliota vesijohtokaivannosta kiilaamalla.
• Ilmalantorilla tehdään kallioankkureiden ja -tartuntojen poraus- ja asennustöitä, kallioseinämän lujitustöitä, tukimuurien teline-, raudoitus-, muotti-, betonointi- ja vesieristystöitä, rakennetaan sadevesilinjoja sekä aloitetaan tukimuurin verhoilukivien asentaminen.

Helatorstaina Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kiskojen asentamiseen liittyviä muottitöitä, Pasilankadulla asfaltointeja ja Ilmalantorilla tukimuurien rakentamiseen liittyviä muotti- ja raudoitustöitä sekä kallioankkureiden asennuksia. Häiritsevää melua aiheuttavia töitä ei kuitenkaan tehdä ja Radiokadulla työt aloitetaan aikaisintaan klo 8.

Pasilankadulla aloitettiin viikolla 18 reunakivien asentaminen.

Ilmalan raitiotieyhteyden rakentamisen valmiusaste 4/2021

Kuvassa näkyvät hankkeen valmiusasteprosentit huhtikuun lopun tilanteessa.
Huhtikuun aikana kalliota on poistettu vesihuoltokaivannoista Radiokadulla ja Pasilankadulla. Louhinnat ovat loppusuoralla ja niistä valmiina on jo noin 97 %. Viimeiset louhinnat tullaan tekemään toukokuun aikana. * Louhinnan määrä on lisääntynyt urakan edetessä, sillä kaivannoissa on tullut esiin poistettavaa kalliota huomattavasti suunniteltua enemmän.
Uusien ja siirrettävien vesijohtolinjojen töistä valmiina on 89 % ja kaukolämpö- ja kaukojäähdytyslinjojen töistä 88 %.
Raitiotiekiskoista on asennettu 7 %.

Viikolla 3.–7.5.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla puretaan vanhaa kaukojäähdytyslinjaa, tehdään ratapohjan maankaivuutöitä ja rakennekerroksia, rakennetaan kaapelisuojaputkituksia ja sadevesilinjoja sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja reunakiviä.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja sekä tehdään ratapohjan maankaivuutöitä, asfaltointeja ja kaukolämpökaivannon täyttötöitä.
• Radiokadun läntisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään kaukojäähdytyksen maarakennustöitä, kaapelisuojaputkituksia ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia sekä poistetaan kalliota vesijohtokaivannosta poraamalla ja kiilaamalla.
• Ilmalantorilla tehdään kallioankkureiden ja -tartuntojen poraus- ja asennustöitä, porapaalujen raudoitus- ja betonointitöitä, kallioseinämän lujitustöitä sekä tukimuurien teline-, raudoitus-, muotti-, betonointi- ja vesieristystöitä.

Aurinkoista vappuviikonloppua!

Pasilankadulla tehtiin viikolla 17 asfaltointeja kiskojen väleihin.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Radiokatu 9 ja 11 kohdalla ti 4.5.2021 alkaen
Radiokatu 9 ja 11 kohdalla aloitetaan kaapeliputkituksien ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksien tekeminen, minkä johdosta talon seinusta otetaan tilapäisesti työmaan käyttöön ja jalankulku ja pyöräily siirretään kulkemaan ajokaistojen viereen. Kulku talon ulko-oville järjestetään myös työvaiheiden ajan. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Tiedote – Räjäytystöitä Pasilankadulla 29.4.2021
Pasilankadulla on kaivannosta tullut esiin kalliota, jota louhitaan päivän aikana poraamalla ja räjäyttämällä. Pahoittelemme häiriötä.

Viikolla 26.–30.4.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla puretaan vanhaa kaukojäähdytyslinjaa, tehdään asfaltointeja, maankaivuutöitä, kaukolämpökaivannon täyttötöitä ja kaapelisuojaputkituksia, rakennetaan sadevesilinjoja sekä asennetaan raitiotiekiskoja.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja sekä tehdään asfaltointeja, kaukolämpökaivannon täyttötöitä ja kaapelisuojaputkituksia.
• Radiokadun läntisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään kaukolämmön ja -jäähdytyksen maarakennustöitä, kaapelisuojaputkituksia ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia sekä poistetaan kalliota vesijohtokaivannosta poraamalla ja kiilaamalla.
• Ilmalantorilla tehdään kallioankkureiden ja -tartuntojen poraus- ja asennustöitä, porapaalujen raudoitus- ja betonointitöitä, kallioseinämän lujitustöitä sekä tukimuurien teline-, raudoitus-, muotti-, betonointi- ja vesieristystöitä.
• Radiokadun ja Uutiskadun risteysalueella tehdään kallion poraus- ja kiilaustöitä viikon aikana myös ilta-aikaan. Työt lopetetaan meluluvan mukaisesti viimeistään klo 22. Pahoittelemme meluavasta työvaiheesta aiheutuvaa haittaa.

Pasilankadulla kiskojen päät odottavat asennuksen jatkumista kohti etelää.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Radiokadun läntisellä osuudella
Kuuluttajankadun ja Ilmalankadun välillä Radiokadun länsipuolella suljettuna ollut jalankulku- ja pyöräilyreitti otetaan käyttöön ma 26.4.2021. Samalla Radiokatu–Ilmalankatu-kaarteessa liikennevalojen vaikutusalueelle jäävät Radiokadun ja Ilmalankadun ylittävät suojatiet suljetaan. Korvaava suojatie on noin 90 metriä risteyksestä länteen päin.

Radiokadun ja Uutiskadun risteyksessä kaivantoa on saatu täytettyä ja kääntyminen Radiokadulta Uutiskadulle pohjoisesta tultaessa ja Uutiskadulta Radiokadulle etelään päin on jälleen mahdollista.

Tiedote – Iltatöitä Radiokadun ja Uutiskadun risteyksessä 21.–23.4.2021
Radiokadun ja Uutiskadun risteyksessä tehdään kallion kiilaustöitä loppuviikon ajan myös ilta-aikaan. Työt lopetetaan meluluvan mukaisesti viimeistään klo 22. Pahoittelemme meluavasta työvaiheesta aiheutuvaa haittaa.

Tiedote – Kaukolämmön jakelukeskeytys ke 21.4.2021
Helen tekee kaukolämmön liitostöitä, mistä johtuen Länsi-Pasilan alueella on kaukolämmön jakelukeskeytys ke 21.4.2021 klo 8–17.
Keskeytys koskee seuraavia kiinteistöjä:
• Leankatu 5
• Hertanmäenkatu 4
• Leankatu 3, 4, 6, 7f
• Leanportti 2
• Pasilanraitio 13
• Radiokatu 6, 7, 9, 10
• Radiokuja 2, 4, 6
• Rahakamarinportti 1
Helen vastaa jakelukeskeytykseen liittyvästä tiedottamisesta: https://www.helen.fi/suunnitellut-kayttokatkot/kaukol%C3%A4mm%C3%B6n-jakelukeskeytys-288761

Viikolla 19.–23.4.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään maankaivuutöitä, kaukolämpökaivannon täyttötöitä, kaapelisuojaputkituksia ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia, rakennetaan sadevesilinjoja sekä asennetaan raitiotiekiskoja.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja sekä tehdään kaukolämmön maarakennus- ja hitsaustöitä, vesihuoltokaivantojen täyttötöitä ja kaapelisuojaputkituksia.
• Radiokadun läntisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään vesihuoltokaivantojen kaivuutöitä, kaukolämmön ja -jäähdytyksen maarakennustöitä, kaapelisuojaputkituksia, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia ja liikennejärjestelyihin liittyviä asfaltointeja sekä poistetaan kalliota vesijohtokaivannosta poraamalla ja kiilaamalla.
• Ilmalantorilla tehdään kallioankkureiden ja -tartuntojen poraus- ja asennustöitä, porapaalujen raudoitus- ja betonointitöitä, kallioseinämän lujitustöitä sekä tukimuurien teline-, raudoitus-, muotti-, betonointi- ja vesieristystöitä.

Pasilankadulla tehdään viikonloppuna 17.–18.4.2021 raitiotiekiskojen hitsaustöitä. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Tiedote – Vesikatko to 15.4.2021 osoitteissa Rahakamarinportti ja Radiokatu
HSY tekee to 15.4.2021 vesijohdon tonttihaaran liitostöitä, joiden aikana kiinteistöissä on vesikatko. Katkon arvioitu kesto on klo 8.00–14.00. HSY vastaa vesikatkoon liittyvästä tiedottamisesta: https://www.hsy.fi/vesi-ja-viemarit/vesikatkot-ja-hairiot/.

Viikolla 12.–16.4.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään maankaivuutöitä, kaukolämpökaivannon täyttötöitä, kaapelisuojaputkituksia ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia, rakennetaan sadevesilinjoja sekä asennetaan raitiotiekiskoja.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja sekä tehdään kaukolämmön maarakennustöitä, vesihuoltokaivantojen täyttötöitä ja kaapelisuojaputkituksia.
• Radiokadun läntisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään vesihuoltokaivantojen kaivuutöitä, kaukolämpökaivannon täyttötöitä, kaapelisuojaputkituksia ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia sekä poistetaan kalliota vesijohtokaivannosta poraamalla ja kiilaamalla.
• Ilmalantorilla tehdään kallioankkureiden ja -tartuntojen poraus- ja asennustöitä, porapaalujen raudoitus- ja betonointitöitä, kallioseinämän lujitustöitä sekä tukimuurien teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä.

Ilmalantorilla ei betonitukimuuria ole maalattu muuten vain mustaksi. Tukimuurien maata vasten tuleviin pintoihin levitetään kosteutta eristävää kumibitumia.

Ilmalan raitiotieyhteyden rakentamisen valmiusaste 3/2021

Kuvassa näkyvät hankkeen valmiusasteprosentit maaliskuun lopun tilanteessa.
Louhintoja on maaliskuun aikana jatkettu Radiokadulla ja Ilmalantorilla. Lisäksi Pasilankadulta poistettiin kaivannoista löytynyttä kalliota. Louhinnoista valmiina on noin 94 %. *Louhinnan määrä on lisääntynyt urakan edetessä, sillä kaivannoissa on tullut esiin poistettavaa kalliota huomattavasti suunniteltua enemmän.
Uusien ja siirrettävien vesijohtolinjojen töistä valmiina on 87 % ja kaukolämpö- ja kaukojäähdytyslinjojen töistä 75 %.
Raitiotien asennus aloitettiin Pasilankadulla maaliskuun viimeisellä viikolla. Kiskoja on asennettu 2 %.

Tiedote – Kaukolämmön jakelukeskeytykset ke 7.4.2021 ja to 8.4.2021
Helen tekee kaukolämmön liitostöitä, mistä johtuen Länsi-Pasilan alueella on kaksi kaukolämmön jakelukeskeytystä.

Keskeytys ke 7.4.2021 klo 8–22 koskee seuraavia kiinteistöjä:
Radiokatu 17; Ilmala 2; Ilmalankatu 1, 2; Ilmalantori 1, 1a, 2; Kuuluttajankatu 2, 4, 6; Radiokatu 17, 19; Televisiokatu 11

Keskeytys to 8.4.2021 klo 8–22 koskee seuraavia kiinteistöjä:
Radiokatu 1; Hertanmäenkatu 4; Leankatu 3, 4, 6, 7f; Leanportti 2; Pasilanraitio 13; Radiokatu 6, 7, 9, 10, 11, 13, 20, 22; Radiokuja 2, 4, 6; Rahakamarinkatu 1, 2, 4, 6; Rahakamarinportti 1, 2, 3; Uutiskatu 2, 3

Helen vastaa jakelukeskeytyksiin liittyvästä tiedottamisesta:
7.4.2021: https://www.helen.fi/suunnitellut-kayttokatkot/kaukol%C3%A4mm%C3%B6n-jakelukeskeytys-288586
8.4.2021: https://www.helen.fi/suunnitellut-kayttokatkot/kaukol%C3%A4mm%C3%B6n-jakelukeskeytys-288587

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Radiokadun ja Uutiskadun risteyksessä ti 6.4.2021
Radiokadun ja Uutiskadun risteyksessä aloitetaan ti 6.4.2021 vesijohdon rakentamiseen liittyvät maankaivuutyöt, mistä johtuen ajokaistoja siirretään Radiokadun reunoille. Töiden ajan Radiokadulta Uutiskadulle kääntyminen pohjoisesta tultaessa on kielletty. Myös Uutiskadulta Radiokadulle etelään päin kääntyminen on kielletty. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Viikolla 6.4.–9.4.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään maankaivuutöitä, kaukolämmön maarakennustöitä, kaapelisuojaputkituksia ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia sekä asennetaan raitiotiekiskoja.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään vesihuoltokaivantojen täyttötöitä ja kaapelisuojaputkituksia sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla.
• Radiokadun läntisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään vesihuoltokaivantojen kaivuutöitä, kaukolämmön maarakennus- ja hitsaustöitä, kaapelisuojaputkituksia ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla.
• Ilmalantorilla tehdään kallioankkureiden ja -tartuntojen poraus- ja asennustöitä, kallioseinämän lujitustöitä sekä tukimuurien teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä.

Ilmalantorilla tehdään pääsiäisen aikana marras–joulukuussa paikalleen porattujen porapaalujen pesu- ja huuhtelutöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Ilmalankadulla
Kaukolämpötyöt Ilmalankadulla on saatu valmiiksi ja molemmat ajokaistat on otettu takaisin käyttöön. Ilmalankadun pysäkki ”Ilmalantori” (H2088) palaa omalle paikalleen ti 6.4.2021.

Tiedote – HKL tekee yötöitä Pasilankadulla ke 31.3.–to 1.4.2021
HKL tekee ratasähköpylvään siirtoon liittyviä töitä Pasilankadulla Kyllikinportin ja Höyrykadun risteyksessä keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Pahoittelemme mahdollista häiriötä.

Tiedote – Vesikatko ke 31.3.2021 osoitteissa Leankatu, Hertanmäenkatu, Pasilan Puistotie ja Radiokatu
HSY tekee ke 31.3.2021 vesijohdon liitostöitä, joiden aikana kiinteistöissä on vesikatko. Katkon arvioitu kesto on klo 8.30–12.00. HSY vastaa vesikatkoon liittyvästä tiedottamisesta: https://www.hsy.fi/vesi-ja-viemarit/vesikatkot-ja-hairiot/.

Viikolla 29.3.–1.4.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla rakennetaan sadevesilinjoja, tehdään maankaivuutöitä, kaukolämmön maarakennustöitä, kaapelisuojaputkituksia ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia sekä asennetaan raitiotiekiskoja.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään maankaivuutöitä ja kaapelisuojaputkituksia sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla.
• Radiokadun läntisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään kaukolämmön maarakennus- ja hitsaustöitä, kaapelisuojaputkituksia, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia ja asfaltointeja sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla, kiilaamalla ja iskuvasaroimalla.
• Ilmalantorilla tehdään kallioankkureiden poraustöitä, kallioseinämän lujitustöitä sekä tukimuurien teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä.

Ensimmäiset kiskojanat tuotiin viikolla 12 työmaalle Pasilankadun pohjoispäähän.
Kiskojanat hitsataan kiinni toisiinsa työmaalla.

Tiedote – Räjäytystöitä Pasilankadulla 24.3.2021
Pasilankadulla on kaivannosta tullut esiin kalliota, jota louhitaan räjäyttämällä. Päivän aikana tehdään kolme räjäytystä. Pahoittelemme häiriötä.

Viikolla 22.–26.3.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla rakennetaan sadevesilinjoja, tehdään maankaivuutöitä, kaukolämmön maarakennustöitä, kaapelisuojaputkituksia ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia sekä aloitetaan raitiotiekiskojen asentaminen.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään maankaivuutöitä ja kaapelisuojaputkituksia sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla.
• Radiokadun läntisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään kaukolämmön maarakennus- ja hitsaustöitä, kaapelisuojaputkituksia ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla, kiilaamalla ja iskuvasaroimalla.
• Ilmalantorilla tehdään kallion poraus- ja louhintatöitä ja kallioseinämän lujitustöitä sekä tukimuurien teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä.

Radiokadulla rakennetaan lähes koko kadun matkalle uudet kaukolämpölinjat, jotta vanhat raitiotiekiskojen alle jäävät linjat päästään purkamaan.

Tiedote – Kaukojäähdytyksen jakelukeskeytys ja iltatöitä Radiokadulla ja Ilmalankadulla ti 16.3.2021
Helen tekee kaukojäähdytyksen liitostöitä Radiokatu 24 läheisyydessä ja Ilmalankadulla, mistä johtuen Länsi-Pasilan alueella on kaukojäähdytyksen jakelukeskeytys ti 16.3.2021 klo 8–24.
Keskeytys koskee seuraavia kiinteistöjä:
• Radiokatu 21
• Ilmalanportti 2a, 2b
• Ilmalantori 1, 2
• Kuuluttajankuja 6, 8-2
• Televisiokatu 11
• Uutiskatu 2
Helen vastaa jakelukeskeytykseen liittyvästä tiedottamisesta: https://www.helen.fi/suunnitellut-kayttokatkot/kaukoj%C3%A4%C3%A4hdytyksen-jakelukeskeytys-288368

Viikolla 15.–19.3.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla rakennetaan sadevesilinjoja sekä tehdään maankaivuutöitä, kaukolämmön maarakennustöitä, kaapelisuojaputkituksia, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia ja tältä viikolta siirtyneitä työnaikaisiin liikennejärjestelyihin liittyviä asfaltointeja.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja ja tehdään vesijohdon huuhtelu sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla.
• Radiokadun läntisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään kaukolämmön ja -jäähdytyksen maarakennus-, hitsaus- ja liitostöitä, kaapelisuojaputkituksia ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla, kiilaamalla ja iskuvasaroimalla.
• Ilmalantorilla tehdään kallion poraus- ja louhintatöitä sekä tukimuurien teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä.

Radiokadun läntisellä osuudella on uusi rakennettu runkovesilinja liitetty nykyiseen vesijohtolinjaan ja otettu käyttöön viikolla 10.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Pasilankadulla

Pasilankatu 16 kohdalla jalankulun ja pyöräilyn reitti siirrettiin Poliisitalon seinustalle. Ensi viikolla samassa kohdassa ajokaistoja siirretään, siten että kaistojen välinen alue saadaan työalueeksi.

Tiedote – Kaukolämmön jakelukeskeytys ja yötöitä Ilmalankadulla to 11.3.2021
Helen tekee kaukolämmön liitostöitä Ilmalankadulla, mistä johtuen Länsi-Pasilan alueella on kaukolämmön jakelukeskeytys to 11.3. klo 8 – pe 12.3.2021 klo 2.
Keskeytys koskee seuraavia kiinteistöjä:
• Ilmalankatu 2
• Ilmala 2
• Ilmalankatu 1, 2, 4, 6
• Ilmalanportti 2a, 2b, 2d
• Ilmalantori 1, 1a, 2
• Kuuluttajankatu 2, 4, 6
• Kuuluttajankuja 6
• Radiokatu 17, 19
• Televisiokatu 11
Helen vastaa jakelukeskeytykseen liittyvästä tiedottamisesta: https://www.helen.fi/suunnitellut-kayttokatkot/kaukol%C3%A4mm%C3%B6n-jakelukeskeytys-288264

Tiedote – Helen tekee yötöitä Ilmalankadulla ma 8.3. – ti 9.3.2021
Helen tekee Ilmalankadulla kaukolämpö ja -jäähdytystöihin liittyen kaivon pesua maanantain ja tiistain välisenä yönä klo 3 alkaen. Työn arvioitu kesto on 2 tuntia. Pahoittelemme häiriötä.

Tiedote – Kaukojäähdytyksen jakelukeskeytys ja iltatöitä Radiokadulla ja Ilmalankadulla ke 10.3.2021 > MUUTOS: JAKELUKESKEYTYS JA ILTATYÖT PERUUNTUVAT PAKKASEN TAKIA. UUSI AJANKOHTA ILMOITETAAN SEN VARMISTUTTUA.
Helen tekee kaukojäähdytyksen liitostöitä Radiokatu 24 läheisyydessä ja Ilmalankadulla, mistä johtuen Länsi-Pasilan alueella on kaukojäähdytyksen jakelukeskeytys ke 10.3.2021 klo 8–24.
Keskeytys koskee seuraavia kiinteistöjä:
• Radiokatu 19
• Ilmalanportti 2a, 2b
• Ilmalantori 1, 2
• Kuuluttajankuja 6, 8-2
• Televisiokatu 11
• Uutiskatu 2
Helen vastaa jakelukeskeytykseen liittyvästä tiedottamisesta: https://www.helen.fi/suunnitellut-kayttokatkot/kaukoj%C3%A4%C3%A4hdytyksen-jakelukeskeytys-288263

Viikolla 8.–12.3.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla rakennetaan sadevesilinjoja sekä tehdään maankaivuutöitä, kaukolämmön maarakennustöitä, kaapelisuojaputkituksia, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia ja työnaikaisiin liikennejärjestelyihin liittyviä asfaltointeja.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla.
• Radiokadun läntisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään kaukolämmön maarakennustöitä, kaukojäähdytyksen hitsaus- ja liitostöitä, kaapelisuojaputkituksia ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla, kiilaamalla ja iskuvasaroimalla. Ilmalankadun kohdalla tehdään kaukolämmön hitsaus- ja liitostöitä.
• Ilmalantorilla tehdään kallion poraus- ja kiilaustöitä sekä tukimuurien teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kallion poraus- ja kiilaustöitä viikon aikana myös ilta-aikaan. Työt lopetetaan meluluvan mukaisesti viimeistään klo 22. Pahoittelemme meluavasta työvaiheesta aiheutuvaa haittaa.

Viikolla 9 Ilmalantorilla valettiin ensimmäistä noin 15 metrin korkuista betonitukimuuria.
Ennen työn aloittamista muurin muotista poistettiin vesihöyryllä edellisenä päivänä satanutta lunta.

Ilmalan raitiotieyhteyden rakentamisen valmiusaste 2/2021

Kuvassa näkyvät hankkeen valmiusasteprosentit helmikuun lopun tilanteessa.
Louhintoja on helmikuun aikana jatkettu Radiokadulla, Ilmalankadulla ja Ilmalantorilla. Louhinnoista valmiina on noin 87 %. * Louhinnan määrä on lisääntynyt urakan edetessä, sillä kaivannoissa on tullut esiin poistettavaa kalliota huomattavasti suunniteltua enemmän.
Uusien ja siirrettävien vesijohtolinjojen töistä valmiina on 72 % ja kaukolämpö- ja kaukojäähdytyslinjojen töistä 67 %.
Raitiotien asennus aloitetaan sään salliessa maaliskuun loppupuolella Pasilankadulla.

Viikolla 1.–5.3.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään maankaivuutöitä, kaukolämmön maarakennus-, hitsaus- ja liitostöitä, kaapelisuojaputkituksia ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia sekä rakennetaan sadevesilinjoja.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja ja kaapelisuojaputkituksia sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla.
• Radiokadun läntisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään kaukolämmön maarakennustöitä, kaapelisuojaputkituksia ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia, puretaan vanhaa vesijohtolinjaa sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla, kiilaamalla ja iskuvasaroimalla. Ilmalankadun kohdalla tehdään kaukolämmön hitsaustöitä.
• Ilmalantorilla tehdään kallion poraus- ja kiilaustöitä sekä tukimuurien teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä.

Radiokadulle on saapunut punaisia mattoja. Kuluneen viikon aikana on routaista maata sulatettu roudansulatuslaitteistolla, jonka maahan levitetyissä letkuissa kiertää kuumaa nestettä. Lämpö vähitellen sulattaa maan pintakerroksia, ja peitteet estävät lämmön haihtumista ilmaan.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Radiokadulla ma 1.3.2021 
Radiokadulla välillä Rahakamarinportti–Hannanportti aloitetaan ma 1.3.2021 kaukolämmön rakentamiseen liittyvät kaivuutyöt, mistä johtuen ajokaistat siirretään Radiokadun länsireunaan.

Tiedote – Kaukolämmön jakelukeskeytys ma 1.3.2021
Helen tekee kaukolämmön liitostöitä, mistä johtuen Länsi-Pasilan alueella on kaukolämmön jakelukeskeytys ma 1.3.2021 klo 8–19.
Keskeytys koskee seuraavia kiinteistöjä:
• Radiokatu 1
• Hertanmäenkatu 4
• Leankatu 3, 4, 6, 7f
• Leanportti 2
• Pasilanraitio 13
• Radiokatu 6, 7, 9, 10, 11, 13, 20, 22
• Radiokuja 2, 4, 6
• Rahakamarinkatu 1, 2, 4, 6
• Rahakamarinportti 1, 2, 3
• Uutiskatu 2, 3
Helen vastaa jakelukeskeytykseen liittyvästä tiedottamisesta: https://www.helen.fi/suunnitellut-kayttokatkot/kaukol%C3%A4mm%C3%B6n-jakelukeskeytys-288201

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Pasilankadulla ja Radiokadulla ma 22.2.2021
Pasilankadulla ja Radiokadulla tehdään ma 22.2.2021 työnaikaisten liikennejärjestelyiden asfaltointeja ja muutoksia liikennejärjestelyihin. Uudet järjestelyt otetaan käyttöön töiden valmistuttua.
• Pasilankadulla Kyllikinportin ja Radiokadun välillä ajokaistat siirretään kadun itäreunaan. Samassa yhteydessä jalankulku- ja pyöräilyreitti siirretään ajokaistojen itäpuolelle.
• Radiokadulla suljettuna ollut Radiokujan liittymä otetaan uudelleen käyttöön.

Viikolla 22.–26.2.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään asfaltin poistoa, maankaivuutöitä, kaukolämmön maarakennus- ja hitsaustöitä, kaapelisuojaputkituksia ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia sekä rakennetaan sadevesilinjoja.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään kaukolämmön maarakennustöitä, kaapelisuojaputkituksia ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla.
• Radiokadun läntisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään kaukolämmön maarakennustöitä, kaapelisuojaputkituksia ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla. Ilmalankadun kohdalla tehdään kaukolämmön hitsaustöitä.
• Ilmalantorilla tehdään kallion poraus-, kiilaus- ja sahaustöitä sekä tukimuurien teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä.

Tiedote – Muutos Radiokadun pysäkin sijaintiin ma 22.2.2021
Radiokadun pysäkki ”Tv-keskus” (H2091) siirtyy ma 22.2.2021 väliaikaisesti noin 50 metriä ajosuunnassa eteenpäin (Ilmalan suuntaan). Lisätietoja HSL:n tiedotteessa https://www.hsl.fi/hsl/uutiset/liikennetiedote/2021/02/pysakki-tv-keskus-lansi-pasilassa-siirtyy-22.2

Viikolla 15.–19.2.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaukolämmön maarakennus- ja hitsaustöitä, kaapelisuojaputkituksia, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia sekä työnaikaisiin liikennejärjestelyihin liittyviä asfaltointeja.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään kaukolämmön maarakennustöitä, kaapelisuojaputkituksia ja työnaikaisiin liikennejärjestelyihin liittyviä asfaltointeja sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla.
• Radiokadun läntisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään kaukolämmön maarakennustöitä, kaapelisuojaputkituksia, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia ja pysäkin siirron valmistelevia töitä sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla. Ilmalankadun kohdalla tehdään kaukolämmön hitsaustöitä.
• Ilmalantorilla tehdään kallion poraus-, kiilaus- ja sahaustöitä sekä tukimuurien teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Pasilan Urheiluhallin kohdalla sekä Pasilankadulla to 11.2.2021 alkaen
Radiokadun länsireuna otetaan Pasilan Urheiluhallin kohdalla työmaan käyttöön, minkä johdosta ajokaista siirretään Radiokadun itäreunaan.
Pasilankatu 16 kohdalla siirretään jalankulun ja pyöräilyn reitti ajokaistojen vierestä Poliisitalon seinustalle. Ajokaistojen ja jalankulku- ja pyöräilyreitin välinen alue otetaan työmaan käyttöön.
Liikennejärjestelyjä on valmisteltu keskiviikon aikana ja ne tulevat voimaan torstain aikana.

Viikolla 8.–12.2.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaukolämmön ja -jäädytyksen maarakennus- ja asennustöitä, kaapelisuojaputkituksia sekä yhteiskäyttöpylväiden perustuksia.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään kaukolämmön maarakennustöitä ja kaapelisuojaputkituksia sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla.
• Radiokadun läntisellä osuudella rakennetaan vesijohto-, sadevesi- ja jätevesilinjoja, tehdään kaukolämmön ja -jäähdytyksen maarakennustöitä ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla. Ilmalankadun kohdalla tehdään kaukolämmön maarakennus- ja hitsaustöitä.
• Ilmalantorilla tehdään kallion poraus- ja kiilaustöitä sekä tukimuurien teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia jalankulkuun Ilmalankadulla pe 5.2.2021 alkaen
Ilmalankadun pohjoispuolella oleva jalankulun reitti bussipysäkiltä osoitteeseen Ilmalankuja 2 on suljettu tilapäisesti, koska kadulla olevaa kaukolämpökaivantoa joudutaan syventämään ja leventämään edessä olleiden rakenteiden vuoksi. Korvaava reitti ja väliaikainen suojatie Ilmalankadun yli kiertää työalueen itäpuolelta. Pahoittelemme häiriötä.

Ilmalan raitiotieyhteyden rakentamisen valmiusaste 1/2021

Ilmalan raitiotieyhteyden rakentamisen ensimmäiset kuusi kuukautta ovat takana. Kuvassa näkyy hankkeen valmiusasteprosentit tammikuun lopun tilanteessa.
Louhintoja on tehty niin Pasilankadulla, Radiokadulla, Ilmalankadulla kuin Ilmalantorilla, ja louhintatyöt jatkuvat vielä kaikilla alueilla. Vaikka maapohjaa on urakan suunnitteluvaiheessa tutkittu, kaivannoista on tullut esiin poistettavaa kalliota huomattavasti suunniteltua enemmän erityisesti Radiokadulla. Louhinnoista valmiina on noin 84 %.
Urakassa sekä rakennetaan uusia että siirretään olemassa olevia vesijohto- sekä kaukolämpö- ja kaukojäähdytyslinjoja. Töistä on valmiina vesijohtolinjojen osalta 55 % ja kaukolämpö- ja kaukojäähdytyslinjojen osalta 63 %.
Raitiotien asentamisen luku on vielä nollilla. Ensimmäisiä kiskoja päästään asentamaan talven väistyttyä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Radiokadulla ke 3.2.2021 alkaen
Kuuluttajankadun ja Ilmalankadun välisellä alueella aloitetaan pylväsperustusten rakentaminen ja kaukolämpötyöt, minkä vuoksi Radiokadun länsipuolella oleva jalankulku- ja pyöräilyreitti poistuu tilapäisesti käytöstä. Kuuluttajankadun risteyksessä samanaikaisesti käynnissä olevien vesihuoltotöiden johdosta jalankulun ja pyöräilyn korvaava reitti Kuuluttajankadun ja Ilmalankadun välillä kulkee tilapäisesti Uutiskadun kautta. Pahoittelemme häiriötä. Reitti palautetaan käyttöön heti töiden valmistuttua. Poikkeusjärjestely on voimassa noin kaksi kuukautta.

Viikolla 1.–5.2.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaukolämmön maarakennustöitä, kaapelisuojaputkituksia sekä yhteiskäyttöpylväiden perustuksia.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään kaukolämmön maarakennus- ja hitsaustöitä sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla.
• Radiokadun läntisellä osuudella kaivetaan vesijohtokaivantoja, rakennetaan vesijohto-, sadevesi- ja jätevesilinjoja sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla. Ilmalankadun kohdalla tehdään kaukolämmön maarakennustöitä sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla.
• Ilmalantorilla tehdään kallion poraus-, kiilaus- ja vaijerisahaustöitä sekä tukimuurien teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä.

Tiedote – Helen tekee viikonlopputöitä la 30.1.2021
Kaukojäähdytykseen liittyviä asennustöitä tehdään Radiokadulla Pasilan Urheiluhallin läheisyydessä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Pasilankadulla ke 27.1.2021 alkaen
Pasilankadun, Kyllikinportin ja Höyrykadun risteyksessä olevat liikennevalot poistuvat käytöstä ke 27.1.2021 aikana. Ajoneuvoliikenteen järjestelyt muuttuvat siten, että Pasilankatua pohjoisesta tulevilla on risteyksessä väistämisvelvollisuus.

Risteysalueella aloitetaan urakkaan liittyvät kaukolämpö-, kaapeliputkitus-, vesihuolto- ja kaivuutyöt, minkä vuoksi ajokaistoja tullaan siirtämään tilapäisesti töiden etenemisen mukaan. Liikennevalot palaavat risteykseen heinäkuussa uusien liikennevalojen asentamisen jälkeen. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Viikolla 25.–29.1.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaukojäähdytyksen vanhojen linjojen purkutöitä ja maarakennus- ja liitostöitä sekä kaapelisuojaputkituksia ja työnaikaisiin liikennejärjestelyihin liittyviä asfaltointeja.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään kaukolämmön maarakennus- ja hitsaustöitä sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla.
• Radiokadun läntisellä osuudella kaivetaan vesijohtokaivantoja, rakennetaan vesijohto-, sadevesi- ja jätevesilinjoja sekä poistetaan Uutiskadun ja Kuuluttajankadun risteyksien läheisyydessä kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla. Ilmalankadun kohdalla kaivetaan kaukolämpökaivantoa ja poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla.
• Ilmalantorilla tehdään kallion poraus-, kiilaus- ja vaijerisahaustöitä, tukimuurien rakentamiseen liittyviä kalliotartuntoja sekä betonirakenteiden teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä.

Kuvissa Ilmalantorin työmaa-alue ja Radiokadun itäisen osuuden kaivantoa to 21.1.2021 lumituiskussa kuvattuna.

Tiedote – Helen tekee kaukojäähdytykseen liittyviä viikonloppu- ja yötöitä Pasilankadulla la 23.– ti 26.1.2021
Helen tekee kaukojäähdytyksen liitostöitä, mistä johtuen Keski-Pasila–Länsi-Pasila -alueella on kaukojäähdytyksen jakelukeskeytys ma 25.1.2021 klo 8.00 – ti 26.1.2021 klo 8.00. Liitostöihin liittyviä valmistelevia töitä tehdään Pasilankadulla jo viikonlopun aikana. Yötöitä Helen tekee ma–ti välisenä yönä karttaan merkityissä kohdissa. Töihin liittyen kaukojäähdytysputkista poistettavaa värjättyä vettä voi näkyä Susannanpuiston läheisyydessä olevassa ojassa. Vesi on vaaratonta terveydelle ja ympäristölle.

Liitostyön yhteydessä Helen purkaa käytöstä poistuvan kaivon Firdonkadun risteyksestä su 24.1.– ma 25.1.2021 aikana.

Helen vastaa kaukojäähdytyksen jakelukeskeytykseen liittyvästä tiedottamisesta: https://www.helen.fi/suunnitellut-kayttokatkot/kaukoj%C3%A4%C3%A4hdytyksen-jakelukeskeytys-keski-pasila-l%C3%A4nsi-pasila-287863.

Pasilankadun yötyöalueet ma 25. – ti 26.1.2021

Tiedote – Vesikatko ti 19.1.2021 osoitteissa Radiokatu 7 ja 9
HSY tekee ti 19.1.2021 tonttivesijohtojen muutostöitä, joiden aikana kiinteistöissä on vesikatko. Katkon arvioitu kesto on klo 08.00–12.00. HSY vastaa vesikatkoon liittyvästä tiedottamisesta: https://www.hsy.fi/vesi-ja-viemarit/vesikatkot-ja-hairiot/. Pahoittelemme häiriötä.

Viikolla 18.–22.1.2021 tehtäviä töitä

Viikon 2 kova lumipyry ja kiristynyt pakkanen haittasi ja hidasti myös ratikkatyömaan töitä. Osa suunnitelluista töistä siirrettiin ensi viikolle. Alla tulevalla viikolla tehtäviä töitä. Mukavaa talvista viikonloppua!

• Pasilankadulla tehdään kaukolämmön ja -jäähdytyksen maarakennus- ja hitsaustöitä, kaapeleiden siirtoja ja kaapelisuojaputkituksia sekä tehdään työnaikaisiin liikennejärjestelyihin liittyviä asfaltointeja. Pasilankadun ja Radiokadun risteyksessä tehtävien töiden johdosta risteysalueella siirretään ajokaistoja tilapäisesti viikon aikana.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään vesijohtojen liitostöitä ja kaukolämmön maarakennus- ja hitsaustöitä sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla.
• Radiokadun läntisellä osuudella kaivetaan vesijohtokaivantoja ja rakennetaan vesijohto-, sadevesi- ja jätevesilinjoja. Ilmalankadun kohdalla kaivetaan kaukolämpökaivantoa ja poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla.
• Ilmalantorilla tehdään kallion poraus-, kiilaus- ja vaijerisahaustöitä, tukimuurien rakentamiseen liittyviä kalliotartuntoja sekä betonirakenteiden teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia jalankulun ja pyöräilyn reitteihin Ilmalanpolulla ja Radiokadun läntisellä osuudella
Tilapäisesti suljettuna ollut Ilmalanpolku avataan tänään to 14.1. jalankulku- ja pyöräliikenteelle.

Radiokatu 17 kohdalla ollut tilapäinen suojatie on poistettu käytöstä. Lähin Radiokadun ylittävä suojatie on Radiokatu 19 kohdalla.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Pasilankadulla ma 11.1.2021 illan aikana
Pasilankadulla jatketaan kaukokylmän kaivamista itäisen ajokaistan kohdalle, mistä johtuen pohjoiseen menevä ajoneuvoliikenne ohjataan ma 11.1.2021 illasta alkaen noin viikon ajan työkohteen ohi Kyllikinportille kääntyvää ajokaistaa pitkin. Järjestely ei aiheuta muutoksia jalankulun ja pyöräilyn reittiin. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

TILANNEPÄIVITYS: Mutkia matkassa – järjestely on voimassa viikon 4 loppuun asti.

Tiedote – Helen tekee kaukolämmön liitostöitä, mistä johtuen Keski-Pasila – Länsi-Pasila – Vanha Ruskeasuo -alueella on kaukolämmön jakelukeskeytys ti 12.1.2021 klo 8–18. Pahoittelemme aiheutuvaa haittaa.
Keskeytys koskee seuraavia kiinteistöjä:
• Hertanmäenkatu 4
• Leankatu 3, 4, 6, 7f
• Leanportti 2
• Pasilanraitio 13
• Radiokatu 6, 7, 9, 10, 11, 13, 20, 22
• Radiokuja 2, 4, 6
• Rahakamarinkatu 1, 2, 4, 6
• Rahakamarinportti 1, 2, 3
• Uutiskatu 2, 3
Helen tiedottaa kiinteistöjä, joita keskeytykset koskevat. Lisätietoja myös Helenin sivuilla: https://www.helen.fi/suunnitellut-kayttokatkot/kaukol%C3%A4mm%C3%B6n-jakelukeskeytys-keski-pasila-l%C3%A4nsi-pasila-vanha-ruskeasuo-287664

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Ilmalankadulla ma 11. – ti 12.1.2021
Ilmalankadun kaukolämmön kaivamista jatketaan eteläisen ajokaistan kohdalla, mistä johtuen ajoneuvoliikenne ohjataan ti 12.1.2021 alkaen työkohteen ohi yhtä ajokaistaa pitkin. Jalankulun ja pyöräilyn reitit säilyvät aiemman järjestelyn mukaisina. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Viikolla 11.–15.1.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaukolämmön ja -jäähdytyksen maarakennus- ja hitsaustöitä, kaapeleiden siirtoja ja kaapelisuojaputkituksia sekä rakennetaan sadevesilinjaa.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään vesihuollon liitostöitä ja kaukolämmön maarakennustöitä sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla.
• Radiokadun läntisellä osuudella kaivetaan vesijohtokaivantoja ja rakennetaan vesijohto-, sadevesi- ja jätevesilinjoja sekä kaivetaan kaukolämpökaivantoa Ilmalankadun kohdalla.
• Ilmalantorilla tehdään maankaivuutöitä, kallion poraus-, kiilaus- ja vaijerisahaustöitä, tukimuurien rakentamiseen liittyviä kalliotartuntoja sekä betonirakenteiden teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä.
• Veturitiellä jatketaan louheen murskausta alkuviikon ajan. Murskausta tehdään arkisin klo 7–22.

Viikolla 4.–8.1.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaukolämmön maarakennus- ja hitsaustöitä, kaapelisuojaputkituksia sekä rakennetaan sadevesilinjoja.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesijohto- ja sadevesilinjoja, tehdään kaukolämmön maarakennustöitä sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla.
• Radiokadun läntisellä osuudella kaivetaan vesijohtokaivantoa ja rakennetaan vesijohtolinjaa, sekä tehdään kaukolämpökaivannon täyttötöitä Ilmalankadun kohdalla.
• Ilmalantorilla tehdään kallion poraus-, kiilaus- ja vaijerisahaustöitä, tukimuurien rakentamiseen liittyviä kalliotartuntoja, betonirakenteiden teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä sekä kallioseinämän lujitustöitä.
• Veturitiellä jatketaan louheen murskausta ma–ti ja to–pe klo 7–22.

Viikolla 28.–31.12.2020 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaapelisuojaputkituksia sekä rakennetaan sadevesilinjaa.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesijohtoa sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla.
• Ilmalantorilla tehdään kallion poraus-, kiilaus- ja vaijerisahaustöitä, tukimuurien rakentamiseen liittyvien kalliotartuntojen porausta, betonirakenteiden raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä sekä kallioseinämän lujitustöitä.

Mukavaa ja rauhallista joulunaikaa toivottaa Ilmalan raitiotieyhteyden työmaa

Tiedote – Helen tekee kaukolämmön liitostöitä, mistä johtuen Keski-Pasila–Länsi-Pasila alueella on kaukolämmön jakelukeskeytys ti 22.12.2020 klo 8–22. Pahoittelemme aiheutuvaa haittaa.
Keskeytys koskee seuraavia kiinteistöjä:
• Esterinportti 1
• Firdonkatu 2
• Fredikanterassi 1alue, 3a-B, 3c-D, 7
• Höyrykatu 8
• Kyllikinportti 2
• Maistraatinkatu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
• Maistraatinportti 1, 2, 3, 4
• Palkkatilankatu 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9
• Palkkatilanportti 1
• Pasilan Puistotie 4, 5, 6, 8, 10
• Pasilankatu 1, 6
• Pasilanraitio 1, 2, 4, 5, 6, 9, 10, 11, 12
• Pasilansilta 1
• Ruutinkatu 3
• Tenderinlenkki 8, 12
Helen tiedottaa kiinteistöjä, joita keskeytykset koskevat. Lisätietoja myös Helenin sivuilla: https://www.helen.fi/suunnitellut-kayttokatkot/kaukol%C3%A4mm%C3%B6n-jakelukeskeytys-keski-pasila-l%C3%A4nsi-pasila-287521

Viikolla 21.–23.12.2020 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaukolämmön asennus- ja hitsaustöitä ja kaapelisuojaputkituksia sekä rakennetaan sadevesilinjaa.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesijohtoja ja tehdään valmistuvan vesijohtolinjan huuhtelutöitä sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla.
• Radiokadun läntisellä osuudella kaivetaan vesijohtokaivantoa ja rakennetaan vesijohtolinjaa, sekä tehdään kaukolämpökaivannon täyttötöitä Ilmalankadun kohdalla.
• Ilmalantorilla tehdään kallion poraus-, kiilaus- ja vaijerisahaustöitä, tukimuurien rakentamiseen liittyviä kalliotartuntoja, betonirakenteiden teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä sekä kallioseinämän lujitustöitä.
• Veturitiellä jatketaan louheen murskausta maanantaina ja tiistaina klo 7–22.
• Radiokadun liikennejärjestelyjä muutetaan vaiheittain alkuviikon aikana. Muutosten jälkeen voimassa olevat järjestelyt näkyvät oheisessa kartassa.

Tiedote – Länsi-Pasila–Vanha Ruskeasuo alueella on kaukolämmön jakelukeskeytys to 17.12.2020 klo 8–22. Pahoittelemme aiheutuvaa haittaa. 
Keskeytys koskee seuraavia kiinteistöjä:
• Ilmala 2
• Ilmalankatu 1, 2, 4, 6
• Ilmalanportti 2a, 2b, 2d
• Ilmalantori 1, 1a, 2
• Kuuluttajankatu 2, 4, 6
• Kuuluttajankuja 6
• Radiokatu 17, 19
• Televisiokatu 11
Helen tiedottaa kiinteistöjä, joita keskeytykset koskevat. Lisätietoja myös Helenin sivuilla: https://www.helen.fi/suunnitellut-kayttokatkot/kaukol%C3%A4mm%C3%B6n-jakelukeskeytys-l%C3%A4nsi-pasila-vanha-ruskeasuo-287442 

Viikolla 14.–18.12.2020 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla rakennetaan yhteiskäyttöpylvään perustuksia sekä tehdään kaukolämmön maarakennus- ja hitsaustöitä, kaapeleiden siirtoja, kaapelisuojaputkituksia ja työnaikaisiin liikennejärjestelyihin liittyviä asfaltointeja.  
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesihuolto- ja kaukolämpölinjoja, poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla sekä tehdään valmistuvan vesijohtolinjan huuhtelutöitä ja työnaikaisiin liikennejärjestelyihin liittyviä asfaltointeja. 
• Radiokadun läntisellä osuudella rakennetaan vesijohto-, sadevesi- ja jätevesilinjoja, tehdään työnaikaisiin liikennejärjestelyihin liittyviä asfaltointeja sekä kaukolämmön asennus- ja hitsaustöitä Ilmalankadun kohdalla.  
• Ilmalantorilla tehdään porapaalutustöitä, kallion poraus-, kiilaus- ja vaijerisahaustöitä, tukimuurien rakentamiseen liittyviä kalliotartuntoja, betonirakenteiden teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä sekä kallioseinämän lujitustöitä. 
• Veturitiellä jatketaan louheen murskausta. Murskausta tehdään arkisin klo 7–22. 

Viikolla 7.–11.12.2020 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaukolämmön ja -jäähdytyksen maarakennus- ja hitsaustöitä ja kaapelisuojaputkituksia sekä rakennetaan sadevesilinjoja ja yhteiskäyttöpylvään perustuksia.
• Radiokadun itäisellä osuudella kaivetaan vesihuoltokaivantoa, rakennetaan vesihuolto- ja kaukolämpölinjoja, poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla sekä tehdään valmistuvan vesijohtolinjan huuhtelutöitä.
• Radiokadun läntisellä osuudella rakennetaan vesijohto-, sadevesi- ja jätevesilinjoja sekä tehdään kaukolämmön asennus- ja hitsaustöitä Ilmalankadun kohdalla.
• Ilmalantorilla tehdään porapaalutustöitä, kallion poraus-, kiilaus- ja vaijerisahaustöitä, tukimuurien rakentamiseen liittyviä kalliotartuntoja, betonirakenteiden teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä sekä aloitetaan kallioseinämän lujitustyöt.
• Veturitiellä aloitetaan louheen murskaus. Murskausta tehdään arkisin klo 7–22.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Ilmalanpolulla 2.12.2020

Lisääntyneen työmaaliikenteen johdosta Ilmalanpolun jalankulku- ja pyöräilyreitti suljetaan toistaiseksi. Korvaava reitti Ilmalanrinteelle näkyy oheisessa kartassa. Pahoittelemme aiheutuvaa haittaa.

Tiedote – Vesikatko to 3.12.2020 osoitteissa Rahakamarinkatu 6, Hannanrinne 1 ja Hannanpenger 3
HSY tekee to 3.12.2020 vesijohdon liitostöitä, joiden aikana kiinteistöissä on vesikatko. Katkon arvioitu kesto on klo 08.30–12.00. HSY vastaa vesikatkoon liittyvästä tiedottamisesta: https://www.hsy.fi/vesi-ja-viemarit/vesikatkot-ja-hairiot/. Pahoittelemme häiriötä.

Tiedote – Muutos Ilmalankadun pysäkin sijaintiin ti 1.12.2020

Ilmalankadun pysäkki ”Ilmalantori” (H2088) siirretään kaivuutyöstä johtuen tiistaina 1.12.2020 tilapäisesti noin 100 metriä länteen päin. Lisätietoja HSL:n tiedotteesta https://www.hsl.fi/hsl/uutiset/liikennetiedote/2020/11/pysakki-ilmalantori-ilmalankadulla-siirtyy-1.12.

Viikolla 30.11.–4.12.2020 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaukolämmön ja -jäähdytyksen maarakennus- ja hitsaustöitä sekä kaapelisuojaputkituksia, rakennetaan sadevesilinjoja ja yhteiskäyttöpylvään perustuksia sekä puretaan vanhaa kaukolämpöputkea.
• Radiokadun itäisellä osuudella kaivetaan vesihuoltokaivantoa, rakennetaan vesihuolto- ja kaukolämpölinjoja sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla.
• Radiokadun läntisellä osuudella kaivetaan kaukolämpökaivantoa, rakennetaan vesijohto-, sadevesi- ja jätevesilinjoja, huuhdellaan valmistunutta vesijohtolinjaa sekä tehdään kallion poraus- ja kiilaustöitä Ilmalankadun kohdalla.
• Ilmalantorilla tehdään porapaalutustöitä, kallion poraus-, kiilaus- ja vaijerisahaustöitä, tukimuurien rakentamiseen liittyviä kalliotartuntoja sekä betonirakenteiden teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä.
• Radiokadun itäisellä osuudella ja Ilmalankadulla tehdään kallion poraus- ja kiilaustöitä viikon aikana myös ilta-aikaan. Työt lopetetaan meluluvan mukaisesti viimeistään klo 22. Pahoittelemme meluavasta työvaiheesta aiheutuvaa haittaa.

Tiedote – Länsi-Pasila–Pasilanraitio alueella on kaukolämmön jakelukeskeytys keskiviikkona 25.11.2020 klo 8–19. Pahoittelemme aiheutuvaa haittaa.
Keskeytys koskee seuraavia kiinteistöjä:
• Maistraatinkatu 3, 4, 5, 6, 7, 8
• Maistraatinportti 3
• Pasilan Puistotie 5, 8, 10
• Pasilanraitio 9, 10, 11, 12
• Ruutinkatu 3
Helen tiedottaa kiinteistöjä, joita keskeytykset koskevat. Lisätietoja myös Helenin sivuilla: https://www.helen.fi/suunnitellut-kayttokatkot/kaukol%C3%A4mm%C3%B6n-jakelukeskeytys-l%C3%A4nsi-pasila-pasilanraitio-287163.

Viikolla 23.–27.11.2020 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaukolämmön ja -jäähdytyksen maarakennus- ja hitsaustöitä sekä kaapelisuojaputkituksia, rakennetaan sadevesilinjoja ja yhteiskäyttöpylvään perustuksia sekä puretaan vanhaa kaukolämpöputkea.
• Radiokadun itäisellä osuudella kaivetaan vesihuolto- ja kaukolämpökaivantoja sekä poistetaan kalliota poraamalla ja kiilaamalla.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kallion poraus- ja kiilaustöitä, kaivetaan kaukolämpökaivantoa sekä rakennetaan vesijohto-, sadevesi- ja jätevesilinjoja.
• Ilmalantorilla tehdään porapaalutustöitä, kallion poraus-, kiilaus- ja vaijerisahaustöitä sekä betonirakenteiden teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Ilmalankadulla ke 18.11.2020 alkaen
Radiokadun, Ilmalankadun ja Ilmalankujan risteysalueella aloitetaan kaukolämpökaivannon kaivaminen, mistä johtuen ajoneuvoliikenne ohjataan ke 18.11.2020 alkaen tilapäisesti työkohteen ohi yhtä kaistaa pitkin. Samassa yhteydessä poistuu käytöstä kaksi risteysalueella olevaa suojatietä. Korvaava Ilmalankadun ylittävä suojatie rakennetaan Ilmalantori-pysäkin (H2087) läheisyyteen. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Viikolla 16.–20.11.2020 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaukolämmön maarakennus- ja hitsaustöitä ja kaapelisuojaputkituksia, rakennetaan sadevesilinjoja ja yhteiskäyttöpylvään perustuksia sekä puretaan vanhaa kaukolämpöputkea.
• Radiokadun itäisellä osuudella kaivetaan vesihuolto- ja kaukolämpökaivantoja sekä poistetaan kalliota poraamalla ja kiilaamalla.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kallion poraus- ja kiilaustöitä sekä rakennetaan kaukojäähdytys- ja vesihuoltolinjoja.
• Ilmalantorilla aloitetaan porapaalutustyöt sekä jatketaan kallion poraus-, kiilaus- ja vaijerisahaustöitä sekä tukimuurien teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Radiokadun itäisellä osuudella
Radiokujan risteysalueella jatketaan vesihuoltokaivannon kaivamista itään päin, minkä johdosta Radiokujan risteys suljetaan tilapäisesti. Tilapäinen ajoreitti Radiokujalle tulee kulkemaan Ylen liittymän kautta. Samassa yhteydessä Rahakamarinportin kohdalla olevien liikennevalojen vaikutusalue pitenee Radiokujan kohdalle asti. Liikennejärjestelyiden muutokset toteutetaan vaiheittain pe 13. – ma 16.11.2020 aikana. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Radiokadulla oleva pysäkki ”Iso Paja” (H2095) poistuu käytöstä maanantaina 16.11.2020. Lisätietoja HSL:n tiedotteessa:  https://www.hsl.fi/liikennetiedotteet/2020/pysakki-iso-paja-lansi-pasilassa-poistuu-kaytosta-1611-20867

Viikolla 9.–13.11.2020 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaukolämmön maa- ja asennustöitä ja kaapelisuojaputkituksia, rakennetaan sadevesilinjoja ja yhteiskäyttöpylvään perustuksia sekä puretaan vanhaa kaukolämpöputkea.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesijohto- ja sadevesilinjoja sekä tehdään kaapelisuojaputkituksia ja kaukolämpökaivannon täyttötöitä sekä työnaikaisia asfaltointeja ja liikennejärjestelyitä.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kallion poraus- ja kiilaustöitä sekä rakennetaan vesihuoltolinjoja, kaapelisuojaputkituksia, rakennekerroksia ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia.
• Ilmalantorilla tehdään kallion poraus-, kiilaus-, sahaus- ja räjäytystöitä sekä tukimuurien teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä.

Tiedote – Vesikatko ma 9.11.2020 osoitteessa Radiokatu 7
HSY tekee ma 9.11.2020 tonttivesijohdon muutostöitä, joiden aikana kiinteistössä on vesikatko. Katkon arvioitu kesto on klo 08.30–13.00. HSY vastaa vesikatkoon liittyvästä tiedottamisesta: https://www.hsy.fi/vesi-ja-viemarit/vesikatkot-ja-hairiot/. Pahoittelemme häiriötä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Radiokatu 13 kohdalla ma 9.11.2020 alkaen

Radiokatu 13 kohdalla aloitetaan tekemään vesijohdon liitoskaivantoa, minkä johdosta ajoneuvoliikenne ohjataan ma 9.11.2020 alkaen tilapäisesti työkohteen ohi yhtä kaistaa pitkin. Liikennejärjestelyn valmistelevia töitä tehdään jo pe 6.11.2020 aikana. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Viikolla 2.–6.11.2020 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla rakennetaan sadevesilinjoja, tehdään kaukojäähdytyksen asennustöitä ja kaapelisuojaputkituksia, rakennetaan yhteiskäyttöpylvään perustuksia sekä puretaan vanhaa kaukolämpöputkea.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesijohto- ja sadevesilinjoja sekä tehdään kaapelisuojaputkituksia ja kaukolämpökaivannon täyttötöitä.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kallion poraus- ja kiilaustöitä, kaivetaan vesihuoltokaivantoa sekä rakennetaan vesihuoltolinjoja, kaapelisuojaputkituksia, rakennekerroksia ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia.
• Ilmalantorilla valetaan tiistaina ensimmäinen tukimuuri. Lisäksi viikon aikana tehdään kallion poraus-, kiilaus-, sahaus- ja räjäytystöitä sekä tukimuurien rakentamiseen liittyviä kalliotartuntoja ja teline-, raudoitus- ja muottitöitä.

Tiedote – To 29.10.2020 on Pasilan alueella kaukolämmön jakelukeskeytyksiä kaukolämmön asennustöistä johtuen. Pahoittelemme aiheutuvaa haittaa.

Jakelukeskeytys klo 8.00–23.00 kiinteistöissä:
• Maistraatinkatu 3, 4, 5, 6, 7, 8
• Maistraatinportti 3
• Pasilan Puistotie 5, 8, 10
• Pasilanraitio 9, 10, 11, 12
• Ruutinkatu 3
• Tenderinlenkki 12
https://www.helen.fi/suunnitellut-kayttokatkot/kaukol%C3%A4mm%C3%B6n-jakelukeskeytys-keski-pasila-l%C3%A4nsi-pasila-vanha-ruskeasuo-286823

Jakelukeskeytys klo 8.00–17.00 kiinteistöissä:
• Hertanmäenkatu 4
• Leankatu 3, 4, 6, 7f
• Leanportti 2
• Pasilanraitio 13
• Radiokatu 6, 7, 9, 10, 11, 13, 20, 22
• Radiokuja 2, 4, 6
• Rahakamarinkatu 1, 2, 4, 6
• Rahakamarinportti 1, 2, 3
• Uutiskatu 2, 3
https://www.helen.fi/suunnitellut-kayttokatkot/kaukol%C3%A4mm%C3%B6n-jakelukeskeytys-keski-pasila-l%C3%A4nsi-pasila-vanha-ruskeasuo-286822

Viikolla 26.–30.10.2020 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla jatketaan sadevesilinjojen rakentamista, kaukolämmön ja -jäähdytyksen asennustöitä ja kaapelisuojaputkituksien tekemistä sekä aloitetaan vanhan kaukolämmön purkutyöt ja yhteiskäyttöpylvään perustuksien rakentaminen. Kaukojäähdytyksen jakelussa on keskeytys ma 26.10.2020 ja kaukolämmön jakelussa to 29.10.2020. Helen tiedottaa katkoksista kiinteistöjä, joita keskeytykset koskevat. Lisätietoja myös Helenin sivuilla: https://www.helen.fi/asiakaspalvelu/ajankohtaista/jakelukeskeytykset.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesijohto- ja sadevesilinjoja sekä tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaukolämpökaivannon täyttötöitä ja kallion poraus- ja kiilaustöitä.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kallion poraus- ja kiilaustöitä ja kaapelisuojaputkituksia, kaivetaan vesihuoltokaivantoa sekä rakennetaan vesihuoltolinjoja, rakennekerroksia ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia.
• Ilmalantorilla tehdään kallion poraus-, kiilaus- ja sahaustöitä sekä tukimuurien rakentamiseen liittyviä kalliotartuntoja ja teline-, raudoitus- ja muottitöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Radiokatu 13 kohdalla ma 26.10.2020

Radiokatu 13 kohdalla aloitetaan kaapeliputkituksien ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksien tekeminen, minkä takia jalankulkuväylä otetaan ma 26.10.2020 tilapäisesti työmaan käyttöön, ja jalankulku siirretään kulkemaan ajokaistojen viereen. Kulku talon ulko-oville järjestetään myös työvaiheiden ajan. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Kuuluttajankadun kohdalla to 22.10.2020

Vesihuoltokaivantoa jatketaan Radiokadulla Pasilan Urheiluhallilta kohti Kuuluttajankatua. Kohdassa olevat liikennevalot siirretään Kuuluttajankadun pohjoispuolelle ja ajoneuvoliikenne ohjataan työkohteen ohi yhtä kaistaa pitkin.
Muutos vaikuttaa myös jalankulkuun ja pyöräilyyn risteysalueella. Radiokatu 17 eteläpuolella oleva jalankulku- ja pyöräilyreitti sekä Kuuluttajankadun eteläpuolella oleva Radiokadun ylittävä suojatie suljetaan tilapäisesti.

Uudet liikennejärjestelyt otetaan käyttöön to 22.10.2020 aikana. Pahoittelemme työvaiheesta aiheutuvaa haittaa.

Tiedote – Vesikatko to 22.10.2020 osoitteessa Radiokatu 9
HSY tekee to 22.10. tonttivesijohdon muutostöitä, joiden aikana kiinteistössä on vesikatko. Katkon arvioitu kesto on klo 08.00–13.00. HSY vastaa vesikatkoon liittyvästä tiedottamisesta: https://www.hsy.fi/vesi-ja-viemarit/vesikatkot-ja-hairiot/. Pahoittelemme häiriötä.

Viikolla 19.–23.10.2020 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla jatketaan sadevesilinjojen rakentamista, kaukojäähdytyksen asennustöitä sekä kaapelisuojaputkituksien tekemistä.
• Radiokadun itäisellä osuudella jatketaan vesijohto- ja sadevesilinjojen rakentamista ja kaukolämmön hitsaustöitä sekä tehdään kaapeliputkituksia.
• Radiokadun läntisellä osuudella jatketaan kallion poraus- ja kiilaustöitä, vesihuoltolinjojen rakentamista sekä kaapelisuojaputkituksien ja rakennekerrosten tekemistä. Viikon aikana tehdään myös ensimmäisiä yhteiskäyttöpylvään perustuksia.
• Ilmalantorilla tehdään kallion poraus-, kiilaus- ja sahaustöitä sekä tukimuurien rakentamiseen liittyviä kalliotartuntoja ja teline-, raudoitus- ja muottitöitä.

Viikolla 12.–16.10.2020 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla jatketaan sadevesilinjojen rakentamista, tehdään kaukojäähdytyksen asennustöitä sekä aloitetaan kaapelisuojaputkituksien tekeminen. Viikon aikana jatketaan myös valmistuneen vesijohtolinjan huuhtelutöitä.
• Radiokadun itäisellä osuudella jatketaan kallion kiilaustöitä, vesijohtolinjan rakentamista ja kaukolämmön hitsaustöitä sekä aloitetaan sadevesilinjan rakentaminen.
• Radiokadun läntisellä osuudella jatketaan kallion poraus- ja kiilaustöitä, vesihuoltolinjojen rakentamista sekä kaapelisuojaputkituksien ja rakennekerrosten tekemistä.
• Ilmalantorilla valetaan maanantaina ensimmäiset tukimuurien perustukset. Lisäksi viikon aikana jatketaan louhintatöitä sekä tehdään tukimuurien rakentamiseen liittyviä kalliotartuntoja ja teline-, raudoitus- ja muottitöitä.

Viikonlopputöitä Pasilankadulla
Pasilankadulla tehdään poikkeuksellisesti kaukokylmäjohdon hitsaustöitä lauantaina 10.10.2020. Töistä ei pitäisi aiheutua häiritsevää melua lähikiinteistöihin.

Viikolla 5.–9.10.2020 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla jatketaan vesijohto- ja sadevesilinjojen rakentamista sekä tehdään kaukojäähdytyksen asennustöitä. Viikon aikana tehdään myös valmistuvan vesijohtolinjan huuhtelutöitä.
• Radiokadun itäisellä osuudella jatketaan maankaivuutöitä, kallion poraus- ja kiilaustöitä ja vesihuoltolinjojen rakentamista sekä aloitetaan kaukolämmön asennustyöt.
• Radiokadun läntisellä osuudella jatketaan kaukolämpö- ja vesijohtolinjojen rakentamista sekä kaapelisuojaputkituksien tekemistä. Kaukolämmön jakelussa on keskeytys ma 5.10.2020. Helen tiedottaa katkoksesta kiinteistöjä, joita keskeytys koskee.
• Ilmalantorilla jatketaan louhintatöitä ja tukimuurin rakentamiseen liittyviä raudoitus- ja muottitöitä.

Viikolla 28.9.–2.10.2020 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla jatketaan vesijohto- ja sadevesilinjojen rakentamista sekä tehdään kaukojäähdytyksen valmistelevia töitä. Viikon aikana tehdään myös rakennetun vesijohtolinjan huuhtelutöitä.
• Radiokadun itäisellä osuudella jatketaan maankaivuutöitä, kallion poraus- ja kiilaustöitä, kaukolämmön rakentamisen valmistelevia töitä sekä vesihuoltolinjojen rakentamista.
• Radiokadun läntisellä osuudella jatketaan kallion poraus- ja kiilaustöitä, kaukolämpö- ja vesijohtolinjan rakentamista sekä kaapelisuojaputkituksien tekemistä.
• Ilmalantorilla jatketaan louhintatöitä ja tukimuurin rakentamiseen liittyviä raudoitus- ja muottitöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Liikennevalot Rahakamarinportin kohdalle ma 28.9.2020

Vesihuoltokaivannon takia liikenteen käytössä oleva katuosuus kapenee Rahakamarinportin kohdalla. Ajoneuvoliikenne tullaan ohjaamaan liikennevaloilla työkohteen ohi yhtä kaistaa pitkin. Liikennevalot asennetaan ja otetaan käyttöön ma 28.9.2020 aikana. Pahoittelemme työvaiheesta aiheutuvaa haittaa.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Pasilankadulla ma 28.9.2020

Maanantaista 28.9. alkaen Pasilankadulla sijaitseva pysäkki ”Eevanmäki” siirtyy noin 100 metriä etelään päin. Katso myös HSL:n tiedote.

Samassa yhteydessä Pasilan poliisitalojen välissä oleva kulkuväylä Pasilankadulta Pasilanraitiolle suljetaan liikenteeltä ja alue otetaan työmaa-alueeksi.

Viikola 21.–25.9.2020 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla jatketaan kallion louhintatöitä, vesijohto- ja sadevesilinjojen rakentamista sekä aloitetaan tilapäisen bussipysäkin rakentaminen.
• Radiokadun itäisellä osuudella jatketaan maankaivuutöitä, kallion poraus- ja kiilaustöitä ja kaukolämmön valmistelevia töitä sekä aloitetaan vesihuoltolinjojen rakentaminen.
• Radiokadun läntisellä osuudella jatketaan kallion poraus- ja kiilaustöitä, kaukolämpö- ja vesijohtolinjan rakentamista sekä aloitetaan kaapelisuojaputkituksien tekeminen.
• Ilmalantorilla jatketaan louhintatöitä ja aloitetaan tukimuurin rakentamiseen liittyvät teline- ja muottityöt.

Radiokadun molemmilla osuuksilla tehdään kallion poraus- ja kiilaustöitä myös ilta-aikaan. Työnteko lopetetaan viimeistään klo 22. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Liikennejärjestelytiedote – Radiokadun ja Leanportin risteys

Radiokadun ja Leanportin risteysalueella aloitetaan maanantaina 21.9.2020 kaivuutöitä, jotka vaikuttavat liikenteeseen väliaikaisesti. Paikalla on töiden ajan liikenteenohjaajia ohjaamassa. Työvaiheen ajaksi Leanportin länsipuolella oleva Radiokadun ylittävä suojatie siirretään väliaikaisesti Leanportin itäpuolelle. Liikennejärjestelyt palautetaan ennalleen kaivuutöiden valmistuttua.

Viikolla 14.–18.9.2020 tehtäviä töitä
• Ilmalantorilla jatketaan louhintatöitä.
• Radiokadun läntisellä osuudella jatketaan maankaivuutöitä sekä aloitetaan kaukolämmön ja -jäähdytyksen rakentaminen. Pasilan Urheiluhallin kohdalla jatketaan kallion poraus- ja kiilaustöiden tekemistä myös ilta-aikaan. Työnteko lopetetaan viimeistään klo 22. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.
• Radiokadun itäisellä osuudella jatketaan maankaivuutöitä sekä aloitetaan kallion poraus- ja kiilaustöitä ja kaukolämmön valmistelevia töitä.
• Pasilankadulla jatketaan louhintatöitä, vesihuoltolinjojen rakentamista sekä maankaivuutöitä.

Iltatöitä Radiokadun läntisellä osuudella 8.–11.9.2020
Radiokadun läntisellä osuudella Pasilan Urheiluhallin kohdalla tehdään kallion iskuvasarointi- ja kiilaustöitä tämän viikon ajan myös ilta-aikaan. Työt ovat meluavia ja ne lopetetaan meluluvan mukaisesti klo 22 mennessä. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Viikolla 7.–11.9.2020 tehtäviä töitä
• Ilmalantorilla jatketaan louhintatöitä ja betonirakenteiden purkamista.
• Radiokadun läntisellä osuudella jatketaan maankaivuutöitä, kaukolämmön ja -jäähdytyksen rakentamisen valmistelevia töitä sekä kallion poraus- ja kiilaustöitä. Kaukojäähdytyksen jakeluun tulee keskeytys ke 9.9.2020. Helen tiedottaa katkoksesta kiinteistöjä, joita keskeytys koskee.
• Radiokadun itäisellä osuudella aloitetaan maankaivuutyöt työmaa-alueeksi otetuilla alueilla.
• Pasilankadulla jatketaan louhintatöitä, vesihuoltolinjojen rakentamista sekä maankaivuutöitä.

Sähkökatko 3.9.2020 – Radiokatu 11
Työmaalla on havaittu sähkökaapelin katkenneen Radiokatu 11 kohdalla. Korjaus on tilattu ja tilanne toivottavasti saadaan ennalleen pikaisesti.
Pahoittelemme asukkaille aiheutuvaa haittaa.
Päivitys klo 17.30: Sähköt palautuneet käyttöön.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Radiokadun itäisellä osuudella pe 4.9.2020

Liikennejärjestelyt Radiokadun itäisellä osuudella muuttuvat tulevien työvaiheitten takia pe 4.9.2020 aikana seuraavasti:
• Ajokaistat tullaan päivän aikana siirtämään kadun keskialueelle ja nykyiset ajokaistat ottamaan työmaa-alueeksi.
• Radiokadun itäisessä päädyssä välillä Leanportti–Pasilankatu ajokaistat siirtyvät kadun pohjoisreunaan. Työmaa-alueeksi otetaan keskialueen lisäksi eteläreuna, missä aloitetaan kaukolämpölinjan rakentaminen.
• Radiokadun pohjoispuolen jalankulku ja pyöräily aluetta kavennetaan välillä Rahakamarinportti–Radiokuja vesihuoltolinjojen rakentamisen takia. Jalankulku reitillä säilyy, mutta pyöräilijät ohjataan kulkemaan Radiokadun etelänpuoleista reittiä, joka pysyy ennallaan.
• Kaksi Radiokadun pysäkkiä (H2092 ja H2093, ”Radiokatu”) poistuvat käytöstä, lisätietoja HSL:n tiedotteessa.

Opaskartta muuttuvista liikennejärjestelyistä.

Viikolla 31.8.–4.9.2020 tehtäviä töitä
• Ilmalantorilla jatketaan louhintatöitä ja betonirakenteiden purkamista.
• Radiokadun läntisellä osuudella jatketaan maankaivuutöitä, kaukokylmän ja -lämmön rakentamisen valmistelevia töitä sekä kallion poraus- ja kiilaustöitä.
• Radiokadun itäisellä osuudella jatketaan kaapelisuojaputkituksia ja kadun keskialueen täyttötöitä, joiden valmistuttua aloitetaan keskialueen asfaltointi. Loppuviikolla ajokaistat tullaan siirtämään keskialueelle ja nykyiset ajokaistat ottamaan työmaa-alueeksi. Muuttuvista liikennejärjestelyistä tiedotetaan tarkemmin viikon aikana.
• Pasilankadulla jatketaan louhintatöitä, vesihuoltolinjojen rakentamista sekä maankaivuutöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Liikennevalot Pasilan Urheiluhallin kohdalle

Vesihuoltokaivannosta johtuen liikenteen käytössä oleva katuosuus kapenee Pasilan Urheiluhallin ja Radiokatu 24 kohdalla. Ajoneuvoliikenne tullaan ohjaamaan liikennevaloilla työkohteen ohi yhtä kaistaa pitkin. Liikennevalot asennetaan ja otetaan käyttöön ke 26.8.2020 aikana. Pahoittelemme työvaiheesta aiheutuvaa haittaa. Järjestely ei aiheuta muutoksia jalankulun ja pyöräilyn reittiin.

Viikolla 24.8.–28.8.2020 tehtäviä töitä
• Ilmalantorilla jatketaan louhintatöitä ja betonirakenteiden purkamista.
• Radiokadun läntisellä osuudella jatketaan maankaivuutöitä sekä aloitetaan kaukokylmän ja -lämmön rakentamisen valmistelevat työt ja viime viikolle suunnitellut kallion poraus- ja kiilaustyöt.
• Radiokadun itäisellä osuudella jatketaan kadun keskialueen täyttötöitä ja kaapelisuojaputkituksia.
• Pasilankadulla jatketaan louhintatöitä, vesihuoltolinjojen rakentamista ja maankaivuutöitä sekä aloitetaan kaukolämmön rakentamisen valmistelevat työt.

Viikolla 17.8.–21.8.2020 tehtäviä töitä
• Ilmalantorilla jatketaan maankaivuutöitä, kalliopintojen esiin kaivamista, louhintatöitä ja betonirakenteiden purkamista.
• Radiokadun läntisellä osuudella jatketaan maankaivuutöitä ja poistetaan kiveyksiä sekä aloitetaan kallion poraus- ja kiilaustyöt.
• Radiokadun itäisellä osuudella jatketaan kadun keskialueen maankaivuutöitä ja kaapelisuojaputkituksia.
• Pasilankadulla jatketaan maankaivuutöitä ja vesihuoltolinjojen rakentamista sekä aloitetaan louhintatyöt.

Viikolla 10.8.–14.8.2020 tehtäviä töitä
• Ilmalantorilla jatketaan maankaivuutöitä ja kalliopintojen esiin kaivamista sekä aloitetaan louhintatyöt.
• Radiokadun läntisellä osuudella rakennetaan tilapäisiä liikennejärjestelyitä ja aloitetaan maankaivuutöitä sekä poistetaan kiveyksiä.
• Radiokadun itäisellä osuudella jatketaan kadun keskialueen maankaivuutöitä ja kaapelisuojaputkituksia.
• Pasilankadulla jatketaan maankaivuutöitä ja vesihuoltolinjojen rakentamista.

Opaskartta Ilmalantorin alueen ja Radiokadun läntisen osuuden muuttuvista liikennejärjestelyistä.

Maanantaista 10.8.2020 alkaen Radiokadulla sijaitsevat ”Tv-keskus”-pysäkit siirretään noin 100 metriä kohti Länsi-Pasilaa. Lisätietoja pysäkkien uusista sijainneista löytyy HSL:n tiedotteesta.

Viikolla 3.8.–7.8.2020 tehtäviä töitä
• Ilmalantorilla jatketaan maankaivuutöitä ja kalliopintojen esiin kaivamista sekä puretaan vanhoja betonirakenteita.
• Radiokadulla jatketaan kadun keskialueen maankaivuutöitä, aloitetaan kaapelisuojaputkitukset sekä valmistellaan pysäkkien siirtämistä.
• Pasilankadulla jatketaan maankaivuutöitä ja aloitetaan vesihuoltolinjojen rakentaminen.

Viikolla 27.7.–31.7.2020 tehtäviä töitä
• Ilmalantorilla tehdään maankaivuutöitä ja kaivetaan esiin kalliopintaa louhittavilla alueilla.
• Radiokadulla jatkuu liikennejärjestelyiden rakentaminen, kaadetaan katupuita, poistetaan istutuksia ja kiveyksiä sekä tehdään maankaivuutöitä.
• Pasilankadulla kaadetaan katupuita ja aloitetaan maankaivuutyöt louhittavilla alueilla.

Viikolla 20.7.–24.7.2020 alkavat työt
• Työmaan infotaulujen ja työmaasta varoittavien liikennemerkkien asennus
• Ilmalantorin liikennejärjestelyiden rakentaminen, lisäksi Ilmalantorin alueella aloitetaan puiden kaataminen, pintamaan poisto sekä työmaateiden teko
• Pasilankadun liikennejärjestelyiden rakentaminen
• Radiokadun liikennejärjestelyiden rakentaminen

Opaskartta muuttuvista liikennejärjestelyistä töiden valmistuttua.

Tietoa työmaasta ja alueellinen kartta

Ilmalan raitiotien rakentamisen alueet kartalla
Ilmalan raitiotien rakentamisen alueet kartalla

Työajat ja työmaan melua aiheuttavat työvaiheet
Urakassa tehtäviä häiritsevää melua aiheuttavia työvaiheita ovat kallion poraus, kallion louhinta, louheen kuormaus sekä kallion ja betonirakenteiden rikotus iskuvasaroimalla. Edellä mainittuja työvaiheita voimme tehdä urakka-alueella Helsingin ympäristöpalveluiden myöntämän luvan mukaisesti arkisin klo 7–22. Pasilankadun ja Ilmalantorin työkohteilla edellä mainittuja töitä saamme tehdä myös lauantaisin klo 9–16. Työt tehdään pääasiassa arkisin klo 7–18. Poikkeustilanteessa työskennellään myös iltaisin ja viikonloppuisin. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Katso usein kysytyt kysymykset Ilmalan raitiotie Helsingin kaupungin Katujen rakentaminen -sivulta.

Hiilineutraalit ja resurssiviisaat yritysalueet HNRY -hanke on mukana kehittämässä Helsingin rakennustyömaita päästöttömiksi. Ilmalan raitiotien työmaalla kaupunki ja urakoitsija kehittävät yhdessä energiankulutuksen seurantaa ja päästöjen raportointia.

Yhteystiedot

Parhaiten tavoitat meidät sähköpostitse osoitteesta ilmalanratikka@grk.fi tai Uusi Pasila -Facebook -ryhmän kautta.

Työmaapäällikkö
Mikko Parkkinen, GRK Infra Oy, puh. 050 462 5709, mikko.parkkinen@grk.fi

Helsingin kaupungin projektipäällikkö
Juuso Luoto, Helsingin kaupunkiympäristön toimiala, puh. 09 310 39954, juuso.luoto@hel.fi