Ilmalan ratikka

Tervetuloa seuraamaan Ilmalan ratikka -hankkeen viestintää!

Päivitämme säännöllisesti tälle sivulle sekä Uusi Pasila -Facebook -ryhmään työmaan tilanteen ja kuulumiset.

Helsingin kaupunki rakennuttaa Pasilan ja Ilmalan alueella Ilmalan raitiotie -rakennusurakan. Urakan päätoteuttajana toimii GRK Infra Oy. Rakennettava raitiotie on jatkoa nykyiselle 9-linjalle. Ratikoiden päätepysäkit tulevat olemaan uudella Ilmalantorilla, joka rakennetaan Ilmalan aseman viereen. Raitiotien rakentamisen yhteydessä uusitaan Pasilankadun ja Radiokadun kunnallistekniikkaa, kuten vesiputkia, viemäreitä ja kaapeleita. Ratikkalinjan jatkon myötä alueen liikenneyhteydet paranevat. Myös kävely ja pyöräily on entistä turvallisempaa ja viihtyisämpää, sillä Radiokadulle rakennetaan yksisuuntaiset pyörätiet.

Liikenne- ja työmaatiedotteet

Tiedote – Kaukolämmön jakelukeskeytys ke 21.4.2021
Helen tekee kaukolämmön liitostöitä, mistä johtuen Länsi-Pasilan alueella on kaukolämmön jakelukeskeytys ke 21.4.2021 klo 8–17.
Keskeytys koskee seuraavia kiinteistöjä:
• Leankatu 5
• Hertanmäenkatu 4
• Leankatu 3, 4, 6, 7f
• Leanportti 2
• Pasilanraitio 13
• Radiokatu 6, 7, 9, 10
• Radiokuja 2, 4, 6
• Rahakamarinportti 1
Helen vastaa jakelukeskeytykseen liittyvästä tiedottamisesta: https://www.helen.fi/suunnitellut-kayttokatkot/kaukol%C3%A4mm%C3%B6n-jakelukeskeytys-288761

Viikolla 19.–23.4.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään maankaivuutöitä, kaukolämpökaivannon täyttötöitä, kaapelisuojaputkituksia ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia, rakennetaan sadevesilinjoja sekä asennetaan raitiotiekiskoja.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja sekä tehdään kaukolämmön maarakennus- ja hitsaustöitä, vesihuoltokaivantojen täyttötöitä ja kaapelisuojaputkituksia.
• Radiokadun läntisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään vesihuoltokaivantojen kaivuutöitä, kaukolämmön ja -jäähdytyksen maarakennustöitä, kaapelisuojaputkituksia, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia ja liikennejärjestelyihin liittyviä asfaltointeja sekä poistetaan kalliota vesijohtokaivannosta poraamalla ja kiilaamalla.
• Ilmalantorilla tehdään kallioankkureiden ja -tartuntojen poraus- ja asennustöitä, porapaalujen raudoitus- ja betonointitöitä, kallioseinämän lujitustöitä sekä tukimuurien teline-, raudoitus-, muotti-, betonointi- ja vesieristystöitä.

Pasilankadulla tehdään viikonloppuna 17.–18.4.2021 raitiotiekiskojen hitsaustöitä. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Tiedote – Vesikatko to 15.4.2021 osoitteessa Rahakamarinportti ja Radiokatu
HSY tekee to 15.4.2021 vesijohdon tonttihaaran liitostöitä, joiden aikana kiinteistöissä on vesikatko. Katkon arvioitu kesto on klo 8.00–14.00. HSY vastaa vesikatkoon liittyvästä tiedottamisesta: https://www.hsy.fi/vesi-ja-viemarit/vesikatkot-ja-hairiot/.

Viikolla 12.–16.4.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään maankaivuutöitä, kaukolämpökaivannon täyttötöitä, kaapelisuojaputkituksia ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia, rakennetaan sadevesilinjoja sekä asennetaan raitiotiekiskoja.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja sekä tehdään kaukolämmön maarakennustöitä, vesihuoltokaivantojen täyttötöitä ja kaapelisuojaputkituksia.
• Radiokadun läntisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään vesihuoltokaivantojen kaivuutöitä, kaukolämpökaivannon täyttötöitä, kaapelisuojaputkituksia ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia sekä poistetaan kalliota vesijohtokaivannosta poraamalla ja kiilaamalla.
• Ilmalantorilla tehdään kallioankkureiden ja -tartuntojen poraus- ja asennustöitä, porapaalujen raudoitus- ja betonointitöitä, kallioseinämän lujitustöitä sekä tukimuurien teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä.

Ilmalantorilla ei betonitukimuuria maalattu muuten vain mustaksi tällä viikolla. Tukimuurien maata vasten tuleviin pintoihin levitetään kosteutta eristävää kumibitumia.

Ilmalan raitiotieyhteyden rakentamisen valmiusaste 3/2021

Kuvassa näkyvät hankkeen valmiusasteprosentit maaliskuun lopun tilanteessa.
Louhintoja on maaliskuun aikana jatkettu Radiokadulla ja Ilmalantorilla. Lisäksi Pasilankadulta poistettiin kaivannoista löytynyttä kalliota. Louhinnoista valmiina on noin 94 %. *Louhinnan määrä on lisääntynyt urakan edetessä, sillä kaivannoissa on tullut esiin poistettavaa kalliota huomattavasti suunniteltua enemmän.
Uusien ja siirrettävien vesijohtolinjojen töistä valmiina on 87 % ja kaukolämpö- ja kaukojäähdytyslinjojen töistä 75 %.
Raitiotien asennus aloitettiin Pasilankadulla maaliskuun viimeisellä viikolla. Kiskoja on asennettu 2 %.

Tiedote – Kaukolämmön jakelukeskeytykset ke 7.4.2021 ja to 8.4.2021
Helen tekee kaukolämmön liitostöitä, mistä johtuen Länsi-Pasilan alueella on kaksi kaukolämmön jakelukeskeytystä.

Keskeytys ke 7.4.2021 klo 8–22 koskee seuraavia kiinteistöjä:
Radiokatu 17; Ilmala 2; Ilmalankatu 1, 2; Ilmalantori 1, 1a, 2; Kuuluttajankatu 2, 4, 6; Radiokatu 17, 19; Televisiokatu 11

Keskeytys to 8.4.2021 klo 8–22 koskee seuraavia kiinteistöjä:
Radiokatu 1; Hertanmäenkatu 4; Leankatu 3, 4, 6, 7f; Leanportti 2; Pasilanraitio 13; Radiokatu 6, 7, 9, 10, 11, 13, 20, 22; Radiokuja 2, 4, 6; Rahakamarinkatu 1, 2, 4, 6; Rahakamarinportti 1, 2, 3; Uutiskatu 2, 3

Helen vastaa jakelukeskeytyksiin liittyvästä tiedottamisesta:
7.4.2021: https://www.helen.fi/suunnitellut-kayttokatkot/kaukol%C3%A4mm%C3%B6n-jakelukeskeytys-288586
8.4.2021: https://www.helen.fi/suunnitellut-kayttokatkot/kaukol%C3%A4mm%C3%B6n-jakelukeskeytys-288587

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Radiokadun ja Uutiskadun risteyksessä ti 6.4.2021
Radiokadun ja Uutiskadun risteyksessä aloitetaan ti 6.4.2021 vesijohdon rakentamiseen liittyvät maankaivuutyöt, mistä johtuen ajokaistoja siirretään Radiokadun reunoille. Töiden ajan Radiokadulta Uutiskadulle kääntyminen pohjoisesta tultaessa on kielletty. Myös Uutiskadulta Radiokadulle etelään päin kääntyminen on kielletty. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Viikolla 6.4.–9.4.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään maankaivuutöitä, kaukolämmön maarakennustöitä, kaapelisuojaputkituksia ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia sekä asennetaan raitiotiekiskoja.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään vesihuoltokaivantojen täyttötöitä ja kaapelisuojaputkituksia sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla.
• Radiokadun läntisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään vesihuoltokaivantojen kaivuutöitä, kaukolämmön maarakennus- ja hitsaustöitä, kaapelisuojaputkituksia ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla.
• Ilmalantorilla tehdään kallioankkureiden ja -tartuntojen poraus- ja asennustöitä, kallioseinämän lujitustöitä sekä tukimuurien teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä.

Ilmalantorilla tehdään pääsiäisen aikana marras–joulukuussa paikalleen porattujen porapaalujen pesu- ja huuhtelutöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Ilmalankadulla
Kaukolämpötyöt Ilmalankadulla on saatu valmiiksi ja molemmat ajokaistat on otettu takaisin käyttöön. Ilmalankadun pysäkki ”Ilmalantori” (H2088) palaa omalle paikalleen ti 6.4.2021.

Tiedote – HKL tekee yötöitä Pasilankadulla ke 31.3.–to 1.4.2021
HKL tekee ratasähköpylvään siirtoon liittyviä töitä Pasilankadulla Kyllikinportin ja Höyrykadun risteyksessä keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Pahoittelemme mahdollista häiriötä.

Tiedote – Vesikatko ke 31.3.2021 osoitteissa Leankatu, Hertanmäenkatu, Pasilan Puistotie ja Radiokatu
HSY tekee ke 31.3.2021 vesijohdon liitostöitä, joiden aikana kiinteistöissä on vesikatko. Katkon arvioitu kesto on klo 8.30–12.00. HSY vastaa vesikatkoon liittyvästä tiedottamisesta: https://www.hsy.fi/vesi-ja-viemarit/vesikatkot-ja-hairiot/.

Viikolla 29.3.–1.4.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla rakennetaan sadevesilinjoja, tehdään maankaivuutöitä, kaukolämmön maarakennustöitä, kaapelisuojaputkituksia ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia sekä asennetaan raitiotiekiskoja.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään maankaivuutöitä ja kaapelisuojaputkituksia sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla.
• Radiokadun läntisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään kaukolämmön maarakennus- ja hitsaustöitä, kaapelisuojaputkituksia, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia ja asfaltointeja sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla, kiilaamalla ja iskuvasaroimalla.
• Ilmalantorilla tehdään kallioankkureiden poraustöitä, kallioseinämän lujitustöitä sekä tukimuurien teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä.

Ensimmäiset kiskojanat tuotiin viikolla 12 työmaalle Pasilankadun pohjoispäähän.
Kiskojanat hitsataan kiinni toisiinsa työmaalla.

Tiedote – Räjäytystöitä Pasilankadulla 24.3.2021
Pasilankadulla on kaivannosta tullut esiin kalliota, jota louhitaan räjäyttämällä. Päivän aikana tehdään kolme räjäytystä. Pahoittelemme häiriötä.

Viikolla 22.–26.3.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla rakennetaan sadevesilinjoja, tehdään maankaivuutöitä, kaukolämmön maarakennustöitä, kaapelisuojaputkituksia ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia sekä aloitetaan raitiotiekiskojen asentaminen.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään maankaivuutöitä ja kaapelisuojaputkituksia sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla.
• Radiokadun läntisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään kaukolämmön maarakennus- ja hitsaustöitä, kaapelisuojaputkituksia ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla, kiilaamalla ja iskuvasaroimalla.
• Ilmalantorilla tehdään kallion poraus- ja louhintatöitä ja kallioseinämän lujitustöitä sekä tukimuurien teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä.

Radiokadulla rakennetaan lähes koko kadun matkalle uudet kaukolämpölinjat, jotta vanhat raitiotiekiskojen alle jäävät linjat päästään purkamaan.

Tiedote – Kaukojäähdytyksen jakelukeskeytys ja iltatöitä Radiokadulla ja Ilmalankadulla ti 16.3.2021
Helen tekee kaukojäähdytyksen liitostöitä Radiokatu 24 läheisyydessä ja Ilmalankadulla, mistä johtuen Länsi-Pasilan alueella on kaukojäähdytyksen jakelukeskeytys ti 16.3.2021 klo 8–24.
Keskeytys koskee seuraavia kiinteistöjä:
• Radiokatu 21
• Ilmalanportti 2a, 2b
• Ilmalantori 1, 2
• Kuuluttajankuja 6, 8-2
• Televisiokatu 11
• Uutiskatu 2
Helen vastaa jakelukeskeytykseen liittyvästä tiedottamisesta: https://www.helen.fi/suunnitellut-kayttokatkot/kaukoj%C3%A4%C3%A4hdytyksen-jakelukeskeytys-288368

Viikolla 15.–19.3.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla rakennetaan sadevesilinjoja sekä tehdään maankaivuutöitä, kaukolämmön maarakennustöitä, kaapelisuojaputkituksia, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia ja tältä viikolta siirtyneitä työnaikaisiin liikennejärjestelyihin liittyviä asfaltointeja.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja ja tehdään vesijohdon huuhtelu sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla.
• Radiokadun läntisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään kaukolämmön ja -jäähdytyksen maarakennus-, hitsaus- ja liitostöitä, kaapelisuojaputkituksia ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla, kiilaamalla ja iskuvasaroimalla.
• Ilmalantorilla tehdään kallion poraus- ja louhintatöitä sekä tukimuurien teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä.

Radiokadun läntisellä osuudella on uusi rakennettu runkovesilinja liitetty nykyiseen vesijohtolinjaan ja otettu käyttöön tällä viikolla.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Pasilankadulla

Pasilankatu 16 kohdalla jalankulun ja pyöräilyn reitti siirrettiin Poliisitalon seinustalle. Ensi viikolla samassa kohdassa ajokaistoja siirretään, siten että kaistojen välinen alue saadaan työalueeksi.

Tiedote – Kaukolämmön jakelukeskeytys ja yötöitä Ilmalankadulla to 11.3.2021
Helen tekee kaukolämmön liitostöitä Ilmalankadulla, mistä johtuen Länsi-Pasilan alueella on kaukolämmön jakelukeskeytys to 11.3. klo 8 – pe 12.3.2021 klo 2.
Keskeytys koskee seuraavia kiinteistöjä:
• Ilmalankatu 2
• Ilmala 2
• Ilmalankatu 1, 2, 4, 6
• Ilmalanportti 2a, 2b, 2d
• Ilmalantori 1, 1a, 2
• Kuuluttajankatu 2, 4, 6
• Kuuluttajankuja 6
• Radiokatu 17, 19
• Televisiokatu 11
Helen vastaa jakelukeskeytykseen liittyvästä tiedottamisesta: https://www.helen.fi/suunnitellut-kayttokatkot/kaukol%C3%A4mm%C3%B6n-jakelukeskeytys-288264

Tiedote – Helen tekee yötöitä Ilmalankadulla ma 8.3. – ti 9.3.2021
Helen tekee Ilmalankadulla kaukolämpö ja -jäähdytystöihin liittyen kaivon pesua maanantain ja tiistain välisenä yönä klo 3 alkaen. Työn arvioitu kesto on 2 tuntia. Pahoittelemme häiriötä.

Tiedote – Kaukojäähdytyksen jakelukeskeytys ja iltatöitä Radiokadulla ja Ilmalankadulla ke 10.3.2021 > MUUTOS: JAKELUKESKEYTYS JA ILTATYÖT PERUUNTUVAT PAKKASEN TAKIA. UUSI AJANKOHTA ILMOITETAAN SEN VARMISTUTTUA.
Helen tekee kaukojäähdytyksen liitostöitä Radiokatu 24 läheisyydessä ja Ilmalankadulla, mistä johtuen Länsi-Pasilan alueella on kaukojäähdytyksen jakelukeskeytys ke 10.3.2021 klo 8–24.
Keskeytys koskee seuraavia kiinteistöjä:
• Radiokatu 19
• Ilmalanportti 2a, 2b
• Ilmalantori 1, 2
• Kuuluttajankuja 6, 8-2
• Televisiokatu 11
• Uutiskatu 2
Helen vastaa jakelukeskeytykseen liittyvästä tiedottamisesta: https://www.helen.fi/suunnitellut-kayttokatkot/kaukoj%C3%A4%C3%A4hdytyksen-jakelukeskeytys-288263

Viikolla 8.–12.3.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla rakennetaan sadevesilinjoja sekä tehdään maankaivuutöitä, kaukolämmön maarakennustöitä, kaapelisuojaputkituksia, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia ja työnaikaisiin liikennejärjestelyihin liittyviä asfaltointeja.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla.
• Radiokadun läntisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään kaukolämmön maarakennustöitä, kaukojäähdytyksen hitsaus- ja liitostöitä, kaapelisuojaputkituksia ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla, kiilaamalla ja iskuvasaroimalla. Ilmalankadun kohdalla tehdään kaukolämmön hitsaus- ja liitostöitä.
• Ilmalantorilla tehdään kallion poraus- ja kiilaustöitä sekä tukimuurien teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kallion poraus- ja kiilaustöitä viikon aikana myös ilta-aikaan. Työt lopetetaan meluluvan mukaisesti viimeistään klo 22. Pahoittelemme meluavasta työvaiheesta aiheutuvaa haittaa.

Viikolla 9 Ilmalantorilla valettiin ensimmäistä noin 15 m korkuista betonitukimuuria.
Ennen työn aloittamista muurin muotista poistettiin vesihöyryllä edellisenä päivänä satanutta lunta.

Ilmalan raitiotieyhteyden rakentamisen valmiusaste 2/2021

Kuvassa näkyvät hankkeen valmiusasteprosentit helmikuun lopun tilanteessa.
Louhintoja on helmikuun aikana jatkettu Radiokadulla, Ilmalankadulla ja Ilmalantorilla. Louhinnoista valmiina on noin 87 %. * Louhinnan määrä on lisääntynyt urakan edetessä, sillä kaivannoissa on tullut esiin poistettavaa kalliota huomattavasti suunniteltua enemmän.
Uusien ja siirrettävien vesijohtolinjojen töistä valmiina on 72 % ja kaukolämpö- ja kaukojäähdytyslinjojen töistä 67 %.
Raitiotien asennus aloitetaan sään salliessa maaliskuun loppupuolella Pasilankadulla.

Viikolla 1.–5.3.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään maankaivuutöitä, kaukolämmön maarakennus-, hitsaus- ja liitostöitä, kaapelisuojaputkituksia ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia sekä rakennetaan sadevesilinjoja.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja ja kaapelisuojaputkituksia sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla.
• Radiokadun läntisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään kaukolämmön maarakennustöitä, kaapelisuojaputkituksia ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia, puretaan vanhaa vesijohtolinjaa sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla, kiilaamalla ja iskuvasaroimalla. Ilmalankadun kohdalla tehdään kaukolämmön hitsaustöitä.
• Ilmalantorilla tehdään kallion poraus- ja kiilaustöitä sekä tukimuurien teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä.

Radiokadulle on saapunut punaisia mattoja. Kuluneen viikon aikana on routaista maata sulatettu roudansulatuslaitteistolla, jonka maahan levitetyissä letkuissa kiertää kuumaa nestettä. Lämpö vähitellen sulattaa maan pintakerroksia, ja peitteet estävät lämmön haihtumista ilmaan.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Radiokadulla ma 1.3.2021 
Radiokadulla välillä Rahakamarinportti–Hannanportti aloitetaan ma 1.3.2021 kaukolämmön rakentamiseen liittyvät kaivuutyöt, mistä johtuen ajokaistat siirretään Radiokadun länsireunaan.

Tiedote – Kaukolämmön jakelukeskeytys ma 1.3.2021
Helen tekee kaukolämmön liitostöitä, mistä johtuen Länsi-Pasilan alueella on kaukolämmön jakelukeskeytys ma 1.3.2021 klo 8–19.
Keskeytys koskee seuraavia kiinteistöjä:
• Radiokatu 1
• Hertanmäenkatu 4
• Leankatu 3, 4, 6, 7f
• Leanportti 2
• Pasilanraitio 13
• Radiokatu 6, 7, 9, 10, 11, 13, 20, 22
• Radiokuja 2, 4, 6
• Rahakamarinkatu 1, 2, 4, 6
• Rahakamarinportti 1, 2, 3
• Uutiskatu 2, 3
Helen vastaa jakelukeskeytykseen liittyvästä tiedottamisesta: https://www.helen.fi/suunnitellut-kayttokatkot/kaukol%C3%A4mm%C3%B6n-jakelukeskeytys-288201

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Pasilankadulla ja Radiokadulla ma 22.2.2021
Pasilankadulla ja Radiokadulla tehdään ma 22.2.2021 työnaikaisten liikennejärjestelyiden asfaltointeja ja muutoksia liikennejärjestelyihin. Uudet järjestelyt otetaan käyttöön töiden valmistuttua.
• Pasilankadulla Kyllikinportin ja Radiokadun välillä ajokaistat siirretään kadun itäreunaan. Samassa yhteydessä jalankulku- ja pyöräilyreitti siirretään ajokaistojen itäpuolelle.
• Radiokadulla suljettuna ollut Radiokujan liittymä otetaan uudelleen käyttöön.

Viikolla 22.–26.2.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään asfaltin poistoa, maankaivuutöitä, kaukolämmön maarakennus- ja hitsaustöitä, kaapelisuojaputkituksia ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia sekä rakennetaan sadevesilinjoja.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään kaukolämmön maarakennustöitä, kaapelisuojaputkituksia ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla.
• Radiokadun läntisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään kaukolämmön maarakennustöitä, kaapelisuojaputkituksia ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla. Ilmalankadun kohdalla tehdään kaukolämmön hitsaustöitä.
• Ilmalantorilla tehdään kallion poraus-, kiilaus- ja sahaustöitä sekä tukimuurien teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä.

Tiedote – Muutos Radiokadun pysäkin sijaintiin ma 22.2.2021
Radiokadun pysäkki ”Tv-keskus” (H2091) siirtyy ma 22.2.2021 väliaikaisesti noin 50 metriä ajosuunnassa eteenpäin (Ilmalan suuntaan). Lisätietoja HSL:n tiedotteessa https://www.hsl.fi/hsl/uutiset/liikennetiedote/2021/02/pysakki-tv-keskus-lansi-pasilassa-siirtyy-22.2

Viikolla 15.–19.2.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaukolämmön maarakennus- ja hitsaustöitä, kaapelisuojaputkituksia, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia sekä työnaikaisiin liikennejärjestelyihin liittyviä asfaltointeja.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään kaukolämmön maarakennustöitä, kaapelisuojaputkituksia ja työnaikaisiin liikennejärjestelyihin liittyviä asfaltointeja sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla.
• Radiokadun läntisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään kaukolämmön maarakennustöitä, kaapelisuojaputkituksia, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia ja pysäkin siirron valmistelevia töitä sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla. Ilmalankadun kohdalla tehdään kaukolämmön hitsaustöitä.
• Ilmalantorilla tehdään kallion poraus-, kiilaus- ja sahaustöitä sekä tukimuurien teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Pasilan Urheiluhallin kohdalla sekä Pasilankadulla to 11.2.2021 alkaen
Radiokadun länsireuna otetaan Pasilan Urheiluhallin kohdalla työmaan käyttöön, minkä johdosta ajokaista siirretään Radiokadun itäreunaan.
Pasilankatu 16 kohdalla siirretään jalankulun ja pyöräilyn reitti ajokaistojen vierestä Poliisitalon seinustalle. Ajokaistojen ja jalankulku- ja pyöräilyreitin välinen alue otetaan työmaan käyttöön.
Liikennejärjestelyjä on valmisteltu keskiviikon aikana ja ne tulevat voimaan torstain aikana.

Viikolla 8.–12.2.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaukolämmön ja -jäädytyksen maarakennus- ja asennustöitä, kaapelisuojaputkituksia sekä yhteiskäyttöpylväiden perustuksia.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään kaukolämmön maarakennustöitä ja kaapelisuojaputkituksia sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla.
• Radiokadun läntisellä osuudella rakennetaan vesijohto-, sadevesi- ja jätevesilinjoja, tehdään kaukolämmön ja -jäähdytyksen maarakennustöitä ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla. Ilmalankadun kohdalla tehdään kaukolämmön maarakennus- ja hitsaustöitä.
• Ilmalantorilla tehdään kallion poraus- ja kiilaustöitä sekä tukimuurien teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia jalankulkuun Ilmalankadulla pe 5.2.2021 alkaen
Ilmalankadun pohjoispuolella oleva jalankulun reitti bussipysäkiltä osoitteeseen Ilmalankuja 2 on suljettu tilapäisesti, koska kadulla olevaa kaukolämpökaivantoa joudutaan syventämään ja leventämään edessä olleiden rakenteiden vuoksi. Korvaava reitti ja väliaikainen suojatie Ilmalankadun yli kiertää työalueen itäpuolelta. Pahoittelemme häiriötä.

Ilmalan raitiotieyhteyden rakentamisen valmiusaste 1/2021

Ilmalan raitiotieyhteyden rakentamisen ensimmäiset kuusi kuukautta ovat takana. Kuvassa näkyy hankkeen valmiusasteprosentit tammikuun lopun tilanteessa.
Louhintoja on tehty niin Pasilankadulla, Radiokadulla, Ilmalankadulla kuin Ilmalantorilla, ja louhintatyöt jatkuvat vielä kaikilla alueilla. Vaikka maapohjaa on urakan suunnitteluvaiheessa tutkittu, kaivannoista on tullut esiin poistettavaa kalliota huomattavasti suunniteltua enemmän erityisesti Radiokadulla. Louhinnoista valmiina on noin 84 %.
Urakassa sekä rakennetaan uusia että siirretään olemassa olevia vesijohto- sekä kaukolämpö- ja kaukojäähdytyslinjoja. Töistä on valmiina vesijohtolinjojen osalta 55 % ja kaukolämpö- ja kaukojäähdytyslinjojen osalta 63 %.
Raitiotien asentamisen luku on vielä nollilla. Ensimmäisiä kiskoja päästään asentamaan talven väistyttyä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Radiokadulla ke 3.2.2021 alkaen
Kuuluttajankadun ja Ilmalankadun välisellä alueella aloitetaan pylväsperustusten rakentaminen ja kaukolämpötyöt, minkä vuoksi Radiokadun länsipuolella oleva jalankulku- ja pyöräilyreitti poistuu tilapäisesti käytöstä. Kuuluttajankadun risteyksessä samanaikaisesti käynnissä olevien vesihuoltotöiden johdosta jalankulun ja pyöräilyn korvaava reitti Kuuluttajankadun ja Ilmalankadun välillä kulkee tilapäisesti Uutiskadun kautta. Pahoittelemme häiriötä. Reitti palautetaan käyttöön heti töiden valmistuttua. Poikkeusjärjestely on voimassa noin kaksi kuukautta.

Viikolla 1.–5.2.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaukolämmön maarakennustöitä, kaapelisuojaputkituksia sekä yhteiskäyttöpylväiden perustuksia.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään kaukolämmön maarakennus- ja hitsaustöitä sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla.
• Radiokadun läntisellä osuudella kaivetaan vesijohtokaivantoja, rakennetaan vesijohto-, sadevesi- ja jätevesilinjoja sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla. Ilmalankadun kohdalla tehdään kaukolämmön maarakennustöitä sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla.
• Ilmalantorilla tehdään kallion poraus-, kiilaus- ja vaijerisahaustöitä sekä tukimuurien teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä.

Tiedote – Helen tekee viikonlopputöitä la 30.1.2021
Kaukojäähdytykseen liittyviä asennustöitä tehdään Radiokadulla Pasilan Urheiluhallin läheisyydessä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Pasilankadulla ke 27.1.2021 alkaen
Pasilankadun, Kyllikinportin ja Höyrykadun risteyksessä olevat liikennevalot poistuvat käytöstä ke 27.1.2021 aikana. Ajoneuvoliikenteen järjestelyt muuttuvat siten, että Pasilankatua pohjoisesta tulevilla on risteyksessä väistämisvelvollisuus.

Risteysalueella aloitetaan urakkaan liittyvät kaukolämpö-, kaapeliputkitus-, vesihuolto- ja kaivuutyöt, minkä vuoksi ajokaistoja tullaan siirtämään tilapäisesti töiden etenemisen mukaan. Liikennevalot palaavat risteykseen heinäkuussa uusien liikennevalojen asentamisen jälkeen. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Viikolla 25.–29.1.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaukojäähdytyksen vanhojen linjojen purkutöitä ja maarakennus- ja liitostöitä sekä kaapelisuojaputkituksia ja työnaikaisiin liikennejärjestelyihin liittyviä asfaltointeja.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään kaukolämmön maarakennus- ja hitsaustöitä sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla.
• Radiokadun läntisellä osuudella kaivetaan vesijohtokaivantoja, rakennetaan vesijohto-, sadevesi- ja jätevesilinjoja sekä poistetaan Uutiskadun ja Kuuluttajankadun risteyksien läheisyydessä kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla. Ilmalankadun kohdalla kaivetaan kaukolämpökaivantoa ja poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla.
• Ilmalantorilla tehdään kallion poraus-, kiilaus- ja vaijerisahaustöitä, tukimuurien rakentamiseen liittyviä kalliotartuntoja sekä betonirakenteiden teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä.

Kuvissa Ilmalantorin työmaa-alue ja Radiokadun itäisen osuuden kaivantoa to 21.1.2021 lumituiskussa kuvattuna.

Tiedote – Helen tekee kaukojäähdytykseen liittyviä viikonloppu- ja yötöitä Pasilankadulla la 23.– ti 26.1.2021
Helen tekee kaukojäähdytyksen liitostöitä, mistä johtuen Keski-Pasila–Länsi-Pasila -alueella on kaukojäähdytyksen jakelukeskeytys ma 25.1.2021 klo 8.00 – ti 26.1.2021 klo 8.00. Liitostöihin liittyviä valmistelevia töitä tehdään Pasilankadulla jo viikonlopun aikana. Yötöitä Helen tekee ma–ti välisenä yönä karttaan merkityissä kohdissa. Töihin liittyen kaukojäähdytysputkista poistettavaa värjättyä vettä voi näkyä Susannanpuiston läheisyydessä olevassa ojassa. Vesi on vaaratonta terveydelle ja ympäristölle.

Liitostyön yhteydessä Helen purkaa käytöstä poistuvan kaivon Firdonkadun risteyksestä su 24.1.– ma 25.1.2021 aikana.

Helen vastaa kaukojäähdytyksen jakelukeskeytykseen liittyvästä tiedottamisesta: https://www.helen.fi/suunnitellut-kayttokatkot/kaukoj%C3%A4%C3%A4hdytyksen-jakelukeskeytys-keski-pasila-l%C3%A4nsi-pasila-287863.

Pasilankadun yötyöalueet ma 25. – ti 26.1.2021

Tiedote – Vesikatko ti 19.1.2021 osoitteissa Radiokatu 7 ja 9
HSY tekee ti 19.1.2021 tonttivesijohtojen muutostöitä, joiden aikana kiinteistöissä on vesikatko. Katkon arvioitu kesto on klo 08.00–12.00. HSY vastaa vesikatkoon liittyvästä tiedottamisesta: https://www.hsy.fi/vesi-ja-viemarit/vesikatkot-ja-hairiot/. Pahoittelemme häiriötä.

Viikolla 18.–22.1.2021 tehtäviä töitä

Viikon 2 kova lumipyry ja kiristynyt pakkanen haittasi ja hidasti myös ratikkatyömaan töitä. Osa suunnitelluista töistä siirrettiin ensi viikolle. Alla tulevalla viikolla tehtäviä töitä. Mukavaa talvista viikonloppua!

• Pasilankadulla tehdään kaukolämmön ja -jäähdytyksen maarakennus- ja hitsaustöitä, kaapeleiden siirtoja ja kaapelisuojaputkituksia sekä tehdään työnaikaisiin liikennejärjestelyihin liittyviä asfaltointeja. Pasilankadun ja Radiokadun risteyksessä tehtävien töiden johdosta risteysalueella siirretään ajokaistoja tilapäisesti viikon aikana.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään vesijohtojen liitostöitä ja kaukolämmön maarakennus- ja hitsaustöitä sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla.
• Radiokadun läntisellä osuudella kaivetaan vesijohtokaivantoja ja rakennetaan vesijohto-, sadevesi- ja jätevesilinjoja. Ilmalankadun kohdalla kaivetaan kaukolämpökaivantoa ja poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla.
• Ilmalantorilla tehdään kallion poraus-, kiilaus- ja vaijerisahaustöitä, tukimuurien rakentamiseen liittyviä kalliotartuntoja sekä betonirakenteiden teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia jalankulun ja pyöräilyn reitteihin Ilmalanpolulla ja Radiokadun läntisellä osuudella
Tilapäisesti suljettuna ollut Ilmalanpolku avataan tänään to 14.1. jalankulku- ja pyöräliikenteelle.

Radiokatu 17 kohdalla ollut tilapäinen suojatie on poistettu käytöstä. Lähin Radiokadun ylittävä suojatie on Radiokatu 19 kohdalla.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Pasilankadulla ma 11.1.2021 illan aikana
Pasilankadulla jatketaan kaukokylmän kaivamista itäisen ajokaistan kohdalle, mistä johtuen pohjoiseen menevä ajoneuvoliikenne ohjataan ma 11.1.2021 illasta alkaen noin viikon ajan työkohteen ohi Kyllikinportille kääntyvää ajokaistaa pitkin. Järjestely ei aiheuta muutoksia jalankulun ja pyöräilyn reittiin. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

TILANNEPÄIVITYS: Mutkia matkassa – järjestely on voimassa viikon 4 loppuun asti.

Tiedote – Helen tekee kaukolämmön liitostöitä, mistä johtuen Keski-Pasila – Länsi-Pasila – Vanha Ruskeasuo -alueella on kaukolämmön jakelukeskeytys ti 12.1.2021 klo 8–18. Pahoittelemme aiheutuvaa haittaa.
Keskeytys koskee seuraavia kiinteistöjä:
• Hertanmäenkatu 4
• Leankatu 3, 4, 6, 7f
• Leanportti 2
• Pasilanraitio 13
• Radiokatu 6, 7, 9, 10, 11, 13, 20, 22
• Radiokuja 2, 4, 6
• Rahakamarinkatu 1, 2, 4, 6
• Rahakamarinportti 1, 2, 3
• Uutiskatu 2, 3
Helen tiedottaa kiinteistöjä, joita keskeytykset koskevat. Lisätietoja myös Helenin sivuilla: https://www.helen.fi/suunnitellut-kayttokatkot/kaukol%C3%A4mm%C3%B6n-jakelukeskeytys-keski-pasila-l%C3%A4nsi-pasila-vanha-ruskeasuo-287664

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Ilmalankadulla ma 11. – ti 12.1.2021
Ilmalankadun kaukolämmön kaivamista jatketaan eteläisen ajokaistan kohdalla, mistä johtuen ajoneuvoliikenne ohjataan ti 12.1.2021 alkaen työkohteen ohi yhtä ajokaistaa pitkin. Jalankulun ja pyöräilyn reitit säilyvät aiemman järjestelyn mukaisina. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Viikolla 11.–15.1.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaukolämmön ja -jäähdytyksen maarakennus- ja hitsaustöitä, kaapeleiden siirtoja ja kaapelisuojaputkituksia sekä rakennetaan sadevesilinjaa.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesihuoltolinjoja, tehdään vesihuollon liitostöitä ja kaukolämmön maarakennustöitä sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla.
• Radiokadun läntisellä osuudella kaivetaan vesijohtokaivantoja ja rakennetaan vesijohto-, sadevesi- ja jätevesilinjoja sekä kaivetaan kaukolämpökaivantoa Ilmalankadun kohdalla.
• Ilmalantorilla tehdään maankaivuutöitä, kallion poraus-, kiilaus- ja vaijerisahaustöitä, tukimuurien rakentamiseen liittyviä kalliotartuntoja sekä betonirakenteiden teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä.
• Veturitiellä jatketaan louheen murskausta alkuviikon ajan. Murskausta tehdään arkisin klo 7–22.

Viikolla 4.–8.1.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaukolämmön maarakennus- ja hitsaustöitä, kaapelisuojaputkituksia sekä rakennetaan sadevesilinjoja.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesijohto- ja sadevesilinjoja, tehdään kaukolämmön maarakennustöitä sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla.
• Radiokadun läntisellä osuudella kaivetaan vesijohtokaivantoa ja rakennetaan vesijohtolinjaa, sekä tehdään kaukolämpökaivannon täyttötöitä Ilmalankadun kohdalla.
• Ilmalantorilla tehdään kallion poraus-, kiilaus- ja vaijerisahaustöitä, tukimuurien rakentamiseen liittyviä kalliotartuntoja, betonirakenteiden teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä sekä kallioseinämän lujitustöitä.
• Veturitiellä jatketaan louheen murskausta ma–ti ja to–pe klo 7–22.

Viikolla 28.–31.12.2020 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaapelisuojaputkituksia sekä rakennetaan sadevesilinjaa.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesijohtoa sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla.
• Ilmalantorilla tehdään kallion poraus-, kiilaus- ja vaijerisahaustöitä, tukimuurien rakentamiseen liittyvien kalliotartuntojen porausta, betonirakenteiden raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä sekä kallioseinämän lujitustöitä.

Mukavaa ja rauhallista joulunaikaa toivottaa Ilmalan raitiotieyhteyden työmaa

Tiedote – Helen tekee kaukolämmön liitostöitä, mistä johtuen Keski-Pasila–Länsi-Pasila alueella on kaukolämmön jakelukeskeytys ti 22.12.2020 klo 8–22. Pahoittelemme aiheutuvaa haittaa.
Keskeytys koskee seuraavia kiinteistöjä:
• Esterinportti 1
• Firdonkatu 2
• Fredikanterassi 1alue, 3a-B, 3c-D, 7
• Höyrykatu 8
• Kyllikinportti 2
• Maistraatinkatu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
• Maistraatinportti 1, 2, 3, 4
• Palkkatilankatu 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9
• Palkkatilanportti 1
• Pasilan Puistotie 4, 5, 6, 8, 10
• Pasilankatu 1, 6
• Pasilanraitio 1, 2, 4, 5, 6, 9, 10, 11, 12
• Pasilansilta 1
• Ruutinkatu 3
• Tenderinlenkki 8, 12
Helen tiedottaa kiinteistöjä, joita keskeytykset koskevat. Lisätietoja myös Helenin sivuilla: https://www.helen.fi/suunnitellut-kayttokatkot/kaukol%C3%A4mm%C3%B6n-jakelukeskeytys-keski-pasila-l%C3%A4nsi-pasila-287521

Viikolla 21.–23.12.2020 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaukolämmön asennus- ja hitsaustöitä ja kaapelisuojaputkituksia sekä rakennetaan sadevesilinjaa.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesijohtoja ja tehdään valmistuvan vesijohtolinjan huuhtelutöitä sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla.
• Radiokadun läntisellä osuudella kaivetaan vesijohtokaivantoa ja rakennetaan vesijohtolinjaa, sekä tehdään kaukolämpökaivannon täyttötöitä Ilmalankadun kohdalla.
• Ilmalantorilla tehdään kallion poraus-, kiilaus- ja vaijerisahaustöitä, tukimuurien rakentamiseen liittyviä kalliotartuntoja, betonirakenteiden teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä sekä kallioseinämän lujitustöitä.
• Veturitiellä jatketaan louheen murskausta maanantaina ja tiistaina klo 7–22.
• Radiokadun liikennejärjestelyjä muutetaan vaiheittain alkuviikon aikana. Muutosten jälkeen voimassa olevat järjestelyt näkyvät oheisessa kartassa.

Tiedote – Länsi-Pasila–Vanha Ruskeasuo alueella on kaukolämmön jakelukeskeytys to 17.12.2020 klo 8–22. Pahoittelemme aiheutuvaa haittaa. 
Keskeytys koskee seuraavia kiinteistöjä:
• Ilmala 2
• Ilmalankatu 1, 2, 4, 6
• Ilmalanportti 2a, 2b, 2d
• Ilmalantori 1, 1a, 2
• Kuuluttajankatu 2, 4, 6
• Kuuluttajankuja 6
• Radiokatu 17, 19
• Televisiokatu 11
Helen tiedottaa kiinteistöjä, joita keskeytykset koskevat. Lisätietoja myös Helenin sivuilla: https://www.helen.fi/suunnitellut-kayttokatkot/kaukol%C3%A4mm%C3%B6n-jakelukeskeytys-l%C3%A4nsi-pasila-vanha-ruskeasuo-287442 

Viikolla 14.–18.12.2020 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla rakennetaan yhteiskäyttöpylvään perustuksia sekä tehdään kaukolämmön maarakennus- ja hitsaustöitä, kaapeleiden siirtoja, kaapelisuojaputkituksia ja työnaikaisiin liikennejärjestelyihin liittyviä asfaltointeja.  
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesihuolto- ja kaukolämpölinjoja, poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla sekä tehdään valmistuvan vesijohtolinjan huuhtelutöitä ja työnaikaisiin liikennejärjestelyihin liittyviä asfaltointeja. 
• Radiokadun läntisellä osuudella rakennetaan vesijohto-, sadevesi- ja jätevesilinjoja, tehdään työnaikaisiin liikennejärjestelyihin liittyviä asfaltointeja sekä kaukolämmön asennus- ja hitsaustöitä Ilmalankadun kohdalla.  
• Ilmalantorilla tehdään porapaalutustöitä, kallion poraus-, kiilaus- ja vaijerisahaustöitä, tukimuurien rakentamiseen liittyviä kalliotartuntoja, betonirakenteiden teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä sekä kallioseinämän lujitustöitä. 
• Veturitiellä jatketaan louheen murskausta. Murskausta tehdään arkisin klo 7–22. 

Viikolla 7.–11.12.2020 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaukolämmön ja -jäähdytyksen maarakennus- ja hitsaustöitä ja kaapelisuojaputkituksia sekä rakennetaan sadevesilinjoja ja yhteiskäyttöpylvään perustuksia.
• Radiokadun itäisellä osuudella kaivetaan vesihuoltokaivantoa, rakennetaan vesihuolto- ja kaukolämpölinjoja, poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla sekä tehdään valmistuvan vesijohtolinjan huuhtelutöitä.
• Radiokadun läntisellä osuudella rakennetaan vesijohto-, sadevesi- ja jätevesilinjoja sekä tehdään kaukolämmön asennus- ja hitsaustöitä Ilmalankadun kohdalla.
• Ilmalantorilla tehdään porapaalutustöitä, kallion poraus-, kiilaus- ja vaijerisahaustöitä, tukimuurien rakentamiseen liittyviä kalliotartuntoja, betonirakenteiden teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä sekä aloitetaan kallioseinämän lujitustyöt.
• Veturitiellä aloitetaan louheen murskaus. Murskausta tehdään arkisin klo 7–22.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Ilmalanpolulla 2.12.2020

Lisääntyneen työmaaliikenteen johdosta Ilmalanpolun jalankulku- ja pyöräilyreitti suljetaan toistaiseksi. Korvaava reitti Ilmalanrinteelle näkyy oheisessa kartassa. Pahoittelemme aiheutuvaa haittaa.

Tiedote – Vesikatko to 3.12.2020 osoitteissa Rahakamarinkatu 6, Hannanrinne 1 ja Hannanpenger 3
HSY tekee to 3.12.2020 vesijohdon liitostöitä, joiden aikana kiinteistöissä on vesikatko. Katkon arvioitu kesto on klo 08.30–12.00. HSY vastaa vesikatkoon liittyvästä tiedottamisesta: https://www.hsy.fi/vesi-ja-viemarit/vesikatkot-ja-hairiot/. Pahoittelemme häiriötä.

Tiedote – Muutos Ilmalankadun pysäkin sijaintiin ti 1.12.2020

Ilmalankadun pysäkki ”Ilmalantori” (H2088) siirretään kaivuutyöstä johtuen tiistaina 1.12.2020 tilapäisesti noin 100 metriä länteen päin. Lisätietoja HSL:n tiedotteesta https://www.hsl.fi/hsl/uutiset/liikennetiedote/2020/11/pysakki-ilmalantori-ilmalankadulla-siirtyy-1.12.

Viikolla 30.11.–4.12.2020 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaukolämmön ja -jäähdytyksen maarakennus- ja hitsaustöitä sekä kaapelisuojaputkituksia, rakennetaan sadevesilinjoja ja yhteiskäyttöpylvään perustuksia sekä puretaan vanhaa kaukolämpöputkea.
• Radiokadun itäisellä osuudella kaivetaan vesihuoltokaivantoa, rakennetaan vesihuolto- ja kaukolämpölinjoja sekä poistetaan kalliota kaivannoista poraamalla ja kiilaamalla.
• Radiokadun läntisellä osuudella kaivetaan kaukolämpökaivantoa, rakennetaan vesijohto-, sadevesi- ja jätevesilinjoja, huuhdellaan valmistunutta vesijohtolinjaa sekä tehdään kallion poraus- ja kiilaustöitä Ilmalankadun kohdalla.
• Ilmalantorilla tehdään porapaalutustöitä, kallion poraus-, kiilaus- ja vaijerisahaustöitä, tukimuurien rakentamiseen liittyviä kalliotartuntoja sekä betonirakenteiden teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä.
• Radiokadun itäisellä osuudella ja Ilmalankadulla tehdään kallion poraus- ja kiilaustöitä viikon aikana myös ilta-aikaan. Työt lopetetaan meluluvan mukaisesti viimeistään klo 22. Pahoittelemme meluavasta työvaiheesta aiheutuvaa haittaa.

Tiedote – Länsi-Pasila–Pasilanraitio alueella on kaukolämmön jakelukeskeytys keskiviikkona 25.11.2020 klo 8–19. Pahoittelemme aiheutuvaa haittaa.
Keskeytys koskee seuraavia kiinteistöjä:
• Maistraatinkatu 3, 4, 5, 6, 7, 8
• Maistraatinportti 3
• Pasilan Puistotie 5, 8, 10
• Pasilanraitio 9, 10, 11, 12
• Ruutinkatu 3
Helen tiedottaa kiinteistöjä, joita keskeytykset koskevat. Lisätietoja myös Helenin sivuilla: https://www.helen.fi/suunnitellut-kayttokatkot/kaukol%C3%A4mm%C3%B6n-jakelukeskeytys-l%C3%A4nsi-pasila-pasilanraitio-287163.

Viikolla 23.–27.11.2020 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaukolämmön ja -jäähdytyksen maarakennus- ja hitsaustöitä sekä kaapelisuojaputkituksia, rakennetaan sadevesilinjoja ja yhteiskäyttöpylvään perustuksia sekä puretaan vanhaa kaukolämpöputkea.
• Radiokadun itäisellä osuudella kaivetaan vesihuolto- ja kaukolämpökaivantoja sekä poistetaan kalliota poraamalla ja kiilaamalla.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kallion poraus- ja kiilaustöitä, kaivetaan kaukolämpökaivantoa sekä rakennetaan vesijohto-, sadevesi- ja jätevesilinjoja.
• Ilmalantorilla tehdään porapaalutustöitä, kallion poraus-, kiilaus- ja vaijerisahaustöitä sekä betonirakenteiden teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Ilmalankadulla ke 18.11.2020 alkaen
Radiokadun, Ilmalankadun ja Ilmalankujan risteysalueella aloitetaan kaukolämpökaivannon kaivaminen, mistä johtuen ajoneuvoliikenne ohjataan ke 18.11.2020 alkaen tilapäisesti työkohteen ohi yhtä kaistaa pitkin. Samassa yhteydessä poistuu käytöstä kaksi risteysalueella olevaa suojatietä. Korvaava Ilmalankadun ylittävä suojatie rakennetaan Ilmalantori-pysäkin (H2087) läheisyyteen. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Viikolla 16.–20.11.2020 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaukolämmön maarakennus- ja hitsaustöitä ja kaapelisuojaputkituksia, rakennetaan sadevesilinjoja ja yhteiskäyttöpylvään perustuksia sekä puretaan vanhaa kaukolämpöputkea.
• Radiokadun itäisellä osuudella kaivetaan vesihuolto- ja kaukolämpökaivantoja sekä poistetaan kalliota poraamalla ja kiilaamalla.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kallion poraus- ja kiilaustöitä sekä rakennetaan kaukojäähdytys- ja vesihuoltolinjoja.
• Ilmalantorilla aloitetaan porapaalutustyöt sekä jatketaan kallion poraus-, kiilaus- ja vaijerisahaustöitä sekä tukimuurien teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Radiokadun itäisellä osuudella
Radiokujan risteysalueella jatketaan vesihuoltokaivannon kaivamista itään päin, minkä johdosta Radiokujan risteys suljetaan tilapäisesti. Tilapäinen ajoreitti Radiokujalle tulee kulkemaan Ylen liittymän kautta. Samassa yhteydessä Rahakamarinportin kohdalla olevien liikennevalojen vaikutusalue pitenee Radiokujan kohdalle asti. Liikennejärjestelyiden muutokset toteutetaan vaiheittain pe 13. – ma 16.11.2020 aikana. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Radiokadulla oleva pysäkki ”Iso Paja” (H2095) poistuu käytöstä maanantaina 16.11.2020. Lisätietoja HSL:n tiedotteessa:  https://www.hsl.fi/liikennetiedotteet/2020/pysakki-iso-paja-lansi-pasilassa-poistuu-kaytosta-1611-20867

Viikolla 9.–13.11.2020 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaukolämmön maa- ja asennustöitä ja kaapelisuojaputkituksia, rakennetaan sadevesilinjoja ja yhteiskäyttöpylvään perustuksia sekä puretaan vanhaa kaukolämpöputkea.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesijohto- ja sadevesilinjoja sekä tehdään kaapelisuojaputkituksia ja kaukolämpökaivannon täyttötöitä sekä työnaikaisia asfaltointeja ja liikennejärjestelyitä.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kallion poraus- ja kiilaustöitä sekä rakennetaan vesihuoltolinjoja, kaapelisuojaputkituksia, rakennekerroksia ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia.
• Ilmalantorilla tehdään kallion poraus-, kiilaus-, sahaus- ja räjäytystöitä sekä tukimuurien teline-, raudoitus-, muotti- ja betonointitöitä.

Tiedote – Vesikatko ma 9.11.2020 osoitteessa Radiokatu 7
HSY tekee ma 9.11.2020 tonttivesijohdon muutostöitä, joiden aikana kiinteistössä on vesikatko. Katkon arvioitu kesto on klo 08.30–13.00. HSY vastaa vesikatkoon liittyvästä tiedottamisesta: https://www.hsy.fi/vesi-ja-viemarit/vesikatkot-ja-hairiot/. Pahoittelemme häiriötä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Radiokatu 13 kohdalla ma 9.11.2020 alkaen

Radiokatu 13 kohdalla aloitetaan tekemään vesijohdon liitoskaivantoa, minkä johdosta ajoneuvoliikenne ohjataan ma 9.11.2020 alkaen tilapäisesti työkohteen ohi yhtä kaistaa pitkin. Liikennejärjestelyn valmistelevia töitä tehdään jo pe 6.11.2020 aikana. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Viikolla 2.–6.11.2020 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla rakennetaan sadevesilinjoja, tehdään kaukojäähdytyksen asennustöitä ja kaapelisuojaputkituksia, rakennetaan yhteiskäyttöpylvään perustuksia sekä puretaan vanhaa kaukolämpöputkea.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesijohto- ja sadevesilinjoja sekä tehdään kaapelisuojaputkituksia ja kaukolämpökaivannon täyttötöitä.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kallion poraus- ja kiilaustöitä, kaivetaan vesihuoltokaivantoa sekä rakennetaan vesihuoltolinjoja, kaapelisuojaputkituksia, rakennekerroksia ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia.
• Ilmalantorilla valetaan tiistaina ensimmäinen tukimuuri. Lisäksi viikon aikana tehdään kallion poraus-, kiilaus-, sahaus- ja räjäytystöitä sekä tukimuurien rakentamiseen liittyviä kalliotartuntoja ja teline-, raudoitus- ja muottitöitä.

Tiedote – To 29.10.2020 on Pasilan alueella kaukolämmön jakelukeskeytyksiä kaukolämmön asennustöistä johtuen. Pahoittelemme aiheutuvaa haittaa.

Jakelukeskeytys klo 8.00–23.00 kiinteistöissä:
• Maistraatinkatu 3, 4, 5, 6, 7, 8
• Maistraatinportti 3
• Pasilan Puistotie 5, 8, 10
• Pasilanraitio 9, 10, 11, 12
• Ruutinkatu 3
• Tenderinlenkki 12
https://www.helen.fi/suunnitellut-kayttokatkot/kaukol%C3%A4mm%C3%B6n-jakelukeskeytys-keski-pasila-l%C3%A4nsi-pasila-vanha-ruskeasuo-286823

Jakelukeskeytys klo 8.00–17.00 kiinteistöissä:
• Hertanmäenkatu 4
• Leankatu 3, 4, 6, 7f
• Leanportti 2
• Pasilanraitio 13
• Radiokatu 6, 7, 9, 10, 11, 13, 20, 22
• Radiokuja 2, 4, 6
• Rahakamarinkatu 1, 2, 4, 6
• Rahakamarinportti 1, 2, 3
• Uutiskatu 2, 3
https://www.helen.fi/suunnitellut-kayttokatkot/kaukol%C3%A4mm%C3%B6n-jakelukeskeytys-keski-pasila-l%C3%A4nsi-pasila-vanha-ruskeasuo-286822

Viikolla 26.–30.10.2020 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla jatketaan sadevesilinjojen rakentamista, kaukolämmön ja -jäähdytyksen asennustöitä ja kaapelisuojaputkituksien tekemistä sekä aloitetaan vanhan kaukolämmön purkutyöt ja yhteiskäyttöpylvään perustuksien rakentaminen. Kaukojäähdytyksen jakelussa on keskeytys ma 26.10.2020 ja kaukolämmön jakelussa to 29.10.2020. Helen tiedottaa katkoksista kiinteistöjä, joita keskeytykset koskevat. Lisätietoja myös Helenin sivuilla: https://www.helen.fi/asiakaspalvelu/ajankohtaista/jakelukeskeytykset.
• Radiokadun itäisellä osuudella rakennetaan vesijohto- ja sadevesilinjoja sekä tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaukolämpökaivannon täyttötöitä ja kallion poraus- ja kiilaustöitä.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kallion poraus- ja kiilaustöitä ja kaapelisuojaputkituksia, kaivetaan vesihuoltokaivantoa sekä rakennetaan vesihuoltolinjoja, rakennekerroksia ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksia.
• Ilmalantorilla tehdään kallion poraus-, kiilaus- ja sahaustöitä sekä tukimuurien rakentamiseen liittyviä kalliotartuntoja ja teline-, raudoitus- ja muottitöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Radiokatu 13 kohdalla ma 26.10.2020

Radiokatu 13 kohdalla aloitetaan kaapeliputkituksien ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksien tekeminen, minkä takia jalankulkuväylä otetaan ma 26.10.2020 tilapäisesti työmaan käyttöön, ja jalankulku siirretään kulkemaan ajokaistojen viereen. Kulku talon ulko-oville järjestetään myös työvaiheiden ajan. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Kuuluttajankadun kohdalla to 22.10.2020

Vesihuoltokaivantoa jatketaan Radiokadulla Pasilan Urheiluhallilta kohti Kuuluttajankatua. Kohdassa olevat liikennevalot siirretään Kuuluttajankadun pohjoispuolelle ja ajoneuvoliikenne ohjataan työkohteen ohi yhtä kaistaa pitkin.
Muutos vaikuttaa myös jalankulkuun ja pyöräilyyn risteysalueella. Radiokatu 17 eteläpuolella oleva jalankulku- ja pyöräilyreitti sekä Kuuluttajankadun eteläpuolella oleva Radiokadun ylittävä suojatie suljetaan tilapäisesti.

Uudet liikennejärjestelyt otetaan käyttöön to 22.10.2020 aikana. Pahoittelemme työvaiheesta aiheutuvaa haittaa.

Tiedote – Vesikatko to 22.10.2020 osoitteessa Radiokatu 9
HSY tekee to 22.10. tonttivesijohdon muutostöitä, joiden aikana kiinteistössä on vesikatko. Katkon arvioitu kesto on klo 08.00–13.00. HSY vastaa vesikatkoon liittyvästä tiedottamisesta: https://www.hsy.fi/vesi-ja-viemarit/vesikatkot-ja-hairiot/. Pahoittelemme häiriötä.

Viikolla 19.–23.10.2020 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla jatketaan sadevesilinjojen rakentamista, kaukojäähdytyksen asennustöitä sekä kaapelisuojaputkituksien tekemistä.
• Radiokadun itäisellä osuudella jatketaan vesijohto- ja sadevesilinjojen rakentamista ja kaukolämmön hitsaustöitä sekä tehdään kaapeliputkituksia.
• Radiokadun läntisellä osuudella jatketaan kallion poraus- ja kiilaustöitä, vesihuoltolinjojen rakentamista sekä kaapelisuojaputkituksien ja rakennekerrosten tekemistä. Viikon aikana tehdään myös ensimmäisiä yhteiskäyttöpylvään perustuksia.
• Ilmalantorilla tehdään kallion poraus-, kiilaus- ja sahaustöitä sekä tukimuurien rakentamiseen liittyviä kalliotartuntoja ja teline-, raudoitus- ja muottitöitä.

Viikolla 12.–16.10.2020 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla jatketaan sadevesilinjojen rakentamista, tehdään kaukojäähdytyksen asennustöitä sekä aloitetaan kaapelisuojaputkituksien tekeminen. Viikon aikana jatketaan myös valmistuneen vesijohtolinjan huuhtelutöitä.
• Radiokadun itäisellä osuudella jatketaan kallion kiilaustöitä, vesijohtolinjan rakentamista ja kaukolämmön hitsaustöitä sekä aloitetaan sadevesilinjan rakentaminen.
• Radiokadun läntisellä osuudella jatketaan kallion poraus- ja kiilaustöitä, vesihuoltolinjojen rakentamista sekä kaapelisuojaputkituksien ja rakennekerrosten tekemistä.
• Ilmalantorilla valetaan maanantaina ensimmäiset tukimuurien perustukset. Lisäksi viikon aikana jatketaan louhintatöitä sekä tehdään tukimuurien rakentamiseen liittyviä kalliotartuntoja ja teline-, raudoitus- ja muottitöitä.

Viikonlopputöitä Pasilankadulla
Pasilankadulla tehdään poikkeuksellisesti kaukokylmäjohdon hitsaustöitä lauantaina 10.10.2020. Töistä ei pitäisi aiheutua häiritsevää melua lähikiinteistöihin.

Viikolla 5.–9.10.2020 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla jatketaan vesijohto- ja sadevesilinjojen rakentamista sekä tehdään kaukojäähdytyksen asennustöitä. Viikon aikana tehdään myös valmistuvan vesijohtolinjan huuhtelutöitä.
• Radiokadun itäisellä osuudella jatketaan maankaivuutöitä, kallion poraus- ja kiilaustöitä ja vesihuoltolinjojen rakentamista sekä aloitetaan kaukolämmön asennustyöt.
• Radiokadun läntisellä osuudella jatketaan kaukolämpö- ja vesijohtolinjojen rakentamista sekä kaapelisuojaputkituksien tekemistä. Kaukolämmön jakelussa on keskeytys ma 5.10.2020. Helen tiedottaa katkoksesta kiinteistöjä, joita keskeytys koskee.
• Ilmalantorilla jatketaan louhintatöitä ja tukimuurin rakentamiseen liittyviä raudoitus- ja muottitöitä.

Viikolla 28.9.–2.10.2020 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla jatketaan vesijohto- ja sadevesilinjojen rakentamista sekä tehdään kaukojäähdytyksen valmistelevia töitä. Viikon aikana tehdään myös rakennetun vesijohtolinjan huuhtelutöitä.
• Radiokadun itäisellä osuudella jatketaan maankaivuutöitä, kallion poraus- ja kiilaustöitä, kaukolämmön rakentamisen valmistelevia töitä sekä vesihuoltolinjojen rakentamista.
• Radiokadun läntisellä osuudella jatketaan kallion poraus- ja kiilaustöitä, kaukolämpö- ja vesijohtolinjan rakentamista sekä kaapelisuojaputkituksien tekemistä.
• Ilmalantorilla jatketaan louhintatöitä ja tukimuurin rakentamiseen liittyviä raudoitus- ja muottitöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Liikennevalot Rahakamarinportin kohdalle ma 28.9.2020

Vesihuoltokaivannon takia liikenteen käytössä oleva katuosuus kapenee Rahakamarinportin kohdalla. Ajoneuvoliikenne tullaan ohjaamaan liikennevaloilla työkohteen ohi yhtä kaistaa pitkin. Liikennevalot asennetaan ja otetaan käyttöön ma 28.9.2020 aikana. Pahoittelemme työvaiheesta aiheutuvaa haittaa.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Pasilankadulla ma 28.9.2020

Maanantaista 28.9. alkaen Pasilankadulla sijaitseva pysäkki ”Eevanmäki” siirtyy noin 100 metriä etelään päin. Katso myös HSL:n tiedote.

Samassa yhteydessä Pasilan poliisitalojen välissä oleva kulkuväylä Pasilankadulta Pasilanraitiolle suljetaan liikenteeltä ja alue otetaan työmaa-alueeksi.

Viikola 21.–25.9.2020 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla jatketaan kallion louhintatöitä, vesijohto- ja sadevesilinjojen rakentamista sekä aloitetaan tilapäisen bussipysäkin rakentaminen.
• Radiokadun itäisellä osuudella jatketaan maankaivuutöitä, kallion poraus- ja kiilaustöitä ja kaukolämmön valmistelevia töitä sekä aloitetaan vesihuoltolinjojen rakentaminen.
• Radiokadun läntisellä osuudella jatketaan kallion poraus- ja kiilaustöitä, kaukolämpö- ja vesijohtolinjan rakentamista sekä aloitetaan kaapelisuojaputkituksien tekeminen.
• Ilmalantorilla jatketaan louhintatöitä ja aloitetaan tukimuurin rakentamiseen liittyvät teline- ja muottityöt.

Radiokadun molemmilla osuuksilla tehdään kallion poraus- ja kiilaustöitä myös ilta-aikaan. Työnteko lopetetaan viimeistään klo 22. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Liikennejärjestelytiedote – Radiokadun ja Leanportin risteys

Radiokadun ja Leanportin risteysalueella aloitetaan maanantaina 21.9.2020 kaivuutöitä, jotka vaikuttavat liikenteeseen väliaikaisesti. Paikalla on töiden ajan liikenteenohjaajia ohjaamassa. Työvaiheen ajaksi Leanportin länsipuolella oleva Radiokadun ylittävä suojatie siirretään väliaikaisesti Leanportin itäpuolelle. Liikennejärjestelyt palautetaan ennalleen kaivuutöiden valmistuttua.

Viikolla 14.–18.9.2020 tehtäviä töitä
• Ilmalantorilla jatketaan louhintatöitä.
• Radiokadun läntisellä osuudella jatketaan maankaivuutöitä sekä aloitetaan kaukolämmön ja -jäähdytyksen rakentaminen. Pasilan Urheiluhallin kohdalla jatketaan kallion poraus- ja kiilaustöiden tekemistä myös ilta-aikaan. Työnteko lopetetaan viimeistään klo 22. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.
• Radiokadun itäisellä osuudella jatketaan maankaivuutöitä sekä aloitetaan kallion poraus- ja kiilaustöitä ja kaukolämmön valmistelevia töitä.
• Pasilankadulla jatketaan louhintatöitä, vesihuoltolinjojen rakentamista sekä maankaivuutöitä.

Iltatöitä Radiokadun läntisellä osuudella 8.–11.9.2020
Radiokadun läntisellä osuudella Pasilan Urheiluhallin kohdalla tehdään kallion iskuvasarointi- ja kiilaustöitä tämän viikon ajan myös ilta-aikaan. Työt ovat meluavia ja ne lopetetaan meluluvan mukaisesti klo 22 mennessä. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Viikolla 7.–11.9.2020 tehtäviä töitä
• Ilmalantorilla jatketaan louhintatöitä ja betonirakenteiden purkamista.
• Radiokadun läntisellä osuudella jatketaan maankaivuutöitä, kaukolämmön ja -jäähdytyksen rakentamisen valmistelevia töitä sekä kallion poraus- ja kiilaustöitä. Kaukojäähdytyksen jakeluun tulee keskeytys ke 9.9.2020. Helen tiedottaa katkoksesta kiinteistöjä, joita keskeytys koskee.
• Radiokadun itäisellä osuudella aloitetaan maankaivuutyöt työmaa-alueeksi otetuilla alueilla.
• Pasilankadulla jatketaan louhintatöitä, vesihuoltolinjojen rakentamista sekä maankaivuutöitä.

Sähkökatko 3.9.2020 – Radiokatu 11
Työmaalla on havaittu sähkökaapelin katkenneen Radiokatu 11 kohdalla. Korjaus on tilattu ja tilanne toivottavasti saadaan ennalleen pikaisesti.
Pahoittelemme asukkaille aiheutuvaa haittaa.
Päivitys klo 17.30: Sähköt palautuneet käyttöön.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Radiokadun itäisellä osuudella pe 4.9.2020

Liikennejärjestelyt Radiokadun itäisellä osuudella muuttuvat tulevien työvaiheitten takia pe 4.9.2020 aikana seuraavasti:
• Ajokaistat tullaan päivän aikana siirtämään kadun keskialueelle ja nykyiset ajokaistat ottamaan työmaa-alueeksi.
• Radiokadun itäisessä päädyssä välillä Leanportti–Pasilankatu ajokaistat siirtyvät kadun pohjoisreunaan. Työmaa-alueeksi otetaan keskialueen lisäksi eteläreuna, missä aloitetaan kaukolämpölinjan rakentaminen.
• Radiokadun pohjoispuolen jalankulku ja pyöräily aluetta kavennetaan välillä Rahakamarinportti–Radiokuja vesihuoltolinjojen rakentamisen takia. Jalankulku reitillä säilyy, mutta pyöräilijät ohjataan kulkemaan Radiokadun etelänpuoleista reittiä, joka pysyy ennallaan.
• Kaksi Radiokadun pysäkkiä (H2092 ja H2093, ”Radiokatu”) poistuvat käytöstä, lisätietoja HSL:n tiedotteessa.

Opaskartta muuttuvista liikennejärjestelyistä.

Viikolla 31.8.–4.9.2020 tehtäviä töitä
• Ilmalantorilla jatketaan louhintatöitä ja betonirakenteiden purkamista.
• Radiokadun läntisellä osuudella jatketaan maankaivuutöitä, kaukokylmän ja -lämmön rakentamisen valmistelevia töitä sekä kallion poraus- ja kiilaustöitä.
• Radiokadun itäisellä osuudella jatketaan kaapelisuojaputkituksia ja kadun keskialueen täyttötöitä, joiden valmistuttua aloitetaan keskialueen asfaltointi. Loppuviikolla ajokaistat tullaan siirtämään keskialueelle ja nykyiset ajokaistat ottamaan työmaa-alueeksi. Muuttuvista liikennejärjestelyistä tiedotetaan tarkemmin viikon aikana.
• Pasilankadulla jatketaan louhintatöitä, vesihuoltolinjojen rakentamista sekä maankaivuutöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Liikennevalot Pasilan Urheiluhallin kohdalle

Vesihuoltokaivannosta johtuen liikenteen käytössä oleva katuosuus kapenee Pasilan Urheiluhallin ja Radiokatu 24 kohdalla. Ajoneuvoliikenne tullaan ohjaamaan liikennevaloilla työkohteen ohi yhtä kaistaa pitkin. Liikennevalot asennetaan ja otetaan käyttöön ke 26.8.2020 aikana. Pahoittelemme työvaiheesta aiheutuvaa haittaa. Järjestely ei aiheuta muutoksia jalankulun ja pyöräilyn reittiin.

Viikolla 24.8.–28.8.2020 tehtäviä töitä
• Ilmalantorilla jatketaan louhintatöitä ja betonirakenteiden purkamista.
• Radiokadun läntisellä osuudella jatketaan maankaivuutöitä sekä aloitetaan kaukokylmän ja -lämmön rakentamisen valmistelevat työt ja viime viikolle suunnitellut kallion poraus- ja kiilaustyöt.
• Radiokadun itäisellä osuudella jatketaan kadun keskialueen täyttötöitä ja kaapelisuojaputkituksia.
• Pasilankadulla jatketaan louhintatöitä, vesihuoltolinjojen rakentamista ja maankaivuutöitä sekä aloitetaan kaukolämmön rakentamisen valmistelevat työt.

Viikolla 17.8.–21.8.2020 tehtäviä töitä
• Ilmalantorilla jatketaan maankaivuutöitä, kalliopintojen esiin kaivamista, louhintatöitä ja betonirakenteiden purkamista.
• Radiokadun läntisellä osuudella jatketaan maankaivuutöitä ja poistetaan kiveyksiä sekä aloitetaan kallion poraus- ja kiilaustyöt.
• Radiokadun itäisellä osuudella jatketaan kadun keskialueen maankaivuutöitä ja kaapelisuojaputkituksia.
• Pasilankadulla jatketaan maankaivuutöitä ja vesihuoltolinjojen rakentamista sekä aloitetaan louhintatyöt.

Viikolla 10.8.–14.8.2020 tehtäviä töitä
• Ilmalantorilla jatketaan maankaivuutöitä ja kalliopintojen esiin kaivamista sekä aloitetaan louhintatyöt.
• Radiokadun läntisellä osuudella rakennetaan tilapäisiä liikennejärjestelyitä ja aloitetaan maankaivuutöitä sekä poistetaan kiveyksiä.
• Radiokadun itäisellä osuudella jatketaan kadun keskialueen maankaivuutöitä ja kaapelisuojaputkituksia.
• Pasilankadulla jatketaan maankaivuutöitä ja vesihuoltolinjojen rakentamista.

Opaskartta Ilmalantorin alueen ja Radiokadun läntisen osuuden muuttuvista liikennejärjestelyistä.

Maanantaista 10.8.2020 alkaen Radiokadulla sijaitsevat ”Tv-keskus”-pysäkit siirretään noin 100 metriä kohti Länsi-Pasilaa. Lisätietoja pysäkkien uusista sijainneista löytyy HSL:n tiedotteesta.

Viikolla 3.8.–7.8.2020 tehtäviä töitä
• Ilmalantorilla jatketaan maankaivuutöitä ja kalliopintojen esiin kaivamista sekä puretaan vanhoja betonirakenteita.
• Radiokadulla jatketaan kadun keskialueen maankaivuutöitä, aloitetaan kaapelisuojaputkitukset sekä valmistellaan pysäkkien siirtämistä.
• Pasilankadulla jatketaan maankaivuutöitä ja aloitetaan vesihuoltolinjojen rakentaminen.

Viikolla 27.7.–31.7.2020 tehtäviä töitä
• Ilmalantorilla tehdään maankaivuutöitä ja kaivetaan esiin kalliopintaa louhittavilla alueilla.
• Radiokadulla jatkuu liikennejärjestelyiden rakentaminen, kaadetaan katupuita, poistetaan istutuksia ja kiveyksiä sekä tehdään maankaivuutöitä.
• Pasilankadulla kaadetaan katupuita ja aloitetaan maankaivuutyöt louhittavilla alueilla.

Viikolla 20.7.–24.7.2020 alkavat työt
• Työmaan infotaulujen ja työmaasta varoittavien liikennemerkkien asennus
• Ilmalantorin liikennejärjestelyiden rakentaminen, lisäksi Ilmalantorin alueella aloitetaan puiden kaataminen, pintamaan poisto sekä työmaateiden teko
• Pasilankadun liikennejärjestelyiden rakentaminen
• Radiokadun liikennejärjestelyiden rakentaminen

Opaskartta muuttuvista liikennejärjestelyistä töiden valmistuttua.

Tietoa työmaasta ja alueellinen kartta

Ilmalan raitiotien rakentamisen alueet kartalla
Ilmalan raitiotien rakentamisen alueet kartalla

Ilmalan raitiotien rakentaminen aloitettiin heinäkuussa 2020. Rakentaminen vaikuttaa kaikkeen liikkumiseen työmaa-alueella. Kävelyn, pyöräilyn, bussien ja autojen reitteihin tulee muutoksia. Suurin osa Radiokadun varressa olevista pysäköintipaikoista poistuu käytöstä rakentamisen ajaksi. Katupuut jouduttiin kaatamaan työn edetessä Pasilankadulta väliltä Kyllikinportti–Radiokatu sekä Radiokadulta. Uudet katupuut ja istutukset istutetaan alueelle töiden loppuvaiheessa viimeistään keväällä 2022. Urakan arvioitu valmistumisajankohta on kesäkuussa 2022.

Katso myös usein kysytyt kysymykset Ilmalan raitiotie Helsingin kaupungin katujen rakentaminen:

Hiilineutraalit ja resurssiviisaat yritysalueet HNRY -hanke on mukana kehittämässä Helsingin rakennustyömaita päästöttömiksi. Ilmalan raitiotien työmaalla kaupunki ja urakoitsija kehittävät yhdessä energiankulutuksen seurantaa ja päästöjen raportointia.

Työajat ja työmaan melua aiheuttavat työvaiheet
Urakassa tehtäviä häiritsevää melua aiheuttavia työvaiheita ovat kallion poraus, kallion louhinta, louheen kuormaus sekä kallion ja betonirakenteiden rikotus iskuvasaroimalla. Edellä mainittuja työvaiheita voimme tehdä urakka-alueella Helsingin ympäristöpalveluiden myöntämän luvan mukaisesti arkisin klo 7–22. Pasilankadun ja Ilmalantorin työkohteilla edellä mainittuja töitä saamme tehdä myös lauantaisin klo 9–16. Työt tehdään pääasiassa arkisin klo 7–18. Poikkeustilanteessa työskennellään myös iltaisin ja viikonloppuisin. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Yhteystiedot

Parhaiten tavoitat meidät sähköpostitse osoitteesta ilmalanratikka@grk.fi tai Uusi Pasila -Facebook -ryhmän kautta.

Työmaapäällikkö
Mikko Parkkinen, GRK Infra Oy, puh. 050 462 5709, mikko.parkkinen@grk.fi

Helsingin kaupungin projektipäällikkö
Juuso Luoto, Helsingin kaupunkiympäristön toimiala, puh. 09 310 39954, juuso.luoto@hel.fi