Ilmalan ratikka

Tervetuloa seuraamaan Ilmalan ratikka -hankkeen viestintää!

Päivitämme säännöllisesti tälle sivulle sekä Uusi Pasila -Facebook -ryhmään työmaan tilanteen ja kuulumiset.

Helsingin kaupunki rakennuttaa Pasilan ja Ilmalan alueella Ilmalan raitiotie -rakennusurakan. Urakan päätoteuttajana toimii GRK Infra Oy. Rakennettava raitiotie on jatkoa nykyiselle 9-linjalle. Ratikoiden päätepysäkit tulevat olemaan uudella Ilmalantorilla, joka rakennetaan Ilmalan aseman viereen. Raitiotien rakentamisen yhteydessä uusitaan Pasilankadun ja Radiokadun kunnallistekniikkaa, kuten vesiputkia, viemäreitä ja kaapeleita. Ratikkalinjan jatkon myötä alueen liikenneyhteydet paranevat. Myös kävely ja pyöräily on entistä turvallisempaa ja viihtyisämpää, sillä Radiokadulle rakennetaan yksisuuntaiset pyörätiet.

Liikenne- ja työmaatiedotteet

VIIKOLLA 10.8.–14.8.2020 TEHTÄVIÄ TÖITÄ
• Ilmalantorilla jatketaan maankaivuutöitä ja kalliopintojen esiin kaivamista sekä aloitetaan louhintatyöt.
• Radiokadun läntisellä osuudella rakennetaan tilapäisiä liikennejärjestelyitä ja aloitetaan maankaivuutöitä sekä poistetaan kiveyksiä.
• Radiokadun itäisellä osuudella jatketaan kadun keskialueen maankaivuutöitä ja kaapelisuojaputkituksia.
• Pasilankadulla jatketaan maankaivuutöitä ja vesihuoltolinjojen rakentamista.

Opaskartta Ilmalantorin alueen ja Radiokadun läntisen osuuden muuttuvista liikennejärjestelyistä.

Maanantaista 10.8.2020 alkaen Radiokadulla sijaitsevat ”Tv-keskus”-pysäkit siirretään noin 100 metriä kohti Länsi-Pasilaa. Lisätietoja pysäkkien uusista sijainneista löytyy HSL:n tiedotteesta.

VIIKOLLA 3.8.–7.8.2020 TEHTÄVIÄ TÖITÄ
• Ilmalantorilla jatketaan maankaivuutöitä ja kalliopintojen esiin kaivamista sekä puretaan vanhoja betonirakenteita.
• Radiokadulla jatketaan kadun keskialueen maankaivuutöitä, aloitetaan kaapelisuojaputkitukset sekä valmistellaan pysäkkien siirtämistä.
• Pasilankadulla jatketaan maankaivuutöitä ja aloitetaan vesihuoltolinjojen rakentaminen.

VIIKOLLA 27.7.–31.7.2020 TEHTÄVIÄ TÖITÄ
• Ilmalantorilla tehdään maankaivuutöitä ja kaivetaan esiin kalliopintaa louhittavilla alueilla.
• Radiokadulla jatkuu liikennejärjestelyiden rakentaminen, kaadetaan katupuita, poistetaan istutuksia ja kiveyksiä sekä tehdään maankaivuutöitä.
• Pasilankadulla kaadetaan katupuita ja aloitetaan maankaivuutyöt louhittavilla alueilla.

VIIKOLLA 20.7.–24.7.2020 ALKAVAT TYÖT
• Työmaan infotaulujen ja työmaasta varoittavien liikennemerkkien asennus
• Ilmalantorin liikennejärjestelyiden rakentaminen, lisäksi Ilmalantorin alueella aloitetaan puiden kaataminen, pintamaan poisto sekä työmaateiden teko
• Pasilankadun liikennejärjestelyiden rakentaminen
• Radiokadun liikennejärjestelyiden rakentaminen

Opaskartta muuttuvista liikennejärjestelyistä töiden valmistuttua.

Tietoa työmaasta

Rakentaminen vaikuttaa kaikkeen liikkumiseen työmaa-alueella. Kävelyn, pyöräilyn, bussien ja autojen reitteihin tulee muutoksia. Suurin osa Radiokadun varressa olevista pysäköintipaikoista poistuu työmaan aikana. Pihoihin ajo varmistetaan työmaan ajan. Katupuut joudutaan kaatamaan työn edetessä Pasilankadulta väliltä Kyllikinportti–Radiokatu sekä Radiokadulta. Uudet katupuut ja istutukset istutetaan alueelle töiden loppuvaiheessa viimeistään keväällä 2022. Rakentaminen alkaa heinäkuussa 2020 kolmessa kohdassa: Pasilankadulla ja Radiokadulla poistetaan pintamaita, Radiokadulla Kuuluttajankadun ja Hannanportin välillä aloitetaan kaivutyöt ja Ilmalantorilla työt alkavat raivaustöillä ja louhinnoilla. Urakan arvioitu valmistumisajankohta on kesäkuussa 2022.

Työajat ja työmaan melua aiheuttavat työvaiheet
Urakassa tehtäviä häiritsevää melua aiheuttavia työvaiheita ovat kallion poraus, kallion louhinta, louheen kuormaus sekä kallion ja betonirakenteiden rikotus iskuvasaroimalla. Edellä mainittuja työvaiheita voimme tehdä urakka-alueella Helsingin ympäristöpalveluiden myöntämän luvan mukaisesti arkisin klo 7–22. Pasilankadun ja Ilmalantorin työkohteilla edellä mainittuja töitä saamme tehdä myös lauantaisin klo 9–16. Työt tehdään pääasiassa arkisin klo 7–18. Poikkeustilanteessa työskennellään myös iltaisin ja viikonloppuisin. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Yhteystiedot

Juuso Luoto, projektipäällikkö
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 39954, juuso.luoto@hel.fi
Mikko Parkkinen, työmaapäällikkö, GRK Infra Oy
puh. 050 462 5709, mikko.parkkinen@grk.fi