Ilmalan ratikka

Tervetuloa seuraamaan Ilmalan ratikka -hankkeen viestintää!

Päivitämme säännöllisesti tälle sivulle sekä Uusi Pasila -Facebook-sivulle työmaan tilanteen ja kuulumiset.

Helsingin kaupunki rakennuttaa Pasilan ja Ilmalan alueella Ilmalan raitiotieyhteys -rakennusurakan. Urakan päätoteuttajana toimii GRK Infra Oy. Rakennettava raitiotie on jatkoa nykyiselle 9-linjalle. Ratikoiden päätepysäkit tulevat olemaan uudella Ilmalantorilla, joka rakennetaan Ilmalan aseman viereen. Raitiotien rakentamisen yhteydessä uusitaan Pasilankadun ja Radiokadun kunnallistekniikkaa, kuten vesiputkia, viemäreitä ja kaapeleita. Ratikkalinjan jatkon myötä alueen liikenneyhteydet paranevat. Myös kävely ja pyöräily on entistä turvallisempaa ja viihtyisämpää, sillä Radiokadulle rakennetaan yksisuuntaiset pyörätiet.

Liikenne- ja työmaatiedotteet

Viikolla 16.–20.5.2022 tehtäviä töitä
• llmalantorilla asennetaan reunakiviä ja tukimuurien verhoilukiviä sekä tehdään torialueen rakennekerroksia, kivitöitä ja asfaltointeja.
• Radiokadun, Ilmalankadun ja Ilmalankujan risteysalueella tehdään kivitöitä ja asfaltointeja.
• Radiokadulla tehdään asfaltin korjausjyrsintöjä ja asfaltointeja.

Ilta- ja viikonlopputöitä Pasilankadulla, Radiokadulla ja Ilmalantorilla
Pasilankadulla ja Radiokadulla tehdään tänään perjantaina kiskokaivojen reikien porausta, jyrsintää ja hiontaa. Työt jatkuvat iltaan klo 21 asti. Näitä töitä tehdään myös huomenna 14.5. klo 9–18.

Ilmalantorilla asennetaan viikonloppuna 14.–15.5. tukimuurien verhoilukiviä. Radiokadun ja Ilmalankadun risteyksen alueella tehdään kivitöitä lauantaina. Töitä tehdään klo 8–18.

Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Radiokadun, Ilmalankadun ja Ilmalankujan risteysalueella on kevään ajan tehty kivitöitä. Kuvassa näkyvä noppakiviraita erottaa toisistaan pyöräilyn ja jalankulun alueet.

Viikolla 9.–13.5.2022 tehtäviä töitä
• llmalantorilla asennetaan verhoilukiviä ja raitiotiekiskoja, tehdään rakennekerroksia, kivitöitä ja asfaltointeja sekä istutetaan puita.
• Radiokadun, Ilmalankadun ja Ilmalankujan risteysalueella tehdään kivitöitä.
• Radiokadulla tehdään asfaltointeja.
• Kyllikinportin pysäköintialueen liittymän läheisyydessä tehdään ratasähköpylvään ympärystän kivi- ja vihertöitä.

Tulevana viikonloppuna 7.–8.5.2022 Ilmalantorilla asennetaan verhoilukiviä. Radiokadun ja Ilmalankadun risteyksen alueella tehdään kivitöitä lauantaina. Töitä tehdään klo 8–18. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Ilmalantorilla on aloitettu noppakivien asentaminen. Torin alueen pintakivet ovat punaisia ja mustia, ja niistä muodostuu koko torin kattava raidallinen kokonaisuus.

Ilmalan raitiotieyhteyden rakentamisen valmiusaste 04/2022

Kuvassa näkyvät hankkeen valmiusasteprosentit huhtikuun lopussa.

Raitiotiekiskoista on asennettu 95 % ja koko urakka-alueen kivitöistä on valmiina 43 %. Ilmalantorin tukimuurien betonityöt valmistuivat joulukuussa.

Viikolla 2.–6.5.2022 tehtäviä töitä
• llmalantorilla asennetaan verhoilukiviä ja raitiotiekiskoja sekä tehdään rakennekerroksia, kivitöitä ja asfaltointeja.
• Radiokadun, Ilmalankadun ja Ilmalankujan risteysalueella asennetaan reunakiviä ja tehdään kivitöitä.
• Radiokadun ja Kuuluttajankadun risteyksessä tehdään vesijohtoventtiilin korjaustyö.
• Kyllikinportin pysäköintialueen liittymän läheisyydessä tehdään ratasähköpylvään ympärystän kivi- ja vihertöitä.

Tulevana viikonloppuna 30.4.–1.5.2022 Ilmalantorilla asennetaan verhoilukiviä. Töitä tehdään klo 7–18. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Ilmalantorille on asennettu kaikkiaan 21 ratasähköpylvästä. Tulevien kuukausien aikana torilla tehdään valmiiksi pintarakenteet. Pylväisiin ja toria ympäröiviin rakennuksiin kiinnitettävien raitiovaunujen ajolankojen asennukset tehdään loppukesästä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Radiokadun ja Kuuluttajankadun risteyksen kohdalla
Radiokadun ja Kuuluttajankadun risteyksen kohdalla aloitetaan to 28.4.2022 vesijohtoventtiilin korjaustyö, minkä vuoksi ajoneuvoliikenne ohjataan työkohteen ohi tilapäisesti yhtä kaistaa pitkin. Radiokadun idän puoleinen jalankulkureitti välillä Pasilan Urheiluhallin liittymä – Kuuluttajankatu suljetaan töiden ajaksi. Kuuluttajankadun risteyksen eteläpuolella oleva Radiokadun ylittävä suojatie siirretään tilapäisesti risteyksen pohjoispuolelle. Työn arvioidaan kestävän viikon 18 loppuun asti. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Viikolla 25.–29.4.2022 tehtäviä töitä
• llmalantorilla asennetaan verhoilukiviä ja raitiotiekiskoja sekä tehdään rakennekerroksia ja kivitöitä.
• Radiokadun, Ilmalankadun ja Ilmalankujan risteysalueella tehdään kivitöitä.
• Radiokadulla Pasilan Urheiluhallin liittymän vieressä rakennetaan ratasähköpylvään perustuksia.
• Kyllikinportin pysäköintialueen liittymän läheisyydessä rakennetaan ratasähköpylvään perustuksia.

Viikonloppuna 23.–24.4.2022 Ilmalantorilla hitsataan kiskoja lauantaina ja sunnuntaina. Radiokadun ja Ilmalankadun risteyksen alueella tehdään kivitöitä lauantaina. Töitä tehdään klo 8–18. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Ilmalantorille tuotiin viikolla 16 raitiotien viimeiset kiskojanat. Seuraavana ovat vuorossa kiskojen hitsaukset ja ratalaatan valutyöt.

Viikolla 19.–22.4.2022 tehtäviä töitä
• llmalantorilla asennetaan verhoilukiviä ja raitiotiekiskoja sekä tehdään rakennekerroksia ja kivitöitä.
• Radiokadun, Ilmalankadun ja Ilmalankujan risteysalueella tehdään liikennejärjestelyjä ja kivitöitä.
• Radiokadulla Pasilan Urheiluhallin liittymän vieressä jatketaan ratasähköpylvään perustuksen rakentamista ja poistetaan kohdalta kalliota poraamalla ja kiilaamalla.
• Radiokadulla tehdään kivitöitä Uutiskadun ja Hannanportin välisellä alueella.
• Kyllikinportin pysäköintialueen liittymän läheisyydessä jatketaan ratasähköpylvään perustuksen rakentamista.

Pääsiäisen aikana Ilmalantorilla asennetaan verhoilukiviä. Töitä tehdään klo 7–18. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Ilmalantorilla asennettiin viikolla 15 kiskojen alle tulevia runkomelueristyslevyjä. Viikolla 16 jatketaan raitiotiekiskojen asentamista.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Ilmalankadulla ja pysäkin tilapäinen siirto ti 19.4.2022 alkaen
Ilmalankadulla aloitetaan ensi viikolla nykyisen Ilmalantori H2087 -pysäkin katoksen purkaminen ja uuden pysäkin sekä siihen liittyvien kiveysten rakentaminen. Töiden ajaksi siirretään jalankulku kadun eteläpuolelle, pysäkki noin 50 metriä kulkusuunnassa eteenpäin ja ajoreitti Ilmalankuja 2:n kiinteistöihin lähemmäs Radiokatua. Uusi pysäkki otetaan käyttöön toukokuun aikana. Katso myös HSL:n tiedote: https://www.hsl.fi/hsl/uutiset/liikennetiedote/2022/04/ilmalankadulla-pysakki-ilmalantori-siirtyy-19.4. Pahoittelemme töistä aiheutuvaa haittaa.

Viikolla 11.–14.4.2022 tehtäviä töitä
• llmalantorilla asennetaan verhoilukiviä ja tehdään rakennekerroksia sekä kivi- ja asfaltointitöitä.
• Radiokadulla Pasilan Urheiluhallin liittymän vieressä aloitetaan ratasähköpylvään perustuksen rakentaminen. Pylvään kohdalta joudutaan poistamaan kalliota poraamalla ja kiilaamalla.
• Radiokadulla tehdään kivitöitä Uutiskadun ja Hannanportin välisellä alueella.
• Kyllikinportin pysäköintialueen liittymän läheisyydessä aloitetaan ratasähköpylvään perustuksen rakentaminen. Osa pysäköintialueen paikoista otetaan töiden ajaksi työmaan käyttöön.

Kuvassa Ilmalantori, missä viikolla 14 tehtiin rakennekerroksia seuraavan viikon asfaltointi- ja kivitöitä varten.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Radiokadulla
Uutiskadun ja Hannanportin välissä olevien pysäkkien kohdalla jatketaan kivitöitä keskiviikkona 6.4.2022. Töitä tehdään kadun yhdellä puolella kerrallaan. Korvaavat jalankulun reitit kulkevat pysäkkien ja vastakkaisen kadun reunan kautta. Pyöräilijöiden tilapäiset reitit kulkevat ajokaistoilla. Kulku lähikiinteistöihin järjestetään myös työvaiheiden ajan. Työt aloitetaan kadun länsipuolelta. Molemmat puolet valmistuvat toukokuun alkuun mennessä. Pahoittelemme työvaiheesta aiheutuvaa haittaa.

Viikolla 4.–8.4.2022 tehtäviä töitä
Radiokadun, Ilmalankadun ja Ilmalankujan risteysalueen liikennejärjestelyjen muutoksien tekemistä jatketaan alkavalla viikolla. llmalantorilla asennetaan verhoilukiviä ja aloitetaan pintarakenteiden rakentaminen.

Tulevana viikonloppuna 2.–3.4.2022 Ilmalantorilla asennetaan verhoilukiviä. Töitä tehdään klo 7–18. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

☀️ Alkaneen kevään kunniaksi on Ilmalantorin tukimuuriin saatu uusi maalaus. Värikäs maalaus toivottavasti piristää ohikulkijoiden huhtikuun ensimmäistä päivää! 😎 Olimme onnekkaita ja löysimme vain rajoitetun ajan tarjolla ollutta maalia, joka haihtuu vuorokauden vaihtuessa.

Viikolla 28.3.–1.4.2022 tehtäviä töitä ja liikennejärjestelytiedote
Radiokadulla jatketaan ensi viikolla kivitöiden tekemistä. Työt aiheuttavat tilapäisiä muutoksia Radiokadun, Ilmalankadun ja Ilmalankujan risteysalueen liikennejärjestelyihin. Työvaiheiden ajaksi Ilmalankadun ylittävä suojatie poistuu käytöstä ja Radiokadun ylittävä suojatie siirretään etelään päin. Järjestelyt toteutetaan vaiheittain ensi ja seuraavan viikon (vk 13 ja 14) aikana. Pahoittelemme töistä aiheutuvaa haittaa.

Tiedote – Viikonlopputöitä Ilmalantorilla 26.–27.3.2022
Tulevana viikonloppuna Ilmalantorilla asennetaan verhoilukiviä. Töitä tehdään klo 7–18. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Terveisiä Ilmalantorilta! Talvikauden työt torin alueella ovat edenneet suunnitellusti. Kiviasentajat ovat ahkeroineet ja Ilmalantorin alueen tukimuurien kiviverhoiluista on asennettu kaikkiaan jo noin 75 %.

Tulevana viikonloppuna 19.–20.3.2022 Ilmalantorilla tehdään kivitöitä klo 7–18. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

tukimuuri, kiviverhoilu, taivas
Ilmalantorin tukimuurien kiviverhoilua

Ilmalantorille palattiin tammikuussa töihin joulutauon jälkeen. Torin alueella rakennustöitä tehdään talvikauden ajan pienellä työryhmällä. Radiokadulla talven aikana tehdään valaisinasennuksia, mutta pääosin työmaan toiminnot jatkavat talvitaukoa vielä tovin.

Lue lisää työmaan viimeaikaisia kuulumisia täältä: https://www.grk.fi/ilmalan-ratikka/ilmalan-raitiotien-tyomaalla/. Mukana on kuvia urakan varrelta. 📸

Myös kuvassa näkyvä Radiokadun, Ilmalankadun ja Ilmalankujan risteysalue odottaa keväällä jatkettavia jalkakäytävien kivitöitä.

Ilmalan ratikan työmaa jää torstain 23.12.2021 jälkeen joulutauolle. Toivotamme kaikille iloista joulunaikaa! ✨🎄

Ilmalantorilla töitä jatketaan loppiaisen jälkeisellä viikolla. Työmaan muiden alueiden työt ovat talven ajan tauolla, ja töiden pariin palataan keväällä. Työmaan viestinnän viikkopäivitykset jäävät samalla myös tauolle. Tavoitat meidät tauonkin aikana joko sähköpostitse osoitteesta ilmalanratikka@grk.fi tai lähettämällä viestin Uusi Pasila -Facebook-ryhmän kautta.

Viikolla 20.–23.12.2021 tehtäviä töitä
• Ilmalantorilla tehdään tukimuurien eristystöitä ja taustatäyttöjä sekä yhteiskäyttöpylväiden perustuksia, rakennetaan sadevesilinjaa ja kaapelisuojaputkituksia sekä asennetaan kiskoja ja tukimuurien verhoilukiviä.

Ilmalantorilla tehtiin viikolla 50 muun muassa tukimuurien taustatäyttöjä ja asennettiin kuvassa taka-alalla näkyvän muurin verhoilukiviä.

Tiedote – Viikonlopputöitä Ilmalantorilla 18.–19.12.2021
Viikonloppuna Ilmalantorilla asennetaan verhoilukiviä ja tehdään ratalaatan muottitöitä. Töitä tehdään klo 7–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Viikolla 13.–17.12.2021 tehtäviä töitä
• Ilmalankujalla puretaan vanhoja valaisinpylväitä sekä asennetaan yhteiskäyttöpylväitä ja valaisimia.
• Ilmalantorilla tehdään tukimuurien eristystöitä ja taustatäyttöjä sekä yhteiskäyttöpylväiden perustuksia, rakennetaan sadevesilinjoja sekä asennetaan kiskoja ja tukimuurien verhoilukiviä.

Ilmalantoria rakennetaan rinnakkain viereen tulevan Ilmalanlinna-toimistorakennuksen kanssa.

Tiedote – Viikonlopputöitä Ilmalantorilla 11.–12.12.2021
Viikonloppuna Ilmalantorilla asennetaan verhoilukiviä ja hitsataan kiskoja. Töitä tehdään klo 7–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Viikolla 7.–10.12.2021 tehtäviä töitä
• Radiokadulla tehdään kivitöitä ja siivouksia, tyhjennetään varastoalueita sekä asennetaan valaisimia.
• Ilmalantorilla tehdään tukimuurien ja portaiden muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä, rakennetaan sadevesilinjaa sekä asennetaan tukimuurien verhoilukiviä.

Radiokadun uudet pysäköintipaikat ja ajoradat otettiin käyttöön viikolla 48.

Tiedote – Viikonlopputöitä Ilmalantorilla 4.–6.12.2021
Viikonloppuna ja itsenäisyyspäivänä Ilmalantorilla tehdään muotti- ja raudoitustöitä sekä asennetaan verhoilukiviä. Töitä tehdään klo 7–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Ilmalan raitiotieyhteyden rakentamisen valmiusaste 11/2021

Kuvassa näkyvät hankkeen valmiusasteprosentit marraskuun lopussa.
Raitiotiekiskoista on asennettu 91 %. Ilmalantorin betonitöistä on valmiina 99 % ja koko urakka-alueen kivitöistä 40 %.

Mitä kuvassa on ja miksi se on siinä?
Radiokadulta löytyy yksi pylväs, jonka sijainti saattaa hämmentää ohikulkijan. Kyseessä on tilapäinen yhteiskäyttöpylväs, joka jouduttiin pystyttämään maan alla olevien kaapeleiden ja betonikanaalin sijainnin vuoksi keskelle jalkakäytävää. Kuten sanottua, pylväs on kuitenkin tilapäinen ratkaisu. Valaistuksen ja ratasähköjen kiinnitys tulee myöhemmin siirtymään kohdalle rakennettavan uuden rakennuksen seinään. Sen jälkeen pylväs poistetaan. Kuvan oikeassa laidassa näkyvän rakennuksen purkutyöt alkavat tämänhetkisen tiedon mukaan tammikuussa 2022.

Viikolla 29.11.–3.12.2021 tehtäviä töitä
• Radiokadun itäisellä osuudella istutetaan puita ja asennetaan puiden runkosuojia.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kasvualustoja, kaapelointeja ja kivitöitä, istutetaan pensaita sekä asennetaan yhteiskäyttöpylväitä ja valaisimia.
• Ilmalankujalla asfaltoidaan sekä asennetaan yhteiskäyttöpylväitä ja valaisimia.
• Ilmalantorilla tehdään tukimuurien teline-, muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä, rakennetaan sadevesilinjaa sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja tukimuurien verhoilukiviä. Lisäksi tehdään uuden sadevesilinjan kaivannosta esiin tulleen kallion poraus- ja louhintatöitä.

Radiokadulla Kuuluttajankadun ja Ilmalankadun välisellä alueella olleet liikennevalot poistuivat käytöstä viikolla 47.

Tiedote – Viikonlopputöitä Ilmalantorilla 27.–28.11.2021
Viikonloppuna Ilmalantorilla tehdään muotti- ja eristystöitä sekä asennetaan verhoilukiviä. Töitä tehdään klo 7–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Pasilankadulla pe 26.11.2021
Pasilankadulla Kronqvistinkadun ja Radiokadun välisellä alueella otetaan uudet ajoradat ja pyöräkaistat käyttöön pe 26.11.2021 klo 9. Kadun keskialue on jatkossa vain joukkoliikenteen käytössä.

Viikolla 22.–26.11.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kivitöitä, asfaltointeja ja liikennejärjestelyjä, asennetaan valaisimia sekä istutetaan pensaita.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään rakennekerroksia, kasvualustoja, kivitöitä ja asfaltointeja, asennetaan valaisimia sekä istutetaan puita.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja, kivitöitä ja asfaltointeja sekä asennetaan valaisimia.
• Ilmalankujalla tehdään kivitöitä ja asfaltointeja sekä asennetaan yhteiskäyttöpylväitä.
• Ilmalantorilla tehdään kaapeliputkituksia, rakennekerroksia, tukimuurien teline-, muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja tukimuurien verhoilukiviä.

Radiokadun (kuvassa) ja Pasilankadun uudet pysäkit otettiin käyttöön viikolla 46.

Tiedote – Viikonlopputöitä Radiokadulla ja Ilmalantorilla 20.–21.11.2021
Viikonloppuna Radiokadulla tehdään kivitöitä ja Ilmalantorilla asennetaan verhoilukiviä. Töitä tehdään klo 9–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia pysäkkeihin Radiokadulla
Radiokadulla Uutiskadun ja Hannanportin välissä olevat uudet pysäkit otetaan käyttöön pe 19.11.2021. Samalla tilapäiset pysäkit poistuvat käytöstä. Katso HSL:n tiedote: https://www.hsl.fi/hsl/uutiset/liikennetiedote/2021/11/tv-keskuksen-pysakkipari-radiokadulla-siirtyy-19.11

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia pysäkkeihin Pasilankadulla
Pasilankadulla Halkopiipunkallion kohdalla Poliisitalojen välissä olevat uudet pysäkit otetaan käyttöön ma 15.11.2021. HSL:n tiedote: https://www.hsl.fi/hsl/uutiset/liikennetiedote/2021/11/pysakkimuutoksia-15.11.-lansi-pasilassa

Viikolla 15.–19.11.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kasvualustoja, kivitöitä, asfaltointeja ja ajoratamaalauksia, asennetaan pysäkkien kaiteita ja valaisimia sekä istutetaan puita ja pensaita.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelointeja, rakennekerroksia, kasvualustoja, kivitöitä ja asfaltointeja.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja, kivitöitä ja asfaltointeja sekä asennetaan yhteiskäyttöpylväitä, valaisimia ja pysäkkien kaiteita.
• Ilmalankujalla tehdään kivitöitä ja asfaltointeja sekä asennetaan yhteiskäyttöpylväitä.
• Ilmalantorilla tehdään kaapeliputkituksia, rakennekerroksia, tukimuurien teline-, muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä sekä taustatäyttöjä ja asennetaan sääsuojaa, raitiotiekiskoja ja tukimuurien verhoilukiviä.

Viikolla 45 Pasilankadulla istutettiin puita ja asennettiin pysäkkien kaiteita.

Tiedote – Viikonlopputöitä Radiokadulla ja Ilmalantorilla 13.–14.11.2021
Viikonloppuna Radiokadulla tehdään kivitöitä ja Ilmalantorilla asennetaan verhoilukiviä. Töitä tehdään klo 9–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Ilmalan raitiotieyhteyden rakentamisen valmiusaste 10/2021

Kuvassa näkyvät hankkeen valmiusasteprosentit lokakuun lopussa.
Raitiotiekiskoista on asennettu 89 %. Ilmalantorin betonitöistä on valmiina 96 % ja koko urakka-alueen kivitöistä 34 %.

Viikolla 8.–12.11.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kasvualustoja, kivitöitä, asfaltointeja ja ajoratamaalauksia, asennetaan pysäkkien kaiteita sekä istutetaan puita ja pensaita.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelointeja, rakennekerroksia, kasvualustoja, kivitöitä, asfaltointeja ja ajoratamaalauksia sekä asennetaan yhteiskäyttöpylväitä.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja, kivitöitä ja asfaltointeja sekä asennetaan yhteiskäyttöpylväitä ja pysäkkien kaiteita.
• Ilmalankujalla tehdään asfaltointeja ja asennetaan yhteiskäyttöpylväitä.
• Ilmalantorilla tehdään kaapeliputkituksia, rakennekerroksia, tukimuurien teline-, muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä sekä taustatäyttöjä, porataan kalliotartuntoja sekä asennetaan tukimuurien verhoilukiviä.

Viikolla 44 Ilmalantorilla tehtiin torin pohjoisreunan viimeisen tukimuurilohkon teline-, muotti- ja raudoitustöitä.

Tiedote – Viikonlopputöitä Ilmalantorilla 6.11.2021
Lauantaina Ilmalantorilla tehdään tukimuurien telinetöitä. Töitä tehdään klo 7–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Viikolla 1.–5.11.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kasvualustoja, kivitöitä, asfaltointeja ja ajoratamaalauksia, asennetaan pysäkkien kaiteita sekä istutetaan pensaita.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelointeja, rakennekerroksia, kasvualustoja, kivitöitä ja asfaltointeja sekä asennetaan yhteiskäyttöpylväitä.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja, kivitöitä ja asfaltointeja sekä asennetaan yhteiskäyttöpylväitä ja pysäkkien kaiteita.
• Ilmalankujalla tehdään asfaltointeja ja asennetaan yhteiskäyttöpylväitä.
• Ilmalantorilla tehdään kaapeliputkituksia, tukimuurien teline-, muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä sekä taustatäyttöjä, porataan kalliotartuntoja sekä asennetaan tukimuurien verhoilukiviä.

Pasilankadun viheralueille istutettiin viikolla 43 ensimmäisiä pensaita. Koko Ilmalan ratikan urakka-alueelle tullaan istuttumaan yhteensä noin 3 400 pensaan taimea. Pensaslajikkeita on yhdeksää erilaista.

Tiedote – Viikonlopputöitä Radiokadulla ja Ilmalantorilla 30.–31.10.2021
Viikonloppuna tehdään kivitöitä ja kaapelisuojaputkituksia Radiokadulla sekä asennetaan verhoilukiviä Ilmalantorilla. Töitä tehdään klo 9–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Viikolla 25.–29.10.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kasvualustoja, kivitöitä, asfaltointeja ja ajoratamaalauksia sekä asennetaan yhteiskäyttöpylväitä ja liikennevalojen tunnistinsilmukoita.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapeleiden siirtoja, rakennekerroksia, kasvualustoja, kivitöitä ja asfaltointeja sekä asennetaan yhteiskäyttöpylväitä.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja, kivitöitä ja asfaltointeja sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja yhteiskäyttöpylväitä.
• Ilmalankujalla asennetaan raitiotiekiskoja sekä tehdään rakennekerroksia ja asfaltointeja.
• Ilmalantorilla tehdään kaapeliputkituksia, tukimuurien teline-, muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä sekä taustatäyttöjä, porataan kalliotartuntoja, rakennetaan sadevesilinjoja sekä asennetaan tukimuurien verhoilukiviä.

Tiedote – Viikonlopputöitä Radiokadulla ja Ilmalantorilla 23.–24.10.2021
Viikonloppuna Radiokadulla tehdään kivitöitä ja pysäkkikaiteiden porauksia. Ilmalantorilla tehdään tukimuurien muotti- ja raudoitustöitä sekä verhoilukivien asennuksia. Töitä tehdään klo 9–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Radiokadun läntisellä osuudella
Radiokadulla Kuuluttajankadun ja Ilmalankadun välisellä alueella avataan suljettuna ollut jalankulku- ja pyöräilyreitti kadun itäreunalle. Liikennejärjestelyt toteutetaan viikon 42 loppupuolella. Samassa kohdassa aloitetaan kaapelisuojaputkituksien rakentaminen kadun länsireunalla talojen seinustalla. Kulku ulko-oville ja ajoyhteys pihalle pidetään avoinna myös työvaiheiden ajan. Pahoittelemme häiriötä.

Viikolla 18.–22.10.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaapelointeja, kasvualustoja, kivitöitä ja asfaltointeja sekä asennetaan yhteiskäyttö- ja liikennevalopylväitä.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapeleiden siirtoja, rakennekerroksia, kasvualustoja, kivitöitä, asfaltin jyrsintää ja asfaltointeja sekä asennetaan yhteiskäyttöpylväitä.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja, kivitöitä ja asfaltointeja sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja yhteiskäyttöpylväitä.
• Ilmalankujalla asennetaan raitiotiekiskoja sekä tehdään kivitöitä ja asfaltointeja.
• Ilmalantorilla tehdään tukimuurien teline-, muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä sekä taustatäyttöjä, porataan kalliotartuntoja, rakennetaan sadevesilinjaa sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja tukimuurien verhoilukiviä.

Radiokadun jalkakäytäville tehtiin viikolla 41 lopullisia asfaltointeja.

Tiedote – Viikonlopputöitä Radiokadulla ja Ilmalantorilla 16.–17.10.2021
Viikonloppuna Radiokadulla tehdään kivitöitä ja hitsataan kiskoja. Ilmalantorilla tehdään tukimuurien muotti- ja raudoitustöitä sekä verhoilukivien asennuksia. Töitä tehdään klo 9–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Radiokadun, Ilmalankadun ja Ilmalankujan risteyksessä ma 11.10.2021
Radiokadun, Ilmalankadun ja Ilmalankujan risteysalueella aloitetaan raitiotiekiskojen asentamiseen liittyvät työt, minkä vuoksi risteyksen liikennejärjestelyihin tehdään muutoksia ma 11.10.2021 aikana. Ilmalankujan ylittävä jalankulun ja pyöräilyn reitti siirretään noin 10 metriä pohjoiseen päin. Ajokaista siirretään kiertämään työkohde kadun eteläreunan kautta. Pahoittelemme töistä aiheutuvaa haittaa.

Viikolla 11.–15.10.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja, kasvualustoja, kivitöitä, asfaltointeja ja ajoratamaalauksia sekä asennetaan yhteiskäyttö- ja liikennevalopylväitä.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapeleiden siirtoja, rakennekerroksia, kasvualustoja, kivitöitä, asfaltin jyrsintää ja asfaltointeja sekä asennetaan yhteiskäyttöpylväitä.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja, kivitöitä ja asfaltointeja sekä asennetaan yhteiskäyttöpylväitä.
• Ilmalankujalla asennetaan raitiotiekiskoja.
• Ilmalantorilla tehdään tukimuurien teline-, muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä sekä taustatäyttöjä, porataan kalliotartuntoja sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja tukimuurien verhoilukiviä.

Pasilankadulta löytyvät työmaan ensimmäiset valmiit asfalttipinnat ja niihin maalatut suojatiemaalaukset. Höyrykadun päässä oleva suojatie on jo käytössä, mutta muut eivät vielä.

Tiedote – Viikonlopputöitä Radiokadulla ja Ilmalantorilla 9.10.2021
Viikonloppuna tehdään Radiokadulla kivitöitä ja Ilmalantorilla tukimuurien muotti- ja raudoitustöitä sekä verhoilukivien asennuksia. Töitä tehdään lauantaina klo 9–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Ilmalan raitiotieyhteyden rakentamisen valmiusaste 9/2021

Kuvassa näkyvät hankkeen valmiusasteprosentit syyskuun lopussa.
Raitiotiekiskoista on asennettu 77 %. Ilmalantorin betonitöistä on valmiina 83 % ja koko urakka-alueen kivitöistä 25 %.
Urakan osuuksien valmistumisajankohdat ovat tarkentuneet. Tavoitteena on saada Pasilankadun, Radiokadun ja Ilmalankujan osuudet valmiiksi tämän vuoden puolella. Ilmalantorilla rakennustyöt jatkuvat ensi vuoden kesäkuuhun asti.

Tiedote – Ilta- ja yötöitä Pasilankadulla sekä ajoyhteyden sulkeminen 7.–8.10.2021
Pasilankadulla Kyllikinportin ja Radiokadun risteysalueilla jyrsitään työnaikaisia asfaltointeja sekä tehdään lopullisia asfaltointeja torstain ja perjantain välisenä yönä 7.10. klo 20.00–8.10. klo 7.00. Työt toteutetaan ilta- ja yöaikaan, kun liikenne on vähäisempää ja kun raitiovaunuliikenne on tauolla.

Työvaiheiden ajaksi ajokaistat Pasilankadulta Radiokadun risteyksen kohdalta Veturitielle suljetaan ja liikenteenohjaajat ohjaavat ajoneuvoliikennettä Kyllikinportin kohdalla työkohteen ohi. Kaistojen sulkemisen ajan korvaava ajoreitti kulkee kartassa esitetyn mukaisesti Veturitien kautta.

Töistä saattaa kantautua ääniä lähellä oleviin kiinteistöihin. Pahoittelemme aiheutuvaa haittaa.

Viikolla 4.–8.10.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja, kasvualustoja, kivitöitä, asfaltin jyrsintää ja asfaltointeja.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapeleiden siirtoja, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia, rakennekerroksia, kasvualustoja, kivitöitä, asfaltin jyrsintää ja asfaltointeja sekä asennetaan yhteiskäyttöpylväitä.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja ja asfaltointeja, poistetaan työnaikaisia asfaltointeja sekä asennetaan raitiotiekiskoja, reunakiviä ja yhteiskäyttöpylväitä.
• Ilmalankujalla asennetaan raitiotiekiskoja.
• Ilmalantorilla tehdään tukimuurien teline-, muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä sekä taustatäyttöjä ja asennetaan raitiotiekiskoja ja tukimuurien verhoilukiviä.

Ilmalantorin 12 metristen tukimuurien taustoja alettiin täyttämään viikolla 39. Taustatäyttöihin hyödynnettävä maa-aines on urakan aikana työmaan alueelta poistettua ja välivarastoitua louhetta ja mursketta.

Tiedote – Viikonlopputöitä Ilmalankujalla ja Ilmalantorilla 2.–3.10.2021
Viikonloppuna tehdään Ilmalankujalla kiskojen hitsauksia ja Ilmalantorilla tukimuurien muotti- ja raudoitustöitä sekä verhoilukivien asennuksia. Töitä tehdään lauantaina ja sunnuntaina klo 9–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Radiokadun läntisellä osuudella
Radiokadulla Pasilan Urheiluhallin kohdalla siirretään ajokaistat kadun keskialueelle torstain 30.9.2021 aikana. Samalla Uutiskadun ja Pasilan Urheiluhallin välisellä alueella olevat liikennevalot siirretään lähemmäs Kuuluttajankatua.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Pasilankadulla
Pasilankadun liikennejärjestelyt Kyllikinportin ja Radiokadun välisellä alueella muuttuvat ti 28.9.2021, jolloin molemmat ajokaistat siirretään kadun keskialueelle.

Ti 28.–to 30.9.2021 Pasilankadulla tehdään Kyllikinportin ja Radiokadun risteyksissä asfaltin jyrsintää ja asfaltointitöitä. Töiden ajan liikenteenohjaajat ovat hetkittäin ohjaamassa ajoneuvoliikennettä työkohteen ohi yhtä kaistaa pitkin. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Viikolla 27.9.–1.10.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään liikennejärjestelyjä, kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja, kasvualustoja, kivitöitä, asfaltin jyrsintää ja asfaltointeja sekä asennetaan yhteiskäyttöpylväitä.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapeleiden siirtoja, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia, rakennekerroksia, kasvualustoja, kivitöitä, asfaltin jyrsintää ja asfaltointeja.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään liikennejärjestelyjä, kaapelisuojaputkituksia ja asfaltointeja, poistetaan työnaikaisia asfaltointeja sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja reunakiviä.
• Ilmalankujalla asennetaan raitiotiekiskoja.
• Ilmalantorilla tehdään tukimuurien kallioankkureiden koevetoja, teline-, muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä sekä taustatäyttöjä ja asennetaan raitiotiekiskoja ja tukimuurien verhoilukiviä.

Radiokadun varrella on jo nähtävissä paikkoja, joihin uusia katupuita on tarkoitus istuttaa vielä tämän syksyn aikana. Kuvassa näkyvät mustat ritilät suojaavat puiden juuristoja.

Tiedote – Viikonlopputöitä Radiokadulla ja Ilmalantorilla 25.–26.9.2021
Viikonloppuna tehdään Radiokadulla ratalaatan ympärystäyttöjä ja bitumointitöitä sekä kivitöitä. Ilmalantorilla tehdään tukimuurien teline-, muotti- ja raudoitustöitä sekä asennetaan tukimuurien verhoilukiviä. Töitä tehdään lauantaina ja sunnuntaina klo 9–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Radiokadulla
Radiokadulla Leanportin Uutiskadun välisellä alueella siirrytään rakentamaan lopullisia ajokaistoja ja katujen reuna-alueita, minkä vuoksi ajokaistat siirretään kuluvan viikon aikana vaiheittain kadun keskialueelle.

Viikolla 20.–24.9.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään liikennejärjestelyjä, kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja, kivitöitä ja asfaltointeja, poistetaan työnaikaisia asfaltointeja sekä asennetaan liikennevalopylväitä.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään liikennejärjestelyjä, kaapelisuojaputkituksia, kaapeleiden siirtoja, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia, rakennekerroksia, kasvualustoja, kivitöitä ja asfaltointeja.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään liikennejärjestelyjä, kaapelisuojaputkituksia ja asfaltointeja, poistetaan työnaikaisia asfaltointeja sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja reunakiviä.
• Ilmalankujalla asennetaan raitiotiekiskoja.
• Ilmalantorilla tehdään kaapeliputkituksia, tukimuurien teline-, muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä sekä taustatäyttöjä, rakennetaan sadevesilinjaa sekä asennetaan tukimuurien verhoilukiviä.

Pasilankadun suljetulla katuosuudella tehtiin viikolla 37 asfaltointeja ennen kadun avaamista liikenteelle.

Tiedote – Viikonlopputöitä Radiokadulla ja Ilmalantorilla 18.–19.9.2021
Radiokadulla tehdään ratalaatan muottitöitä ja kivitöitä sekä Ilmalantorilla asennetaan tukimuurien verhoilukiviä ja tehdään telinetöitä viikonloppuna 18.–19.9.2021. Töitä tehdään lauantaina ja sunnuntaina klo 9–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Pasilankadulla
Työt suljettuna olleella Pasilankadun osuudella Radiokadun ja Televisiokadun välillä saatiin perjantaiaamun 17.9.2021 aikana valmiiksi ja ajokaistat otetaan käyttöön klo 10.

Seuraavat muutokset Pasilankadun liikennejärjestelyihin tehdään ti 21.9.2021, kun pohjoiseen päin menevä ajokaista siirretään kadun itäreunaan oheisen kartan mukaisesti.

Viikolla 13.–17.9.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään liikennejärjestelyjä, vanhan vesijohdon muutoksia, kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja, rakennekerroksia, kivitöitä ja asfaltointeja, poistetaan vanhoja asfaltointeja sekä asennetaan yhteiskäyttö- ja liikennevalopylväitä.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapeleiden siirtoja, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia, rakennekerroksia, kasvualustoja, kivitöitä ja asfaltointeja.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, rakennekerroksia ja asfaltointeja sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja reunakiviä.
• Ilmalankujalla asennetaan raitiotiekiskoja.
• Ilmalantorilla tehdään tukimuurien teline-, muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä, rakennetaan sadevesilinjaa sekä asennetaan raitiotiekiskoja ja tukimuurien verhoilukiviä.

Viikolla 36 Ilmalantorilla nostettiin paikoilleen länsireunan kallioleikkaukseen yli 14 metriä korkeita keltaisia teräspilareita. Yhteensä kallioleikkaukseen asennetaan kuusi pilaria, joiden varaan torin länsireunan tukimuuri osittain rakennetaan.

Tiedote – Viikonlopputöitä Radiokadulla ja Ilmalantorilla 11.–12.9.2021
Radiokadulla tehdään kiskojen hitsauksia ja ratalaatan muottitöitä ja Ilmalantorilla asennetaan tukimuurien verhoilukiviä ja tehdään telinetöitä viikonloppuna 11.–12.9.2021. Töitä tehdään lauantaina ja sunnuntaina klo 9–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Tiedote – Yötöitä Radiokadulla pe 10.9.2021
Radiokadulla Uutiskadun ja Hannanportin välisellä alueella tehdään kiskojen valuasfaltointia torstain ja perjantain välisenä yönä 9.–10.9.2021 klo 2.00–5.00. Työvaiheen aikana joudutaan ajorataa tilapäisesti kaventamaan, minkä vuoksi se on toteutettava yöllä, kun liikenne on vähäisempää. Työstä saattaa kantautua ääniä lähellä oleviin kiinteistöihin. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Pasilankadulla ja Radiokadun itäisellä osuudella
Pasilankadulla Radiokadun risteyksen pohjoispuolella aloitetaan vanhan katuosuuden purkaminen sekä uusien kadun pintarakenteiden tekeminen. Töiden ajaksi ma 13.9. – ti 21.9.2021 suljetaan Pasilankatu moottoriajoneuvoliikenteeltä välillä Radiokadun risteys – Televisiokadun risteys. Korvaavat ajoreitit kulkevat kartassa esitetyn mukaisesti Firdonkadun ja Veturitien kautta. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.
Radiokadun itäisellä osuudella siirretään to 9.9.2021 alkaen ajokaistoja Leanportin ja Pasilankadun välillä kadun eteläreunaan. Samassa kohdassa avataan suljettuna ollut jalankulun ja pyöräilyn reitti Poliisitalon seinustalla. Pasilankadulla jalankulun ja pyöräilyn reitti palaa kokonaisuudessaan takaisin Poliisitalon talon seinustalle.

Viikolla 6.–10.9.2021 tehtäviä töitä
• Pasilankadulla tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapelointeja, kivitöitä ja asfaltointeja sekä asennetaan yhteiskäyttö- ja liikennevalopylväitä.
• Radiokadun itäisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, kaapeleiden siirtoja, yhteiskäyttöpylväiden perustuksia, rakennekerroksia, kivitöitä ja asfaltointeja.
• Radiokadun läntisellä osuudella tehdään kaapelisuojaputkituksia, rakennekerroksia, kivitöitä ja asfaltointeja sekä asennetaan raitiotiekiskoja.
• Ilmalankujalla asennetaan raitiotiekiskoja.
• Ilmalantorilla tehdään tukimuurien teline-, muotti-, raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä ja radan rakennekerroksia, rakennetaan sadevesilinjaa sekä asennetaan tukimuurien verhoilukiviä.

Radiokadulla tehtiin viikolla 35 muun muassa asfaltointeja ja kivitöitä.

Tiedote – Viikonlopputöitä Radiokadulla ja Ilmalantorilla 4.–5.9.2021
Radiokadulla tehdään kivitöitä, kiskojen hitsauksia ja ratalaatan muottitöitä sekä Ilmalantorilla telinetöitä viikonloppuna 4.–5.9.2021. Töitä tehdään lauantaina ja sunnuntaina klo 9–18 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriöitä.

Ilmalan raitiotieyhteyden rakentamisen valmiusaste 8/2021

Kuvassa näkyvät hankkeen valmiusasteprosentit elokuun lopun tilanteessa.
Kaikki tiedossa olevat louhinnat on saatu päätökseen. Myös vesijohtolinjojen ja kaukolämpö- ja kaukojäähdytyslinjojen rakentaminen on valmistunut. Raitiotiekiskoista on asennettu 58 %.
Uusina seurannan kohteina ovat Ilmalantorin betonityöt ja koko urakka-alueen kivityöt. Betonitöistä on valmiina 70 % ja kivitöistä 19 %.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Pasilan Urheiluhallin kohdalla ma 6.9.2021 alkaen
Radiokadulla Pasilan Urheiluhallin kohdalla aloitetaan raitiotiekiskojen asentamiseen liittyvät työt, minkä vuoksi ajokaistoja siirretään tilapäisesti. Liikennejärjestelyjen muutokset toteutetaan ma 6.9.2021 aikana. Pahoittelemme töistä aiheutuvaa haittaa.

Liikennejärjestelytiedote – Muutoksia Radiokadun läntisellä osuudella ja pysäkin tilapäinen siirto ke 1.9.2021 PÄIVITYS: työ siirtyy perjantaille 3.9.2021
Radiokadun läntisellä osuudella Hannanportin ja Rahakamarinportin välisellä alueella tehdään keskiviikkona 1.9.2021 –> perjantaina 3.9.2021 ratalaatan valutöitä. Töiden ajan ajoneuvoliikenne ohjataan Radiokadun läntisellä osuudella, Ilmalankadun ja Rahakamarinportin välillä, tilapäisesti yhtä kaistaa pitkin. Liikenteenohjaajat ovat paikalla ohjaamassa autoilijat työkohteen ohi. Töistä johtuen Radiokadun pysäkki ”TV-keskus” (H2090) siirretään keskiviikon 1.9.2021 –> perjantaina 3.9.2021 ajaksi tilapäisesti noin 50 metriä Pasilan suuntaan. Pahoittelemme työvaiheesta aiheutuvaa haittaa.

Liikenne- ja työmaatiedotteet ajalta 07/2020–08/2021 löytyvät täältä.

Tietoa työmaasta ja alueellinen kartta

Ilmalan raitiotien rakentamisen alueet kartalla
Ilmalan raitiotien rakentamisen alueet kartalla

Ilmalan raitiotien rakentaminen aloitettiin heinäkuussa 2020. Rakentaminen vaikuttaa kaikkeen liikkumiseen työmaa-alueella. Kävelyn, pyöräilyn, bussien ja autojen reitteihin tulee muutoksia. Suurin osa Radiokadun varressa olevista pysäköintipaikoista poistuu käytöstä rakentamisen ajaksi. Katupuut jouduttiin kaatamaan työn edetessä Pasilankadulta väliltä Kyllikinportti–Radiokatu sekä Radiokadulta. Uusia katupuita ja istutukset istutettiin alueelle loppuvuodesta 2021. Koko urakan arvioitu valmistumisajankohta on heinäkuussa 2022.

Katso myös usein kysytyt kysymykset Ilmalan raitiotie Helsingin kaupungin Katujen rakentaminen -sivulta.

Hiilineutraalit ja resurssiviisaat yritysalueet HNRY -hanke on mukana kehittämässä Helsingin rakennustyömaita päästöttömiksi. Ilmalan raitiotien työmaalla kaupunki ja urakoitsija kehittävät yhdessä energiankulutuksen seurantaa ja päästöjen raportointia.

Työajat ja työmaan melua aiheuttavat työvaiheet
Urakassa tehtäviä häiritsevää melua aiheuttavia työvaiheita ovat kallion poraus, kallion louhinta, louheen kuormaus sekä kallion ja betonirakenteiden rikotus iskuvasaroimalla. Edellä mainittuja työvaiheita voimme tehdä urakka-alueella Helsingin ympäristöpalveluiden myöntämän luvan mukaisesti arkisin klo 7–22. Pasilankadun ja Ilmalantorin työkohteilla edellä mainittuja töitä saamme tehdä myös lauantaisin klo 9–16. Työt tehdään pääasiassa arkisin klo 7–18. Poikkeustilanteessa työskennellään myös iltaisin ja viikonloppuisin. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Yhteystiedot

Parhaiten tavoitat meidät sähköpostitse osoitteesta ilmalanratikka@grk.fi tai Uusi Pasila -Facebook-ryhmän kautta.

Työmaapäällikkö
Mikko Parkkinen, GRK Infra Oyj, puh. 050 462 5709, mikko.parkkinen@grk.fi

Helsingin kaupungin projektipäällikkö
Juuso Luoto, Helsingin kaupunkiympäristön toimiala, puh. 09 310 39954, juuso.luoto@hel.fi