Ilmalan ratikka

Tervetuloa seuraamaan Ilmalan ratikka -hankkeen viestintää!

Päivitämme säännöllisesti tälle sivulle sekä Uusi Pasila -Facebook-sivulle työmaan tilanteen ja kuulumiset.

Helsingin kaupunki rakennuttaa Pasilan ja Ilmalan alueella Ilmalan raitiotieyhteys -rakennusurakan. Urakan päätoteuttajana toimii GRK Infra Oy. Rakennettava raitiotie on jatkoa nykyiselle 9-linjalle. Ratikoiden päätepysäkit tulevat olemaan uudella Ilmalantorilla, joka rakennetaan Ilmalan aseman viereen. Raitiotien rakentamisen yhteydessä uusitaan Pasilankadun ja Radiokadun kunnallistekniikkaa, kuten vesiputkia, viemäreitä ja kaapeleita. Ratikkalinjan jatkon myötä alueen liikenneyhteydet paranevat. Myös kävely ja pyöräily on entistä turvallisempaa ja viihtyisämpää, sillä Radiokadulle rakennetaan yksisuuntaiset pyörätiet.

Liikenne- ja työmaatiedotteet

Viikolla 25.–29.10.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kasvualustoja, kivitöitä, asfaltointeja ja ajoratamaalauksia sekä asennetaan yhteiskäyttöpylväitä ja liikennevalojen tunnistinsilmukoita.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapeleiden siirtoja, rakennekerroksia, kasvualustoja, kivitöitä ja asfaltointeja sekä asennetaan yhteiskäyttöpylväitä.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja, kivitöitä ja asfaltointeja sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja yhteiskäyttöpylväitä.
• Ilmalankujalla asennetaan raitiotiekiskoja sekä tehdään rakennekerroksia ja asfaltointeja.
• Ilmalantorilla tehdään kaapeliputkituksia, tukimuurien teline-, muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä sekä taustatäyttöjä, porataan kalliotartuntoja, rakennetaan sadevesilinjoja sekä asennetaan tukimuurien verhoilukiviä.

Tiedote – Viikonlopputöitä Radiokadulla ja Ilmalantorilla 23.–24.10.2021
Viikonloppuna Radiokadulla tehdään kivitöitä ja pysäkkikaiteiden porauksia. Ilmalantorilla tehdään tukimuurien muotti- ja raudoitustöitä sekä verhoilukivien asennuksia. Töitä tehdään klo 9–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Radiokadun läntisellä osuudella
Radiokadulla Kuuluttajankadun ja Ilmalankadun välisellä alueella avataan suljettuna ollut jalankulku- ja pyöräilyreitti kadun itäreunalle. Liikennejärjestelyt toteutetaan viikon 42 loppupuolella. Samassa kohdassa aloitetaan kaapelisuojaputkituksien rakentaminen kadun länsireunalla talojen seinustalla. Kulku ulko-oville ja ajoyhteys pihalle pidetään avoinna myös työvaiheiden ajan. Pahoittelemme häiriötä.

Viikolla 18.–22.10.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaapelointeja, kasvualustoja, kivitöitä ja asfaltointeja sekä asennetaan yhteiskäyttö- ja liikennevalopylväitä.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapeleiden siirtoja, rakennekerroksia, kasvualustoja, kivitöitä, asfaltin jyrsintää ja asfaltointeja sekä asennetaan yhteiskäyttöpylväitä.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja, kivitöitä ja asfaltointeja sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja yhteiskäyttöpylväitä.
• Ilmalankujalla asennetaan raitiotiekiskoja sekä tehdään kivitöitä ja asfaltointeja.
• Ilmalantorilla tehdään tukimuurien teline-, muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä sekä taustatäyttöjä, porataan kalliotartuntoja, rakennetaan sadevesilinjaa sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja tukimuurien verhoilukiviä.

Radiokadun jalkakäytäville tehtiin viikolla 41 lopullisia asfaltointeja.

Tiedote – Viikonlopputöitä Radiokadulla ja Ilmalantorilla 16.–17.10.2021
Viikonloppuna Radiokadulla tehdään kivitöitä ja hitsataan kiskoja. Ilmalantorilla tehdään tukimuurien muotti- ja raudoitustöitä sekä verhoilukivien asennuksia. Töitä tehdään klo 9–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Radiokadun, Ilmalankadun ja Ilmalankujan risteyksessä ma 11.10.2021
Radiokadun, Ilmalankadun ja Ilmalankujan risteysalueella aloitetaan raitiotiekiskojen asentamiseen liittyvät työt, minkä vuoksi risteyksen liikennejärjestelyihin tehdään muutoksia ma 11.10.2021 aikana. Ilmalankujan ylittävä jalankulun ja pyöräilyn reitti siirretään noin 10 metriä pohjoiseen päin. Ajokaista siirretään kiertämään työkohde kadun eteläreunan kautta. Pahoittelemme töistä aiheutuvaa haittaa.

Viikolla 11.–15.10.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja, kasvualustoja, kivitöitä, asfaltointeja ja ajoratamaalauksia sekä asennetaan yhteiskäyttö- ja liikennevalopylväitä.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapeleiden siirtoja, rakennekerroksia, kasvualustoja, kivitöitä, asfaltin jyrsintää ja asfaltointeja sekä asennetaan yhteiskäyttöpylväitä.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja, kivitöitä ja asfaltointeja sekä asennetaan yhteiskäyttöpylväitä.
• Ilmalankujalla asennetaan raitiotiekiskoja.
• Ilmalantorilla tehdään tukimuurien teline-, muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä sekä taustatäyttöjä, porataan kalliotartuntoja sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja tukimuurien verhoilukiviä.

Pasilankadulta löytyvät työmaan ensimmäiset valmiit asfalttipinnat ja niihin maalatut suojatiemaalaukset. Höyrykadun päässä oleva suojatie on jo käytössä, mutta muut eivät vielä.

Tiedote – Viikonlopputöitä Radiokadulla ja Ilmalantorilla 9.10.2021
Viikonloppuna tehdään Radiokadulla kivitöitä ja Ilmalantorilla tukimuurien muotti- ja raudoitustöitä sekä verhoilukivien asennuksia. Töitä tehdään lauantaina klo 9–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Ilmalan raitiotieyhteyden rakentamisen valmiusaste 9/2021

Kuvassa näkyvät hankkeen valmiusasteprosentit syyskuun lopussa.
Raitiotiekiskoista on asennettu 77 %. Ilmalantorin betonitöistä on valmiina 83 % ja koko urakka-alueen kivitöistä 25 %.
Urakan osuuksien valmistumisajankohdat ovat tarkentuneet. Tavoitteena on saada Pasilankadun, Radiokadun ja Ilmalankujan osuudet valmiiksi tämän vuoden puolella. Ilmalantorilla rakennustyöt jatkuvat ensi vuoden kesäkuuhun asti.

Tiedote – Ilta- ja yötöitä Pasilankadulla sekä ajoyhteyden sulkeminen 7.–8.10.2021
Pasilankadulla Kyllikinportin ja Radiokadun risteysalueilla jyrsitään työnaikaisia asfaltointeja sekä tehdään lopullisia asfaltointeja torstain ja perjantain välisenä yönä 7.10. klo 20.00–8.10. klo 7.00. Työt toteutetaan ilta- ja yöaikaan, kun liikenne on vähäisempää ja kun raitiovaunuliikenne on tauolla.

Työvaiheiden ajaksi ajokaistat Pasilankadulta Radiokadun risteyksen kohdalta Veturitielle suljetaan ja liikenteenohjaajat ohjaavat ajoneuvoliikennettä Kyllikinportin kohdalla työkohteen ohi. Kaistojen sulkemisen ajan korvaava ajoreitti kulkee kartassa esitetyn mukaisesti Veturitien kautta.

Töistä saattaa kantautua ääniä lähellä oleviin kiinteistöihin. Pahoittelemme aiheutuvaa haittaa.

Viikolla 4.–8.10.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja, kasvualustoja, kivitöitä, asfaltin jyrsintää ja asfaltointeja.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapeleiden siirtoja, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia, rakennekerroksia, kasvualustoja, kivitöitä, asfaltin jyrsintää ja asfaltointeja sekä asennetaan yhteiskäyttöpylväitä.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja ja asfaltointeja, poistetaan työnaikaisia asfaltointeja sekä asennetaan raitiotiekiskoja, reunakiviä ja yhteiskäyttöpylväitä.
• Ilmalankujalla asennetaan raitiotiekiskoja.
• Ilmalantorilla tehdään tukimuurien teline-, muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä sekä taustatäyttöjä ja asennetaan raitiotiekiskoja ja tukimuurien verhoilukiviä.

Ilmalantorin 12 metristen tukimuurien taustoja alettiin täyttämään viikolla 39. Taustatäyttöihin hyödynnettävä maa-aines on urakan aikana työmaan alueelta poistettua ja välivarastoitua louhetta ja mursketta.

Tiedote – Viikonlopputöitä Ilmalankujalla ja Ilmalantorilla 2.–3.10.2021
Viikonloppuna tehdään Ilmalankujalla kiskojen hitsauksia ja Ilmalantorilla tukimuurien muotti- ja raudoitustöitä sekä verhoilukivien asennuksia. Töitä tehdään lauantaina ja sunnuntaina klo 9–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Radiokadun läntisellä osuudella
Radiokadulla Pasilan Urheiluhallin kohdalla siirretään ajokaistat kadun keskialueelle torstain 30.9.2021 aikana. Samalla Uutiskadun ja Pasilan Urheiluhallin välisellä alueella olevat liikennevalot siirretään lähemmäs Kuuluttajankatua.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Pasilankadulla
Pasilankadun liikennejärjestelyt Kyllikinportin ja Radiokadun välisellä alueella muuttuvat ti 28.9.2021, jolloin molemmat ajokaistat siirretään kadun keskialueelle.

Ti 28.–to 30.9.2021 Pasilankadulla tehdään Kyllikinportin ja Radiokadun risteyksissä asfaltin jyrsintää ja asfaltointitöitä. Töiden ajan liikenteenohjaajat ovat hetkittäin ohjaamassa ajoneuvoliikennettä työkohteen ohi yhtä kaistaa pitkin. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Viikolla 27.9.–1.10.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään liikennejärjestelyjä, kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja, kasvualustoja, kivitöitä, asfaltin jyrsintää ja asfaltointeja sekä asennetaan yhteiskäyttöpylväitä.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapeleiden siirtoja, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia, rakennekerroksia, kasvualustoja, kivitöitä, asfaltin jyrsintää ja asfaltointeja.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään liikennejärjestelyjä, kaapelisuojaputkituksia ja asfaltointeja, poistetaan työnaikaisia asfaltointeja sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja reunakiviä.
• Ilmalankujalla asennetaan raitiotiekiskoja.
• Ilmalantorilla tehdään tukimuurien kallioankkureiden koevetoja, teline-, muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä sekä taustatäyttöjä ja asennetaan raitiotiekiskoja ja tukimuurien verhoilukiviä.

Radiokadun varrella on jo nähtävissä paikkoja, joihin uusia katupuita on tarkoitus istuttaa vielä tämän syksyn aikana. Kuvassa näkyvät mustat ritilät suojaavat puiden juuristoja.

Tiedote – Viikonlopputöitä Radiokadulla ja Ilmalantorilla 25.–26.9.2021
Viikonloppuna tehdään Radiokadulla ratalaatan ympärystäyttöjä ja bitumointitöitä sekä kivitöitä. Ilmalantorilla tehdään tukimuurien teline-, muotti- ja raudoitustöitä sekä asennetaan tukimuurien verhoilukiviä. Töitä tehdään lauantaina ja sunnuntaina klo 9–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Radiokadulla
Radiokadulla Leanportin Uutiskadun välisellä alueella siirrytään rakentamaan lopullisia ajokaistoja ja katujen reuna-alueita, minkä vuoksi ajokaistat siirretään kuluvan viikon aikana vaiheittain kadun keskialueelle.

Viikolla 20.–24.9.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään liikennejärjestelyjä, kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja, kivitöitä ja asfaltointeja, poistetaan työnaikaisia asfaltointeja sekä asennetaan liikennevalopylväitä.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään liikennejärjestelyjä, kaapelisuojaputkituksia, kaapeleiden siirtoja, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia, rakennekerroksia, kasvualustoja, kivitöitä ja asfaltointeja.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään liikennejärjestelyjä, kaapelisuojaputkituksia ja asfaltointeja, poistetaan työnaikaisia asfaltointeja sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja reunakiviä.
• Ilmalankujalla asennetaan raitiotiekiskoja.
• Ilmalantorilla tehdään kaapeliputkituksia, tukimuurien teline-, muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä sekä taustatäyttöjä, rakennetaan sadevesilinjaa sekä asennetaan tukimuurien verhoilukiviä.

Pasilankadun suljetulla katuosuudella tehtiin viikolla 37 asfaltointeja ennen kadun avaamista liikenteelle.

Tiedote – Viikonlopputöitä Radiokadulla ja Ilmalantorilla 18.–19.9.2021
Radiokadulla tehdään ratalaatan muottitöitä ja kivitöitä sekä Ilmalantorilla asennetaan tukimuurien verhoilukiviä ja tehdään telinetöitä viikonloppuna 18.–19.9.2021. Töitä tehdään lauantaina ja sunnuntaina klo 9–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Pasilankadulla
Työt suljettuna olleella Pasilankadun osuudella Radiokadun ja Televisiokadun välillä saatiin perjantaiaamun 17.9.2021 aikana valmiiksi ja ajokaistat otetaan käyttöön klo 10.

Seuraavat muutokset Pasilankadun liikennejärjestelyihin tehdään ti 21.9.2021, kun pohjoiseen päin menevä ajokaista siirretään kadun itäreunaan oheisen kartan mukaisesti.

Viikolla 13.–17.9.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään liikennejärjestelyjä, vanhan vesijohdon muutoksia, kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja, rakennekerroksia, kivitöitä ja asfaltointeja, poistetaan vanhoja asfaltointeja sekä asennetaan yhteiskäyttö- ja liikennevalopylväitä.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapeleiden siirtoja, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia, rakennekerroksia, kasvualustoja, kivitöitä ja asfaltointeja.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, rakennekerroksia ja asfaltointeja sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja reunakiviä.
• Ilmalankujalla asennetaan raitiotiekiskoja.
• Ilmalantorilla tehdään tukimuurien teline-, muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä, rakennetaan sadevesilinjaa sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja tukimuurien verhoilukiviä.

Viikolla 36 Ilmalantorilla nostettiin paikoilleen länsireunan kallioleikkaukseen yli 14 metriä korkeita keltaisia teräspilareita. Yhteensä kallioleikkaukseen asennetaan kuusi pilaria, joiden varaan torin länsireunan tukimuuri osittain rakennetaan.

Tiedote – Viikonlopputöitä Radiokadulla ja Ilmalantorilla 11.–12.9.2021
Radiokadulla tehdään kiskojen hitsauksia ja ratalaatan muottitöitä ja Ilmalantorilla asennetaan tukimuurien verhoilukiviä ja tehdään telinetöitä viikonloppuna 11.–12.9.2021. Töitä tehdään lauantaina ja sunnuntaina klo 9–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Tiedote – Yötöitä Radiokadulla pe 10.9.2021
Radiokadulla Uutiskadun ja Hannanportin välisellä alueella tehdään kiskojen valuasfaltointia torstain ja perjantain välisenä yönä 9.–10.9.2021 klo 2.00–5.00. Työvaiheen aikana joudutaan ajorataa tilapäisesti kaventamaan, minkä vuoksi se on toteutettava yöllä, kun liikenne on vähäisempää. Työstä saattaa kantautua ääniä lähellä oleviin kiinteistöihin. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Pasilankadulla ja Radiokadun itäisellä osuudella
Pasilankadulla Radiokadun risteyksen pohjoispuolella aloitetaan vanhan katuosuuden purkaminen sekä uusien kadun pintarakenteiden tekeminen. Töiden ajaksi ma 13.9. – ti 21.9.2021 suljetaan Pasilankatu moottoriajoneuvoliikenteeltä välillä Radiokadun risteys – Televisiokadun risteys. Korvaavat ajoreitit kulkevat kartassa esitetyn mukaisesti Firdonkadun ja Veturitien kautta. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.
Radiokadun itäisellä osuudella siirretään to 9.9.2021 alkaen ajokaistoja Leanportin ja Pasilankadun välillä kadun eteläreunaan. Samassa kohdassa avataan suljettuna ollut jalankulun ja pyöräilyn reitti Poliisitalon seinustalla. Pasilankadulla jalankulun ja pyöräilyn reitti palaa kokonaisuudessaan takaisin Poliisitalon talon seinustalle.

Viikolla 6.–10.9.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja, kivitöitä ja asfaltointeja sekä asennetaan yhteiskäyttö- ja liikennevalopylväitä.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapeleiden siirtoja, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia, rakennekerroksia, kivitöitä ja asfaltointeja.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, rakennekerroksia, kivitöitä ja asfaltointeja sekä asennetaan raitiotiekiskoja.
• Ilmalankujalla asennetaan raitiotiekiskoja.
• Ilmalantorilla tehdään tukimuurien teline-, muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä ja radan rakennekerroksia, rakennetaan sadevesilinjaa sekä asennetaan tukimuurien verhoilukiviä.

Radiokadulla tehtiin viikolla 35 muun muassa asfaltointeja ja kivitöitä.

Tiedote – Viikonlopputöitä Radiokadulla ja Ilmalantorilla 4.–5.9.2021
Radiokadulla tehdään kivitöitä, kiskojen hitsauksia ja ratalaatan muottitöitä sekä Ilmalantorilla telinetöitä viikonloppuna 4.–5.9.2021. Töitä tehdään lauantaina ja sunnuntaina klo 9–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Ilmalan raitiotieyhteyden rakentamisen valmiusaste 8/2021

Kuvassa näkyvät hankkeen valmiusasteprosentit elokuun lopun tilanteessa.
Kaikki tiedossa olevat louhinnat on saatu päätökseen. Myös vesijohtolinjojen ja kaukolämpö- ja kaukojäähdytyslinjojen rakentaminen on valmistunut. Raitiotiekiskoista on asennettu 58 %.
Uusina seurannan kohteina ovat Ilmalantorin betonityöt ja koko urakka-alueen kivityöt. Betonitöistä on valmiina 70 % ja kivitöistä 19 %.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Pasilan Urheiluhallin kohdalla ma 6.9.2021 alkaen
Radiokadulla Pasilan Urheiluhallin kohdalla aloitetaan raitiotiekiskojen asentamiseen liittyvät työt, minkä vuoksi ajokaistoja siirretään tilapäisesti. Liikennejärjestelyjen muutokset toteutetaan ma 6.9.2021 aikana. Pahoittelemme töistä aiheutuvaa haittaa.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Radiokadun läntisellä osuudella ja pysäkin tilapäinen siirto ke 1.9.2021 PÄIVITYS: työ siirtyy perjantaille 3.9.2021
Radiokadun läntisellä osuudella Hannanportin ja Rahakamarinportin välisellä alueella tehdään keskiviikkona 1.9.2021 –> perjantaina 3.9.2021 ratalaatan valutöitä. Töiden ajan ajoneuvoliikenne ohjataan Radiokadun läntisellä osuudella, Ilmalankadun ja Rahakamarinportin välillä, tilapäisesti yhtä kaistaa pitkin. Liikenteenohjaajat ovat paikalla ohjaamassa autoilijat työkohteen ohi. Töistä johtuen Radiokadun pysäkki ”TV-keskus” (H2090) siirretään keskiviikon 1.9.2021 –> perjantaina 3.9.2021 ajaksi tilapäisesti noin 50 metriä Pasilan suuntaan. Pahoittelemme työvaiheesta aiheutuvaa haittaa.

Tiedote – Yötöitä Radiokadulla ti 31.8.2021
Radiokadulle toimitetaan Pasilan Urheiluhallin ja Kuuluttajankadun väliselle alueelle raitiotiekiskoja maanantain ja tiistain välisenä yönä 30.–31.8.2021 klo 2.15–4.15. Kiskojen paikalleen nostamista varten joudutaan ajorataa tilapäisesti kaventamaan, mistä johtuen työvaihe on toteutettava yöllä bussiliikenteen katkon aikana, ja kun muu liikenne on vähäisempää. Työstä saattaa kantautua ääniä lähellä oleviin kiinteistöihin. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Viikolla 30.8.–3.9.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja, kivitöitä ja rakennekerroksia sekä asennetaan yhteiskäyttö- ja liikennevalopylväitä.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapeleiden siirtoja, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia, rakennekerroksia, kivitöitä ja asfaltointeja sekä puretaan käytöstä poistettua kaukolämpölinjaa.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, rakennekerroksia, kivitöitä ja asfaltointeja sekä asennetaan raitiotiekiskoja.
• Ilmalankujalla asennetaan runkomelueristyslevyjä ja raitiotiekiskoja.
• Ilmalantorilla tehdään tukimuurien teline-, muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä ja radan rakennekerroksia, injektoidaan kallioankkureita, rakennetaan sadevesilinjaa sekä asennetaan tukimuurien verhoilukiviä.

Ilmalan raitiotieyhteys -urakan noin 1,2 kilometrin pituiselle urakka-alueelle asennetaan yhteensä yli 38 kilometriä uusia kaapelisuojaputkituksia.

Tiedote – Viikonlopputöitä Radiokadulla ja Ilmalantorilla 28.–29.8.2021
Radiokadulla tehdään kivitöitä ja kiskojen hitsauksia sekä Ilmalantorilla telinetöitä viikonloppuna 28.–29.8.2021. Töitä tehdään lauantaina ja sunnuntaina klo 9–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Viikolla 23.–27.8.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaapelisuojaputkituksia, kivitöitä ja rakennekerroksia sekä poistetaan työnaikaisen ajoradan asfaltointia.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapeleiden siirtoja, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia, rakennekerroksia ja kivitöitä sekä puretaan käytöstä poistettua kaukolämpölinjaa.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, rakennekerroksia ja asfaltointeja sekä asennetaan raitiotiekiskoja.
• Ilmalankujalla tehdään kaapelisuojaputkituksia ja rakennekerroksia.
• Ilmalantorilla tehdään tukimuurien teline-, muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä ja radan rakennekerroksia, injektoidaan kallioankkureita, rakennetaan sadevesilinjaa sekä asennetaan tukimuurien verhoilukiviä.

Halkopiipunkallion pysäkki odottaa kaidetta ja liikenteen siirtoa oikeille kaistoille, jotta se voidaan ottaa käyttöön.

Tiedote – Viikonlopputöitä Pasilankadulla, Radiokadulla ja Ilmalantorilla 21.–22.8.2021
Pasilankadulla ja Radiokadulla tehdään kivitöitä, Radiokadulla kiskojen hitsauksia sekä Ilmalantorilla telinetöitä viikonloppuna 21.–22.8.2021. Töitä tehdään lauantaina ja sunnuntaina klo 9–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Radiokadun läntisellä osuudella ja pysäkin tilapäinen siirto to 19.8.2021
Radiokadun läntisellä osuudella Pasilan Urheiluhallin ja Rahakamarinportin välisellä alueella tehdään torstaina 19.8.2021 ratalaatan valutöitä. Töiden ajan ajoneuvoliikenne ohjataan Radiokadun läntisellä osuudella, Ilmalankadun ja Rahakamarinportin välillä, tilapäisesti yhtä kaistaa pitkin. Liikenteenohjaajat ovat paikalla ohjaamassa autoilijat työkohteen ohi. Töistä johtuen Radiokadun pysäkki ”TV-keskus” (H2090) siirretään torstain 19.8.2021 ajaksi tilapäisesti noin 50 metriä Pasilan suuntaan. Pahoittelemme työvaiheesta aiheutuvaa haittaa.

Päivitys: Ratalaatan valutyöt Radiokadulla jatkuvat tänään torstaina 19.8. myöhäiseen iltaan asti. Työt jouduttiin päivän aikana tilapäisesti keskeyttämään rankan sateen vuoksi. Pahoittelemme häiriöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Pasilankadulla ja Radiokatu 6 kohdalla
Pasilankadun ja Radiokadun risteyksessä oleva liikenneympyrä poistuu käytöstä. Risteys muutetaan T-risteykseksi, jossa väistämisvelvollisuus on Radiokadulta kääntyvillä. Samalla Pasilankadun ajokaistoja siirretään Kyllikinportin ja Radiokadun välillä lähemmäs kadun länsireunaa ja Pasilankadun itäreuna otetaan työmaan käyttöön. Pasilankadun jalankulun ja pyöräilyn reitti Fennian talon kohdalla (Pasilankatu 14) palaa talon seinustalle. Liikennejärjestelyjen muutokset toteutetaan ti 17.8.2021 aikana.

Radiokatu 6 kohdalla aloitetaan kaapeliputkituksien ja yhteiskäyttöpylväiden perustuksien tekeminen, minkä johdosta kadun reuna-alue otetaan tilapäisesti työmaan käyttöön ja jalankulku ja pyöräily siirretään pois talojen seinustalta. Kulku talojen ulko-oville järjestetään myös työvaiheiden ajan. Samalla ajokaistat välillä Leanportti–Radiokuja siirretään kadun pohjoisreunaan. Liikennejärjestelyn muutokset toteutetaan viikon 33 aikana.

Pahoittelemme töistä aiheutuvaa haittaa.

Viikolla 16.–20.8.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaapelisuojaputkituksia, pylväsasennuksia, kivitöitä, asfaltointeja sekä liikennejärjestelyjä.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia, rakennekerroksia, liikennejärjestelyjä ja kivitöitä, puretaan käytöstä poistettua kaukolämpölinjaa sekä asennetaan raitiotiekiskoja.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, rakennekerroksia ja kaukolämpökaivannon täyttötöitä, rakennetaan vesijohtolinjaa sekä asennetaan raitiotiekiskoja.
• Ilmalankujalla tehdään maankaivuutöitä, kaapelisuojaputkituksia sekä asennetaan vesijohdon suojaputkea.
• Ilmalantorilla tehdään kalliotartuntojen poraus- ja asennustöitä ja tukimuurien teline-, muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä, injektoidaan kallioankkureita, rakennetaan sadevesilinjaa sekä asennetaan tukimuurien verhoilukiviä.

Tiedote – Viikonlopputöitä Pasilankadulla ja Radiokadulla 14.–15.8.2021
Pasilankadulla tehdään kivitöitä ja Radiokadulla Pasilan Urheiluhallin ja Rahakamarinportin välisellä alueella kiskojen asennus- ja muottitöitä viikonloppuna 14.–15.8.2021. Töitä tehdään lauantaina ja sunnuntaina klo 9–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Tiedote – Yötöitä Radiokadulla ti 17.8.2021
Radiokadulle Kuuluttajankadun ja Ilmalankadun väliselle alueelle toimitetaan raitiotiekiskoja maanantain ja tiistain välisenä yönä 16.–17.8.2021 klo 2.15–5.10 välillä. Kiskojen paikalleen nostamista varten ajorata joudutaan tilapäisesti sulkemaan, mistä johtuen työvaihe on toteutettava yöllä bussiliikenteen katkon aikana. Liikenteenohjaajat ovat paikalla ohjaamassa autoilijat työkohteen ohi. Työstä saattaa kantautua ääniä lähellä oleviin kiinteistöihin. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Tiedote – Vesikatko ma 16.8.2021 osoitteissa Ilmalankatu, Kuuluttajankuja, Kuuluttajankatu ja Radiokatu
HSY tekee ma 16.8.2021 vesijohdon muutostöitä, joiden aikana kiinteistöissä on vesikatko. Katkon arvioitu kesto on klo 8.00–11.00. HSY vastaa vesikatkoon liittyvästä tiedottamisesta: https://www.hsy.fi/vesi-ja-viemarit/vesikatkot-ja-hairiot/.

Tiedote – Yötöitä Radiokadulla to 12.8.2021 ja pe 13.8.2021
Ilmalan raitiotieyhteys -urakkaan kuuluvia kaukolämpökaivannon täyttö- sekä vesijohtoputken kaivuu-, nosto- ja asennustöitä tehdään Radiokadun ja Kuuluttajankadun risteysalueella keskiviikon ja torstain 11.-12.8 sekä torstain ja perjantain 12.-13.8 välisinä öinä klo 2.00–7.00 välillä.

Vesijohto- ja kaukolämpöputkien liitoskohdat ovat osittain Radiokadun ajoradan alla ja katua on kavennettava työn ajaksi, mistä johtuen työ on toteutettava yöllä bussiliikenteen katkon aikana ja kun muu liikenne on vähäisempää. Työstä kantautuu ääniä lähellä oleviin kiinteistöihin. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Viikolla 9.–13.8.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaapelinsuojaputkituksia, kaapelointeja, pylväsasennuksia, kivitöitä sekä asfaltin jyrsintää ja asfaltointeja.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelinsuojaputkituksia, kaapelisiirtoja, rakennekerroksia, asfaltointeja ja kivitöitä sekä asennetaan raitiotiekiskoja.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kaapelinsuojaputkituksia, rakennekerroksia ja kaukolämpökaivannon täyttötöitä, rakennetaan vesijohtolinjaa sekä asennetaan raitiotiekiskoja.
• Ilmalankuja suljetaan ajoneuvoliikenteeltä ja sieltä aloitetaan poistamaan vanhoja asfaltteja sekä asentamaan vesijohdon suojaputkea.
• Ilmalantorilla tehdään kalliotartuntojen poraus- ja asennustöitä ja tukimuurien teline-, muotti-, raudoitus-, betonointitöitä, injektoidaan kallioankkureita, rakennetaan sadevesilinjaa sekä asennetaan tukimuurien verhoilukiviä.

Tiedote – Viikonlopputöitä Radiokadulla
Radiokadulla tehdään viikonloppuna 7.–8.8.2021 raitiotiekiskojen asennus-, hitsaus- ja hiontatöitä lauantaina ja sunnuntaina klo 9:00–18:00 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Ilmalankujalla ma 9.8.2021 alkaen

Ilmalankujalla aloitetaan raitiotiekiskojen asentamiseen liittyvät työt, minkä johdosta Ilmalankujan ajokaistat suljetaan tilapäisesti. Korvaava ajoreitti osoitteeseen Ilmalantori 1 / Televisiokatu 11–13 kiertää työkohteen oheisen kartan mukaisesti. Ilmalankujan jalankulku- ja pyöräilyväylä säilyy käytössä töiden ajan. Töiden ajaksi Ilmalankujan taksitolppa siirtyy väliaikaisesti Ilmalankatu 2:n kohdalle. Pahoittelemme häiriötä. Poikkeusjärjestelyt ovat voimassa noin kuusi viikkoa.

Ilmalan raitiotieyhteyden rakentamisen valmiusaste 7/2021

Kuvassa näkyvät hankkeen valmiusasteprosentit heinäkuun lopun tilanteessa.
Työmaalla tehdään viimeisiä tiedossa olevia kiilauksia ja louhinnoista on siten valmiina jo 99 %. *Louhinnan määrä on lisääntynyt urakan edetessä, sillä kaivannoissa on tullut esiin poistettavaa kalliota huomattavasti suunniteltua enemmän.
Myös vesijohtolinjojen ja kaukolämpölinjan rakentaminen on loppuvaiheessa. Kaukojäähdytyslinjan muutokset on saatu jo valmiiksi. Vesijohtolinjoista valmiina on 98 % ja kaukolämpö- ja kaukojäähdytyslinjoista 95 %. Raitiotiekiskoista on asennettu 37 %.
Töiden pääpaino Pasilankadulla ja Radiokadulla siirtyy jatkossa pintarakenteiden tekemiseen ja kivitöihin. Ilmalantorilla jatketaan tukimuurien rakentamista. Seuraavassa valmiusasteessa otetaan seurantaan koko urakka-alueen kivityöt ja Ilmalantorin betonointityöt.

Viikolla 2.–6.8.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja ja kivitöitä sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja katuvaloja.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapelisiirtoja, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia ja rakennekerroksia sekä asennetaan raitiotiekiskoja.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kallion poraus- ja kiilaustöitä, kaapelisuojaputkituksia, rata-alueen rakennekerroksia ja kaukolämmön hitsaustöitä, rakennetaan vesihuoltolinjoja sekä asennetaan raitiotiekiskoja.
• Ilmalantorilla tehdään kalliotartuntojen poraus- ja asennustöitä ja tukimuurien muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä, rakennetaan sadevesilinjoja ja salaojia sekä asennetaan tukimuurien verhoilukiviä.

Viikolla 30 työmaalla tehtiin asfaltointeja muun muassa Pasilankadulla.

Tiedote – Kaukolämmön jakelukeskeytys ti 3.8.2021
Helen tekee kaukolämmön liitostöitä, mistä johtuen Länsi-Pasilan alueella on kaukolämmön jakelukeskeytys ti 3.8.2021 klo 8–16.

Keskeytys koskee seuraavia kiinteistöjä:
• Ilmalankatu 2
• Ilmalantori 2
• Kuuluttajankatu 2, 4, 6
• Radiokatu 11, 13, 17, 19, 20, 22, 26
• Uutiskatu 2, 3
• Rahakamarinkatu 6

Helen vastaa jakelukeskeytykseen liittyvästä tiedottamisesta:
https://www.helen.fi/suunnitellut-kayttokatkot/kaukol%C3%A4mm%C3%B6n-jakelukeskeytys-289884
https://www.helen.fi/suunnitellut-kayttokatkot/kaukol%C3%A4mm%C3%B6n-jakelukeskeytys-289885

Tiedote – Yötöitä Radiokadulla ti 3.8.2021
Radiokadulle toimitetaan Pasilan Urheiluhallin ja Rahakamarinportin väliselle alueelle raitiotiekiskoja maanantain ja tiistain välisenä yönä 2.–3.8.2021 klo 2.10–5.10. Kiskojen paikalleen nostamista varten joudutaan toinen ajorata tilapäisesti sulkemaan, mistä johtuen työvaihe on toteutettava yöllä bussiliikenteen katkon aikana ja muun liikenteen ollessa vähäisempää. Liikenteenohjaajat ovat paikalla ohjaamassa autoilijat työkohteen ohi. Työstä saattaa kantautua ääniä lähellä oleviin kiinteistöihin. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Tiedote – Ilmalankadun yötyöt ja pysäkin tilapäinen siirto to 29.7.2021
Maarakennustöitä aloitetaan Ilmalankadulla tekemään keskiviikon ja torstain välisenä yönä 28.–29.7.2021 poikkeuksellisesti klo 4.30 alkaen. Ajorataa ja jalkakäytävää kavennetaan työn alkuvaiheessa, mistä johtuen työvaihe aloitetaan turvallisuussyistä yöaikaan, kun liikenne on vähäisempää. Työstä saattaa kantautua ääniä lähellä oleviin kiinteistöihin. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Töistä johtuen Ilmalankadun pysäkki ”Ilmalantori” (H2088) siirretään torstain 29.7.2021 ajaksi tilapäisesti noin 100 metriä länteen päin. Katso myös HSL:n tiedote: https://www.hsl.fi/hsl/uutiset/liikennetiedote/2021/07/ilmalantorin-pysakki-h2088-siirtyy-tyomaan-vuoksi-29.7. Päivän aikana pysäkin kohdalta poistetaan työnaikaiset päällysteet ja tehdään lopullisia asfaltointeja.

Viikolla 26.–30.7.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja, kivitöitä ja asfaltointeja sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja yhteiskäyttöpylväitä.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapelisiirtoja, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia, rakennekerroksia ja asfaltointeja sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja reunakiviä.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kallion poraus- ja kiilaustöitä, kaapelisuojaputkituksia, rata-alueen rakennekerroksia, asfaltointeja ja kaukolämmön hitsaustöitä sekä rakennetaan vesihuoltolinjoja.
• Ilmalantorilla tehdään kallioankkureiden ja -tartuntojen poraus- ja asennustöitä ja tukimuurien muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä, rakennetaan kaapelisuojaputkituksia ja salaojia sekä asennetaan tukimuurien verhoilukiviä.

Pasilankadulla asennettiin viikolla 29 raitiotien ajolankoja ja valaistusta kannattelevia yhteiskäyttöpylväitä. Pylväät asennetaan ennalta suunniteltuun kaltevuuteen hieman vinoon raitiotiestä poispäin. Ajolankojen asennus vetää pylväät suoraksi.

Tiedote – Viikonlopputöitä Pasilankadulla 24.–25.7.2021
Pasilankadulla tehdään tulevana viikonloppuna kivitöitä sekä Pasilankadun ja Radiokadun risteysalueella kiskojen hitsaus- ja hiontatöitä. Töitä tehdään lauantaina ja sunnuntaina klo 9–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Tiedote – Yötöitä Radiokadulla ke 21.7.2021
Radiokadun ja Kuuluttajankadun risteysalueella tehdään kaukolämpökaivannon kaivuutöitä tiistain ja keskiviikon välisenä yönä 20.–21.7.2021 klo 2.00–7.00 välillä. Kaukolämpölinja kaivetaan osittain Radiokadun alle ja katua kavennetaan työn ajaksi, mistä johtuen työ on toteutettava yöaikaan bussiliikenteen katkon aikana. Työstä kantautuu ääniä lähellä oleviin kiinteistöihin. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Viikolla 19.–23.7.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja ja kivitöitä sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja yhteiskäyttöpylväitä.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia ja rakennekerroksia sekä asennetaan raitiotiekiskoja.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kallion poraus- ja kiilaustöitä, kaapelisuojaputkituksia, rata-alueen rakennekerroksia ja kaukolämmön maarakennus- ja hitsaustöitä sekä rakennetaan vesihuoltolinjoja.
• Ilmalantorilla tehdään kallioankkureiden ja -tartuntojen poraus- ja asennustöitä ja tukimuurien muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä, rakennetaan kaapelisuojaputkituksia ja salaojia sekä asennetaan tukimuurien verhoilukiviä.

Kakkonen on kulkenut viikon 23 alkusta alkaen taas tutulla reitillään.
Pasilankadulla Kyllikinportin risteyksen pohjois- ja eteläpuolella tehtävien kivitöiden ajan jalankulun ja pyöräilyn reitti kiertää Fennian talon ja Pasilan poliisitalo 2:n takaa.

Viikolla 12.–16.7.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaapelisuojaputkituksia, yhteiskäyttöpylväiden pystytyksiä, kivitöitä ja rata-alueen rakennekerroksia sekä asennetaan raitiotiekiskoja.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia ja rata-alueen rakennekerroksia sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja reunakiviä.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kallion kiilaustöitä, kaukolämpökaivannon kaivuutöitä, kaapelisuojaputkituksia ja rata-alueen rakennekerroksia sekä puretaan käytöstä poistettuja kaukolämpö- ja vesihuoltolinjoja.
• Ilmalankujalla rakennetaan yhteiskäyttöpylväiden perustuksia.
• Ilmalantorilla tehdään kallioankkureiden ja -tartuntojen poraus- ja asennustöitä, tukimuurien muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä ja kaapelisuojaputkituksia, rakennetaan salaojia sekä asennetaan tukimuurien verhoilukiviä.

Radiokadulla suljettuna ollut Radiokujan liittymä otettiin uudelleen käyttöön perjantaina 9.7.2021.

Tiedote – Pasilankadun ja Kyllikinportin risteysalueen yötyöt ja liikennejärjestelyt
HKL asentaa raitiotien ajolankoja Pasilankadun ja Kyllikinportin risteysalueella viikonloppuna 10.–11.7.2021 yöaikaan. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Risteysalueen muut työt ovat valmistuneet ja ajokaistat otetaan käyttöön maanantaiaamuun mennessä. Raitiolinja 2 palaa normaalille reitilleen ma 12.7.2021 alkaen.

Viikolla 5.–9.7.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaapelisuojaputkituksia, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia, kivitöitä, asfaltointeja ja rata-alueen rakennekerroksia sekä asennetaan raitiotiekiskoja.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia, ajoratojen ja rata-alueen rakennekerroksia ja asfaltointeja sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja reunakiviä.
• Radiokadun läntisellä osuudella rakennetaan sadevesilinjoja, tehdään kallion poraus- ja kiilaustöitä, kaukolämpökaivannon kaivuutöitä, kaapelisuojaputkituksia sekä ajoratojen ja rata-alueen rakennekerroksia sekä puretaan käytöstä poistettuja kaukolämpö- ja vesihuoltolinjoja.
• Ilmalankujalla tehdään kallion poraus- ja kiilaustöitä sekä rakennetaan yhteiskäyttöpylväiden perustuksia.
• Ilmalantorilla tehdään kallioankkureiden ja -tartuntojen poraus- ja asennustöitä, tukimuurien teline-, muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä, rakennetaan salaojia sekä asennetaan tukimuurien verhoilukiviä.

Halkopiipunkallion tulevalla ratikkapysäkillä tehtiin viikolla 26 kivitöitä.

Tiedote – Viikonlopputöitä Pasilankadulla
Pasilankadun ja Kyllikinportin risteysalueella tehdään la 3.7.2021 kaapelisuojaputkituksia ja kaivantojen täyttötöitä. Töitä jatketaan tarpeen mukaan myös su 4.7.2021. Työt tehdään klo 7–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Radiokadulla
Kuuluttajankadun ja Ilmalankadun välisellä alueella aloitetaan raitiotiekiskojen asentamiseen liittyvät työt ja kaukolämpötyöt, minkä johdosta Radiokadun länsipuolella oleva jalankulku- ja pyöräilyreitti on poistettu tilapäisesti käytöstä. Kuuluttajankadun risteyksessä samanaikaisesti käynnissä olevien töiden johdosta jalankulun ja pyöräilyn korvaava reitti Kuuluttajankadun ja Ilmalankadun välillä kulkee tilapäisesti Uutiskadun kautta. Pahoittelemme häiriötä. Reitti palautetaan käyttöön heti töiden valmistuttua. Poikkeusjärjestely on voimassa noin kaksi kuukautta.

Liikenne- ja työmaatiedotteet ajalta 07/2020–06/2021 löytyvät täältä.

Tietoa työmaasta ja alueellinen kartta

Ilmalan raitiotien rakentamisen alueet kartalla
Ilmalan raitiotien rakentamisen alueet kartalla

Ilmalan raitiotien rakentaminen aloitettiin heinäkuussa 2020. Rakentaminen vaikuttaa kaikkeen liikkumiseen työmaa-alueella. Kävelyn, pyöräilyn, bussien ja autojen reitteihin tulee muutoksia. Suurin osa Radiokadun varressa olevista pysäköintipaikoista poistuu käytöstä rakentamisen ajaksi. Katupuut jouduttiin kaatamaan työn edetessä Pasilankadulta väliltä Kyllikinportti–Radiokatu sekä Radiokadulta. Uudet katupuut ja istutukset istutetaan alueelle töiden loppuvaiheessa viimeistään keväällä 2022. Urakan arvioitu valmistumisajankohta Pasilankadun, Radiokadun ja Ilmalankujan osuuksien osalta on joulukuu 2021. Ilmalantorilla rakennustyöt jatkuvat vuoden 2022 kesäkuuhun asti.

Katso myös usein kysytyt kysymykset Ilmalan raitiotie Helsingin kaupungin katujen rakentaminen:

Hiilineutraalit ja resurssiviisaat yritysalueet HNRY -hanke on mukana kehittämässä Helsingin rakennustyömaita päästöttömiksi. Ilmalan raitiotien työmaalla kaupunki ja urakoitsija kehittävät yhdessä energiankulutuksen seurantaa ja päästöjen raportointia.

Työajat ja työmaan melua aiheuttavat työvaiheet
Urakassa tehtäviä häiritsevää melua aiheuttavia työvaiheita ovat kallion poraus, kallion louhinta, louheen kuormaus sekä kallion ja betonirakenteiden rikotus iskuvasaroimalla. Edellä mainittuja työvaiheita voimme tehdä urakka-alueella Helsingin ympäristöpalveluiden myöntämän luvan mukaisesti arkisin klo 7–22. Pasilankadun ja Ilmalantorin työkohteilla edellä mainittuja töitä saamme tehdä myös lauantaisin klo 9–16. Työt tehdään pääasiassa arkisin klo 7–18. Poikkeustilanteessa työskennellään myös iltaisin ja viikonloppuisin. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Yhteystiedot

Parhaiten tavoitat meidät sähköpostitse osoitteesta ilmalanratikka@grk.fi tai Uusi Pasila -Facebook-ryhmän kautta.

Työmaapäällikkö
Mikko Parkkinen, GRK Infra Oy, puh. 050 462 5709, mikko.parkkinen@grk.fi

Helsingin kaupungin projektipäällikkö
Juuso Luoto, Helsingin kaupunkiympäristön toimiala, puh. 09 310 39954, juuso.luoto@hel.fi